Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Motortechnika és a járműmérnöki mesterszak

Győr - A győri Széchenyi István Egyetemen az elmúlt év végén alapított Audi Hungaria belső égésű motorok tanszék szeptembertől motortechnika témájú előadás-sorozatot indított. Jövő februárban kezdhetik meg tanulmányaikat a járműmérnöki mesterszak s a tanszék által szervezett belső égésű motorok szakirány első hallgatói.
A győri egyetem a 21 egyetemi alapképzés, a két osztatlan képzés mellett 11 mesterszakon kínál további diplomaszerzési lehetőséget.

„Mindenkit szívesen fogadunk szakmai előadás-sorozatunkon, aki a motortechnika világa iránt érdeklődik. Az Audi Hungaria Motor Kft. szakértőit és leendő mérnökeit csakúgy, mint a beszállítókat, a Széchenyi István Egyetem és más felsőoktatási intézmények munkatársait és hallgatóit" – mondta el dr. Mathias Roman Dreyer, az Audi Hungaria belső égésű motorok tanszék vezetője.

A szakmai sorozat nyitó előadását „Innovatív hajtások a Volkswagennél“ címmel szeptember 18-án dr. Frank-Thomas Metzner tartotta, aki a wolfsburgi Volkswagen-gyár motorfejlesztő részlegétől érkezett. Az előadás a technológiák stratégiai irányvonalát mutatta be. Tegnap Jens Hagemann, a VW-Wolfsburg Központi laboratóriumának munkatársa a motorokban fellépő meghibásodások elemzését mutatta be. A program kezdetekor dr. Mathias Roman Dreyer bejelentette: 2009 februárjában első alkalommal indul a Széchenyi István Egyetemen a négy féléves járműmérnöki mesterszak, s azon belül, az Audi Hungaria Motor Kft. támogatásával a belső égésű motorok szakirány. A szakirány képzését az Audi Hungaria belső égésű motorok tanszéke vezeti, az oktatás nyelve német és magyar. Gyakorlati tapasztalatokat a hallgatók a legmodernebb motorfékpadokon végzett munkák, szakmai és ipari gyakorlatok, német nyelvű vállalatoknál elkészített diplomamunkájuk során szerezhetnek. Az iparral folyamatosan egyeztetett tartalmú képzésben, a szakirányon végzett hallgatók a munkaerőpiac keresett szakemberei lesznek. A mesterszakra, az audis szakirányra jelentkezni BSc vagy főiskolai gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki diplomával, német nyelvi ismeretek birtokában lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy százalék: szavazat az egyházra

Magyarország - Az elmúlt évhez képest idén összesen 93 ezerrel többen és 650 millió forinttal… Tovább olvasom