Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: ''durva kampány''

Durva, lejárató kampánynak minősítette Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a Fidesz győri szervezetének hétfői sajtótájékoztatóján bemutatott, a megye 175 ezer háztartásába eljuttatni szánt, „A hazugság ára – Mennyit fizetünk 2007-ben?” című szórólapot.
„ A Fidesz nem a problémákat, a kihívásokat akarja legyőzni, hanem a vele szembenállókat. Nem használni akar az országnak, csak ártani a kormánynak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani akciójuk. Bűnbakot csinálnak azokból a politikusokból, akik merték támogatni a változásokat – akkor is, ha fáj. Mi lesz a következő lépés: vérdíjat tűznek ki a reformpártiak fejére? Ez nem alkotó, ez uszító ellenzékiség. Benkő Szilárd és fideszes társai feketelistát állítottak össze azoknak a kormánypárti képviselőknek a nevéből, akik megszavazták a reformintézkedéseket. Egyenes folytatásaként annak, amikor az őszi rendbontások ügyében ítélkező bírák neveit tették közre és továbbították a Fideszhez közeli és a velük szimpatizáló szélsőjobboldali szervezetek. Ez a lista valójában nem más, mint a felelősséget vállaló politikusok névsora. Azoké a politikusoké, akik nem azt nézik, hogy mi szolgálja saját politikai érdekeiket rövid távon, hanem hogy mi szolgálja az ország érdekét hosszú távon" – áll a közleményben.

A szórólapra nyilatkozatban reagált az MSZP győri szervezetének elnöksége, amely a jobboldali városvezetést bírálta. „1. A díjcsökkentési ígéretek ellenére az országban a legnagyobb mértében emelték a távhődíjat. Egy ilyen mértékű díjemelés nem volt indokolt! 2. A tarifacsökkentési ígéret ellenére majdnem a duplájára emelték a tömegközlekedés díját. Ebben az esetben is lett volna lehetőség visszafogottabb díjemelésre. Erre vonatkozóan a közgyűlésben az MSZP frakciója konkrét, kidolgozott javaslatot nyújtott be, melyet a Fidesz–KDNP-frakció tárgyalás nélkül elutasított. Ha a városvezetés betartotta volna a karcsúbb önkormányzatra vonatkozó ígéretét, és nem hoz létre egy 100 milliónál többe kerülő polgármesteri kabinetet, akkor helyi szinten ebből az összegből is lehetne csökkenteni a lakosságra jutó terheket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a Kölcsey-hét

Hétfőn a győri Kölcsey-szobornál és a kismegyeri emlékoszlopnál a nevelők és az osztályok koszorúztak, az iskolarádión keresztül pedig Jámbor László igazgató emlékeztetett a „magyar nép zivataros századaira", a Himnusz születésének történelmi hátterére. Az iskolavezetés Szabados Jánosról, az intézmény első igazgatójáról is megemlékezett, sírjánál koszorút helyeztek el. Tovább olvasom