Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Motorcsodák, fesztivállal

A hétvégén rendezték meg a III. Győrújbaráti Motorostalálkozót, ahol számos motorcsodát láthattak a látogatók.
Sem a motorosok, sem pedig a látogatók nem panaszkodhattak, hisz a hétvégi időjárás igazán kegyeibe fogadta a III. Győrújbaráti Motorostalálkozó szervezőit és a száguldó motorcsodák iránt érdeklődőket.

A győrújbaráti gyermektáborban idén csaknem két-három-
ezren fordultak meg, a megyeszékhelyen és környékén pedig az országúton elhúzó konvojok jelezték: a szervezők idén is mindent megtettek a háromnapos program sikeréért. Utóbbinak köszönhetően a nemzetközi motorostalálkozóra Németországból, Ausztriából, Csehországból, Hollandiából, Szlovákiából és Erdélyből is érkeztek két- és háromkerekű gépcsodákkal. Pénteken a Blues Company és a Rockyn Rockats zenekaroknak tapsolt a közönség, a szombat éjjeli sztárhangulat pedig Nagy Feróval és a Beatricével érkezett. A dübörgő motorcsodák gazdáit Dömötörné dr. Holeczky Judit győri alpolgármester üdvözölte a Duna-parton, aki jó szórakozást kívánt minden látogatónak – érkezzen az akár gyalogosan, két  vagy több keréken.

„A motorozás hobbi, életforma, évek óta a feleségemmel veszünk részt az ilyen és a hasonló találkozókon. Nekünk ez a kikapcsolódás. Bejártuk Erdélyt, a Felvidéket, Ausztriát, s már év elején tudjuk, egész évben merre utazunk. Jövő héten Nagymegyerre megyünk, majd Prága az úti cél."

Tóth Imre, a baráti kör tagja
Villányi Lászlótól, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének elnökétől megtudtuk, a megyeszékhely, a győrújbaráti önkormányzat és a rendőrség mellett számos szponzor támogatta a színes programokat, s hogy a jó magyaros ízeket egy ideig senki ne feledje, arról a Kerekes család „motoros" borjútokánnyal, gulyással és chilis babbal gondoskodott. Érdekességet jelentett a Bécs mellől érkező, háromkerekű motorokból álló héttagú Tryke csapat, akik évről évre, így várhatóan 2006-ban is feltűnnek a baráti dombok ölén, bizonyítva, hogy a találkozón a részvétel szinte testvéri, hiányozni legfeljebb betegség miatt megengedhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a lakás, mint a vásárló

Míg megyeszerte gombamód szaporodnak az épülő lakások, a felmérések szerint az új ingatlanoknak csaknem a fele a Kisalföldön is eladatlanul áll. Kinek épülnek ezek a házak és miért nem sikerül vevőt találni rájuk? Győrött csaknem négyszáz lakást lehetne azonnal értékesíteni – egynegyede ezeknek kész, csak még nem adták el, a többibe háromnegyed éven belül lehet költözni. Tovább olvasom