Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

MSZP: Borkai Zsolt személyes kudarca az Aréna felépítésének elvetése

Borkai Zsolt személyes kudarca az Aréna felépítésének elvetése - hangoztatja az MSZP azt követően, hogy Győr polgármestere bejelentette: elegendő forrás híján visszavonják a multifunkcionális csarnok tervpályázatát.

Borkai Zsolt személyes kudarca az Aréna felépítésének elvetése - hangoztatja az MSZP csütörtöki közleménye két nappal azt követően, hogy Győr polgármestere bejelentette: elegendő forrás híján visszavonják a multifunkcionális csarnok tervpályázatát.

A szocialisták szerint Borkai Zsolt "polgármesteri programjának ez volt az egyetlen konkrét ígérete", s úgy vélik, hogy az elállás okaként megjelölt magyarázat a Magyar Olimpia Bizottság elnökétől elfogadhatatlan.

"Joggal kérdezi mindenki, ha Kósa Lajos és Debrecen képes egy új stadion építésére 10 milliárdos költségvetési támogatást szerezni, akkor miért nem lehetséges a szükséges közel 5 milliárdos támogatást kiharcolni Győrnek?" - teszik fel a kérdést. Egyben megjegyzik: a városházi MSZP-frakció már a 2011-es költségvetés elfogadásánál irreális álomnak tekintette az Aréna felépítését, annak elhalasztást célzó határozati javaslatukat idén március 25-én valamennyi fideszes képviselő szavazatával lesöpörték, mondván, meglesz a szükséges támogatás.

"A helyzetet elemezve két lehetőség adódik: a polgármester vagy tájékozatlanul ígérget vagy súlytalan az országos politikában. Mindkét lehetőség szomorú Győr számára" - zárul a közlemény.

A polgármester keddi közleménye szerint egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételi lehetőségével, és azoknak a nagy vállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben. A városvezető utal arra: a többi között az Audi is kifejezte, hogy támogatja a projektet.

Mint írják, a társasági adó kedvezményeivel kapcsolatban - a sportági szakszövetségekhez beérkezett pályázatokban igényelt összegek nagysága alapján - "az látható, hogy reálisan nem igényelhető akkora támogatás, amely egy ilyen csarnok megépítését tudná biztosítani".

A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózási kérdések nyitottsága miatt a győri önkormányzat egymaga felelősségteljesen jelenleg nem vállalhatja egy olyan létesítmény megépítését, amely miatt hosszú éveken keresztül nem lenne forrás semmilyen más fejlesztésre.

A város vezetése az ország nehéz gazdasági helyzetében Győr stabil költségvetési helyzetének fenntartását, intézményeinek biztonságos működtetését továbbra is elsőrendű feladatának tartja - olvasható a közleményben.

A győri közgyűlés március 25-én hagyta jóvá a város 2014-ig szóló gazdasági programját, amelyben az áll: jövőre megkezdődhet, 2014 nyarán vagy őszén pedig befejeződhet a létesítmény építése.

Olvasóink írták

 • 5. hidas 2011. október 04. 15:39
  „A 2012-es költségvetésben 3,7 Mrd ft. szerepel a debreceni stadion megépítésére! Borkai sehol nincs Kósához képest! Persze az arénát én sem sajnálom, egy uszoda sokkal fontosabb lenne.”
 • 4. anikopeter 2011. október 03. 11:30
  „Itt elvetik, ott felépítik........
  Érdekes párhuzam:
  Felavatták a 44 millió euróból épített Kolozsvár Arénát

  http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPMainArticleScreen.vm/id/3056;jsessionid=702C3A774C0D4633008A175E3C63AE58”
 • 3. tonybacsi 2011. szeptember 30. 06:34
  „az MSZP-nek mi a kudarca???”
 • 2. toto72 2011. szeptember 29. 21:01
  „Na bumm! Én sem tartom problémának, hogy most nem lesz arénánk. Jusson pénz másra (utak, terek, bicikliutak, működjenek intézményeink stb.)”
 • 1. dsj 2011. szeptember 29. 20:14
  „Az megalomániás Aréna megépítésének elvetése sztem is ésszerű, ugyanakkor előbb kéne gondolkodni, aztán beszélni. Ez csak újabban probléma!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pár héttel aszfaltozás után fel kellett bontani a Petőfi híd utáni körforgalom egy szakaszát

A Petőfi téri körforgalom egyik útszakaszát alig pár héttel az aszfaltozás után fel kellett nyitni, mivel a kivitelezők több fedlapot súlyosan megsértettek júliusban. Tovább olvasom