Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: bajban lesz a nyugdíjrendszer

˝A következő tíz évben öt-hétszázezer új piaci munkahelyet kell teremteni hazánkban.˝


„A következő tíz évben öt-hétszázezer új piaci munkahelyet kell teremteni hazánkban. Ebben az esetben nőne a járulékbevétel olyan mértékben, hogy elég lenne a nyugdíjak fedezetére" – jelentette ki Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón Győrben.

A politikus szerint az Orbán-kormány által megteremtett új állások nagy részét vizet gereblyéző közmunkások töltik be, akiknek bérét és járulékait az adófizetők állják.

Korózs Lajos elmondta, hogy a nyugdíjkassza idén csak azért nem veszteséges, mert a korhatáremelés miatt az első félévben gyakorlatilag senki nem mehetett nyugdíjba, következésképpen nem kellett új nyugdíjakat fizetni. Beszélt arról is, hogy az elmúlt években közel 350 ezer embert vezettek ki a nyugdíjrendszerből: miközben nőtt az időskorúak száma és 350 milliárd forintot kivontak a nyugdíjkasszából. „A magyar alkotmányban Európában egyedülálló módon a társadalombiztosításhoz való jog nem alkotmányos jog, azaz bármikor el lehet venni az özvegyi nyugdíjat, a baleseti és a rokkantsági nyugdíjat, ha arra a hatalomnak szüksége van" – fogalmazott a képviselő.

Szabó Sándorné, az MSZP és az Együtt–PM győri polgármesterjelöltje kifejtette: a nyugdíjprobléma alól Győr sem kivétel, hiába van jelen a városban az Audi. „Az európai biztonságnak itt is rendelkezésre kell állnia" – szögezte le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közgyűlés: Németh Árpád Terminátorként búcsúzott a képviselőktől!

A választások előtti utolsó közgyűlésén nem derült ki, ki hibázott az idei szúnyogirtáskor. A végére maradt a csattanó, mely mindenki arcára mosolyt csalt. Tovább olvasom