Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: Győr elvesztett egy esztendőt

Győr - Az MSZP-frakció szerint Győr elpazarolt egy évet, aminek súlyos következményei lehetnek. A polgármester szerint a szocialisták számára volt elvesztegetett az elmúlt esztendő.
„Az új városvezetést felkészületlenül érte a tavaly októberi választási győzelem. Az első év a városháza megszállásával és lezárásával, a posztok elosztásával, valamint belső pozíció- és hatalmi harcokkal ment el. A legnagyobb pozitívum, hogy nem szakítottak félbe már megkezdett programokat" – ekként értékelte a győri önkormányzat elmúlt egy évét Eredics Imre tegnap sajtótájékoztatón. A Magyar Szocialista Párt közgyűlési frakcióvezetője szerint egy év elveszett Győr számára, amelynek súlyos következményei lehetnek. Megjegyezte: a közgyűléseken a fejlesztések előkészítése helyett apró napi ügyekről kellett dönteni.


Keresik a csontvázakat?

A politikus kifejtette: stratégiakészítés helyett csontvázkeresési program folyik a városházán. A Fidesz–KDNP évértékelésén elhangzott vádakra (Kisalföld, 2007. október 5.) reagálva elmondta: a Kisalföld Volánnal kötött szerződést, majd a megállapodás felülvizsgálatát a jobboldali frakció mindannyiszor megszavazta az előző ciklusban, s az ügyet a tavaly októberi átadás-átvételi eljáráson úgy adták át, hogy lezáratlan. A pólusprogramról Eredics Imre úgy fogalmazott: az új városvezetés leállította a tervezést. A frakcióvezető bírálta, hogy Győr szerinte teljesen előkészítetlenül váltott stratégiát és fordult a turizmus irányába. Úgy vélte, ennek eredményességéhez szinte minden feltétel hiányzik a városban.


Valójában nem siker

A politikus kijelentette: bár a városházi kommunikáció sikerről szól, valójában ez nem igaz. Ő nem tartja sikernek a lakóutcaprogramot, amelynek tervei már egy éve készen voltak, és most is jobbára csak papíron létezik; a nagyobb köztisztaságot, mert a virágosítás rovására valósult meg, és a hóeltakarításra, szúnyogirtásra szánt pénzekből még többet kellett volna városüzemeltetésre fordítani.
Eredics Imre önkritikusan elismerte, hogy nem volt könnyű számukra a döntéshozó pozícióból felelős ellenzékké válni. Bejelentette: az MSZP saját programot dolgoz ki, és önálló előterjesztéseket, javaslatokat tesz a következő időszakban.


Borkai: ez vádaskodás

A sajtótájékoztatón elhangzottakra közleményben reagált Borkai Zsolt. A polgármester leszögezte: az MSZP konszenzuskeresés helyett vádaskodással tölti az időt, így számukra volt elvesztegetett az elmúlt egy év.

„Eredics úr pólusprogramot érintő megjegyzéseit inkább saját kormányának kellett volna címeznie, hiszen az önkormányzat egy éve abban reménykedik, hogy legalább a kiírásig eljutnak végre azok a pályázatok, amelyek révén a fejlesztésekhez központi forrásokhoz juthat a város. A projekt mai állása szerint ezek egy év eltelte után is csak ígéretek maradtak" – tette hozzá. Borkai Zsolt megjegyezte, a város prominens gazdasági szereplői szerint az átállás zökkenőmentes volt és Győr jó úton halad a négyéves gazdasági stratégia megvalósítása felé. Végül hangsúlyozta: soha nem késő a vélt vagy valós sérelmeket végre félretéve az új városvezetéssel együttműködésben Győr fejlődéséért közösen dolgozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett, mint az (olajos) rongy

Győr - Elképesztő! Erre hívják fel a figyelmet! – telefonált egyik olvasónk a minap. Elmondta,… Tovább olvasom