Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: Győr is szálljon be a hajóba

Győr - A megyeszékhelynek, mint az Alsó-Szigetköz fővárosának ki kell használnia, hogy 11 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a Mosoni-Duna és a Szigetköz rehabilitációjára – mondta tegnap sajtótájékoztatón Eredics Imre MSZP-s önkormányzati képviselő.
„A hajó, amelyen Győrnek is helye van" címmel tartott sajtótájékoztatóján Eredics Imre arról a 11 milliárd forintról beszélt, ami a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből a Mosoni-Duna és az Alsó-Szigetköz rehabilitációjára hívható le. Erről már írtunk Folyóparti fejlesztések Rajkától Vénekig címmel.

A szocialista képviselő tájékoztatása alapján Győr ebből mintegy kétmilliárd forintot használhat fel jó pályázatokkal. Szerinte többek közt folyópartjai rendezésére, jachtkikötők kialakítására, arra, hogy folyószakaszait a vízi sportokra alkalmassá tegye és a Mosoni-Dunán kenuzó, kajakozó turistákat a városba vonzza.
A politikus leszögezte: számítani lehetett erre a napokban biztossá váló pályázati lehetőségre.

Ezért szerinte Győrnek már késznek kellene lennie azoknak a terveinek az előkészítésével, kidolgozásával, amelyek megvalósítására ebből a keretből igényelhet pénzt. Sajtótájékoztatójával is fel akarja hívni a városvezetés figyelmét arra, hogy haladéktalanul el kell kezdeni a pályázatok beadásához szükséges munkálatokat.

Azért tartja páratlan lehetőségnek a most megnyíló forrást, mert támogatásával szerinte a városnak olyan kuriózuma lehet, ami idevonzza a turistákat, akik aztán megnézik Győr többi értékét is. Ezért javasolja, hogy újra kell tárgyalni, gondolni a város idegenforgalmi stratégiáját, abban komolyan venni az említett fejlesztési lehetőséget. Eredics azt hangsúlyozta, hogy az említett pályázati forrás révén új, igazi lendületet kaphat a város idegenforgalma.

Olvasóink írták

  • 2. adamw 2008. július 22. 12:34
    „nanana hé! nyugi...”
  • 1. révfalusi 2008. július 18. 21:32
    „Eredics te egy ..... vagy! Lendüljön be jó édes .....-d! Ekkora marhaságot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három (vagy négy) jachtkikötő a tervek között

Győr - Egy „igazi” jachtkikötő és három úgynevezett lekötő szerepel a győri tervekben. A… Tovább olvasom