Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

MSZP Győr - Vízi turizmus a Mosoni-Dunán

Fábián György céljai közé tartozik a Mosoni-Duna természetes vízjárásának visszaállítása, torkolati mű segítségével, természetbarát vízi turizmus megteremtése.

A sajtótájékoztatón Fábián György elmondta: kiemelt céljai közé tartozik a Mosoni-Duna természetes vízjárásának visszaállítása, torkolati mű segítségével, természetbarát vízi turizmus megteremtése. A győri vízpart megközelíthetőségének (lépcsők, rámpák, teraszok) elősegítése. A Rába-Rábca-Marcal folyók természetes vízszintjének biztosítása.

A sajtótájékoztatón még elhangzott: A Bajnai-kormányi idején elfogadott Duna projekt egy, az Európai Unió támogatásával, közel 30 milliárd forintból megvalósítható, kiemelt állami beruházás volt.

"Sajnálatos, hogy a FIDESZ két évig ült ezen a programon, mielőtt belekezdett volna, hiszen számukra minden rossz, amit más hoz létre. Késlekedésüknek majdnem egy fél Győrt elöntő árvíz lett az eredménye, hiszen Győrújfalunál sokkal korában kellett volna megépülnie a gátnak.A Duna-projekt, melyet az előző kormány indított el és fogalmazott meg, már elindult. Erősödnek a töltések. Ez rendben van. A győri vízpartok kicsicsázása azonban kevés. Ez nem közel engedi, hanem sok esetben, az eredeti Duna-projekttel ellentétes szellemben elzárja a víztől az embereket. Hiába volt a nyolcvanezer aláírás, a FIDESZ kormány nem lépett abban az ügyben, hogy a folyóvizek természetes folyását visszaállító torkolati műtárgy elkészüljön, illetve nem gondoskodott a Bakony-érnél a szükséges árvízvédelmi tározók kialakításáról sem.

Győrnek természetes vízszintekre, természetes vízmagasságra és természetbarát turizmusra van szüksége. Ehhez víz kell a folyókba!
A folyópartokra pedig vendéglők, csónakházak sokaságára, hogy a folyópartok élhető részei legyenek a városnak.

A Parlamentben ezért is kell lobbizni Győr új képviselőinek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért volt tavaszias az idei tél? Megyei meteorológussal nyomoztuk az okokat

A megyei statisztikák egybevágnak az országos adatokkal: az idei tél volt a harmadik legenyhébb 1901 óta. Az okokról Kiss Márton soproni meteorológust faggattuk. Szavazás. Tovább olvasom