Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Mozgolódnak Borkai riválisai

A Fidesz néhány napja nyilvánosan is bejelentette, hogy ismét Borkai Zsoltot indítják az őszi polgármester-választáson. De kikkel kell majd megmérkőznie: politikusok vagy civilek lesznek a riválisai?

Négy évvel ezelőtt öt indulóból választották meg a Fidesz–KDNP színeiben induló Borkai Zsoltot Győr polgármesterének. Rajta kívül a politikai pártok közül jelöltet állított akkor az MSZP, az MDF, de megpróbálkozott két független jelölt is, nem sok sikerrel.

Idén Borkai személye és indulása a múlt héten hivatalossá vált: a Fidesz győri elnöksége közleményben tudatta a párt döntését. Ezzel azonban feldobták a labdát a többieknek is, bár igaz, a parlament csak most kedden döntött a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatról, amely kimondva-kimondatlanul a nagyobb pártoknak kedvez, a kisebbek dolgát pedig megnehezíti. Ezt azért írjuk le, mert a megkérdezett politikai és civil szervezetek is meglehetős gyakorisággal használták ezt a mondatot magyarázatképpen. De lássuk részletesen is.

Az MSZP biztosan indít jelöltet Borkaival szemben, a párt városi elnöke ezzel kapcsolatban annyit mondott el, hogy a döntést július közepén hozzák meg, s jelen állás szerint helyi politikusban, s nem egy ismert, de civil arcban gondolkodnak. "Persze ha Gerhard Schröder bejelentkezik nálunk, lehet, hogy mégis mellette tesszük le a voksunkat" – tette hozzá nem túl komolyan Neupor Zsolt, jól tudva, hogy erre nem olyan nagy az esély.

A Jobbiknak is van már nem hivatalos jelöltje, de róla két héten belül dönt a tagság, így akkortól lesz nyilvános a személye – mondta Magyar Zoltán, a párt megyei elnöke.

A többiek ennyi bizonyossággal még nem szolgálnak: az MDF helyi szervezete az országos tisztújítás után, annak függvényében dönt majd arról, hogy indít-e önálló jelöltet. Az LMP-ben még szintén nem dőlt el, hogy saját emberrel indul-e, vagy egy másik civil szervezet jelöltje mellé áll. A Pro Urbe nem titkolja, hogy civil együttműködésben gondolkodik, tehát olyan jelöltet választana szíve szerint, aki mellé esetleg többen is odaállnak – erről ők is a nyáron döntenek, s közgyűlést is összehívnak.

Olvasóink írták

 • 15. SzárnyatiGéza 2010. június 15. 23:16
  „Én bírom a Borkait, tornatanárom volt a KATKÓ-ban.
  Soproni vagyok, de ha tehetném, rá szavaznék.
  Igaz, sokszor szidtam, mikor kiskört futtatott, meg húzódzkodtunk egész tornán, meg ilyenek, de már legalább látom, hogy volt értelme.”
 • 14. -upho- 2010. június 14. 10:21
  „igy van Prérifarkas, de azt mar elfelejtette a sok kesergo partkatona, akkor persze nem karalt egyik se. Egyaltalan van kit inditania az mszpnek? Hangosan rohogok.”
 • 13. Prérifarkas 2010. június 13. 16:07
  „Az előző polgármester csak polgármester volt?
  Vagy országgyűlési képviselő is.
  Szúnyog maradj ahol vagy mert itt most extra sok van vérszívóból. Meg ha ekkora hazafi vagy akkor is.
  3 hét kormányzás után meg felesleges eredményt hirdetni, mert az még nincs is.
  Sok fanyalgó kinek semmi DE SEMMI NEM JÓ!!!
  ÉS MINDENHEZ MOCSOKUL ÉRTENEK!!! AKKOR MIÉRT NEM CSINÁLJÁK????”
 • 12. pityesz 2010. június 13. 11:46
  „Most ha választás lenne,a Jobbik nyerne.Fidesz a kis emberek töl veszi el a Pénzt.”
 • 11. háté 2010. június 12. 16:36
  „10. hozzászólás kamillas ---kérdeztem, hogyan történik a jelöltállítás?--azt kérdeztem, hol a helyi jobbik, és vezetése.
  --Egy ember,ugyan az--- a megyei elnök?--a megyei választási bizottsági elnök?--- a megyei választmányi elnök?
  ---ja már értem, egy nemzeti pártnál ilyen a demokrácia.”
 • 10. kamillas 2010. június 11. 23:02
  „Azért kedves háté, mert a Jobbik jelöltállítási folyamata többlépcsős, és a végső áment a megyei jelöltállítási bizottság mondja ki. És mivel több szűrön is átmegy a jelölt, nem ilyen fityesz és maszop szintű álláshalmozó pojáca lesz, henem valódi lokálpatrióta, aki nemcsak páváskodni és hízni akar, hanem valóban a város és azok lakóinak az érdekeit szolgálni.”
 • 9. háté 2010. június 11. 22:19
  „Hihetetlen rossz választás volt Borkai a fityesz részéről.
  Nem városvezetőnek való személyiség, ---egy báb--O.V. és a komcsi-liberális egyének közös megválsztotja.
  Vele a város népe, veszített.
  Ha a posztjának megfelelő egyén lenne, hat ökörrel sem tudták volna rávenni az országos képviselőségre.
  Egy gondolkodó ember, aki egy picit is köti valami a városhoz, nem menne segnyalónak a pártjához.
  Vajon miért lépett be a fityeszbe, állításaival ellentétbe?---mert tudja, nélkülük egy senki lenne.

  A jobbiknak már van hivatalos jelöltje!--- vajon miért a "megyei" elnök nyilatkozik?
  Nincs a jobbiknak helyi vezetése?---vagy a megyei vezető dönti el?”
 • 8. stunde2 2010. június 11. 17:16
  „FIDESZ szavazóktól is kérdezném: Morálisan elfogadható két teljes munkaidős állást betölteni, mindkettőért az átlagosnál jóval magasabb javadalmazásban részesülni, annak nagy részével soha el nem számolni, majd az egyre növekvő kapzsiságban még minden fellelhetőt elhappolni, még a morzsákat is gondosan felcsipegetni?!...
  Ezt ugyebár nem csak a FIDESZ akarta így: Ehhez asszisztenciára is szükség volt. Gratulálok FIDESZ-re szavazók! Csak így tovább!... Támogassátok csak az erkölcstelenséget! ...De nekem aztán ne panaszkodjatok akkor sem, amikor már Nektek sem jut semmi, hiszen mindent önként dalolva tettetek a FIDESZ hegemóniája érdekében. (Talán azt hittétek, ezt meg fogják Nektek köszönni...)
  De most láthatjátok: nem úgy lesz semmi, mint ahogyan ígérték Nektek...
  Következik a minimálbér megadóztatása....és még most el sem tudjátok képzelni, még mi minden, ami majd az életeteket megkeseríti - ne adj´ Isten - ellehetetleníti. Ez lesz a köszönet Nektek! És még egyszer kérem: Nekem ne panaszkodjatok!”
 • 7. Révfalusi-szúnyog 2010. június 11. 14:21
  „tber! Nem téverdtem el Rómában. A Szent Péter téren, közvetlenül az oszlopsor mögött, a Via Angelicara vezető kis utcában és a többiben 0,75 euro egy órára a parkolás. Igazán sajnálom, ha csalódást okoztam. Itt Japánban nem volna szükség olyan trükkökre például rendszámilag, mint otthon, ugyanis itt teljesen normális és megfizethető az élet, nincs bűnözés. Se egyéni, se szervezett, de ami legfontosabb, nincs állami bűnözés sem, márpedig mi legtöbbet ez utóbbitól szenvedünk. S ráadásul az állami bűnözés mellett el kell viselnünk a világ egyik legmagasabb jövedelemelvonását. Csak egyetlen példa: Japánban az átlagkereset 180 000-350 000 yen között van. az alsó határ kb. 430 000 ft-nak felel meg. A szemétdíj 1000 ft/hó, a benzin 240 ft, egy jó minőségű dobozos sör pedig annyiba kerül, mint otthon. A műszaki cikkek ára kb. a fele a hazaiaknak. A ruhanemű is nagyjából azonos áron van, az élelmiszer viszont drágább. És kaka. Ezért megyek haza. No meg azért, hogy ellenőrizzem, vajon dutyiba kerül-e gyurcsány őszre? Mert ha nem, akkor a fidesz elbukja a helyhatóságit, ebben biztos vagyok.”
 • 6. iq 2010. június 11. 13:23
  „Itt el lett <moderálva> az egész választás borkai körül ogy.képviselő? polgármester minek? kinek jó ez csak neki!!!”
 • 5. urbaniastapista 2010. június 11. 11:04
  „Nehéz elképzelni, hogy izgékony alpolgármestereinél nagyobb ellenfele kerüljön elő.
  Sajnos.”
 • 4. tber 2010. június 11. 08:06
  „Kedves szúnyog!
  Az írásoddak kapcsolatosan csak egyet nem értek, hogy a Szent Péter térre valószínűleg csak véletlen kerültél, vagy spontán eltévedtél. Egyébként ha olyan frankón érzed Sapporóban magad, akkor nyugodtan le is telepedhetnél ott. Csak egy gond lesz a szomszédos országóktól egy óceán választ el téged és nehéz azt kóreai rendszámú autóval átszárnyalni.”
 • 3. Révfalusi-szúnyog 2010. június 11. 03:06
  „Én 1990-től mindig szavaztam, természetesen jobbos jelöltre, idén azonban már nem érdekel. Senki se mondja, hogy lehet valaki egy ekkora város polgármestere és ogy.-i képviselő egyszerre úgy, hogy mindkét tisztjének eleget tegyen.
  Azonkívül pedig tökmindegy, ki küldözgeti a sárga csekkeket. Győrben drágább a parkolás, mint Rómában a Szent Péter téren, és most alkalmam van látni, mennyibe kerül a parkolás japán nagyvárosaiban. Itt Sapporoban csúcstechnológiájú, őrzött, légkondicionált parkolóházban 220 ft óránként, ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy egy cigó neki.....a a rozsdás biciklijét a kocsimnak. Aztán az is teljesen mindegy, hogy milyen irányultságú önkormányzat veti ki a 100 éve családunk tulajdonában lévő ingatlan különböző melléképületeire az adót. És az is érdektelen, hogy a baromi gépjárműadókat ki szedi be. Tőlem már nem sokáig, mert a nyáron cserélek kocsit, s Szlovákiában veszek másikat. A cégem már ott van, most a kocsim is odakerül. Na majd ezek után keresse a tiltott parkolás után a Komonista Szolgáltató Kft. az autót!”
 • 2. Goldmund 2010. június 10. 17:56
  „Borkai újraválasztása egyvalamitől függ: a Fidesz népszerűségétől. Ha a párt népszerű, a leggagyibb jelöltje is simán győz. Ha a párt népszerűtlen, lehozhatja a csillagokat is az égből, veszíteni fog.”
 • 1. janika 2010. június 10. 14:06
  „Vajon mi a mérce? Melyik sport ág? Két seggű állás vagy csak egy lesz a közeljövőben e poszt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összecsapnak a lovagok Kismegyeren

A Történelmi Lovasjátékok alkalmával gyermekprogramok és lovas bemutatók várják az érdeklődőket… Tovább olvasom