Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Motor és autó ütközött Győrben - egy súlyos sérült

Elsőbbségadás elmulasztása miatt súlyosan megsérült az a motoros, aki egy Suzukival ütközött össze Újvárosban, a Rába Quelle fürdő közelében vasárnap délután.


"Az autó vezetőjének nem lett komolyabb baja, a motoros viszont körülbelül negyed óráig a mentőautóban volt mire az elindult" - írja Tudósítónk.

A kisalfold.hu értesülései szerint a balesetnek egy súlyos sérültje van.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Dl38Bm39 2011. március 19. 07:49
  „Tulajdonképpen miért van a rendőrség, ha a város útjain nem is látni őket, így azt sem tudják észrevenni, hogy
  a legtöbb autós a 30 km-es táblánál 50-60 km-es sebességgel hajt. Ezek közé tartoznak a buszok vezetői is. Java-
  solnám, hogy álljanak ki a 30 km-es táblákhoz és végezzenek méréseket.Furcsa eredményre jutnak.Ezen felvetésemet azért merem leírni, mivel naponta figyelem a közlekedést.
  "HARMINCAS"”
 • 39. SENKI 2011. március 18. 20:15
  „Egy-két felelőtlen motorossal szemben nem kevés "motoros vadász" áll! A hivatalos és saját statisztikák szerint a motoros balesetek túlnyomó többségét a flusztrált, " majd én megmutatom", " azzal a .....köszörűvel nem foglalkozom " szemléletű, figyelmetlen autós okozza. Sajnos a -többi között- közlekedési kultúránk a béka alatt több méterrel található. Az Elbától nyugatabbra és délebre fel sem merül, hogy autó vagy motor párti valaki, mivel mind kettőben szerzett a társadalom zöme valamilyen szinten tapasztalatot. Ott figyelnek a védtelen motorosra, ha nem lehet a dugó miatt haladni, utat nyitnak nekik és nem az "elnyomandó burzsuj"-t látják abban aki megpróbál ész-szerűen, életszerűen közlekedni. Nem az a problémák megoldása, hogy szembe állítjuk a nyugdíjasokat a kismamákkal, a diplomásokat a kétkezi szakemberekkel, a hűségeseket a kalandra vágyókkal, a kutyásokat a tiszta és nyugodt környezetre vágyókkal, a motorosokat az autósokkal, stb.. Egymás megértésére, a másik élethelyzetének az átérzésére kéne törekedni. Figyeljük meg például miként viselkedünk autósként, és miként gyalogosként hasonló szituációkban. Ez a módszer sokat segíthet.
  Természetesen irritáló a nyugdíjas Suzukissal szemben "emberkedő" 40kg-os szerv, aki nem mer odamenni a belvárosi járdán, az Őrssel szemben parkoló SK-s fekete terepjáróshoz, de talán az Ő és főnökei fejében is elindulhat valami ettől, talán megpróbálnak az egyszerű, "átlag ember szemével" körülnézni a kis világunkban.

  Van itt egy mondat még az "elküldöm" gomb felett, melyet szintén mindenki figyelmébe ajánlok:
  "Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!"

  UI.: nevem nem Gandi”
 • 38. Heco107 2011. március 16. 20:57
  „Infó:autós nem állt meg a stoptáblánál,motoros közlekedett a védett útvonalon.”
 • 37. frissdiplomás 2011. március 16. 15:03
  „A legjobb az hogy az egész világon kis hazánkban végez a legtöbb közlekedés mérnök, de minek? Elég lenne 20 belőlük az egész országban, de a legtöbb egyetem ontja őket, hisz egyik legkönnyebb szak így a kis újgazdag családok büszkék a diplomás kisgyerekükre esetleg be nyomják egy egy önkormányzathoz kis protekcióval kereszteződést tervez és itt a vége...... és nem ez az egyetlen ilyen útszakasz.....”
 • 36. .viki27. 2011. március 16. 12:36
  „A másik nagy hülyeség szerintem, az Erkel Ferenc utca, Petőfi tér kereszteződés.Ha végig elsőbbsége van annak a kis utcának, akkor a Petőfi híd felé miért kell elsőbbséget adni.Egyértelmű szakmai nem hozzá értésről tanúskodik az egész.Akkor kellett volna átadni az új hidat, amikor teljesen készen vannak a felvezető utak. Várható volt ez a hatalmas káosz.Nem igaz, hogy ennyi pénzből nem lehetett volna lámpákat elhelyezni.Szerencse, hogy nem kerékpárosokkal történt baleset, ugyanis elég közel van a Csirke borozó”
 • 35. gig 2011. március 15. 16:21
  „Csatlakozom az előttem szólókhoz, hátha észreveszik a szerkesztők, hogy valótlanságot álltanak: Újvárosban nem történt ilyen baleset, mert a kereszteződés Szigetben van. A fürdő meg köszöni az ingyen reklámot, de azért van néhány közelebbi támpont is, például a fotón látható egykori olajgyár.

  A Semmelweis u. - Erkel u. kereszteződés átalakításakor többen jeleztük, hogy a módosítás kiötlői/jóváhagyói/kivitelezői mások életével játszanak. Nem élvezzük a játékot, lassan abba kéne hagyni! Hány embernek kell még megrokkani vagy meghalni, hogy a káosz helyett visszaállítsák a rendet?

  Nem a megszokás a gond, hanem az utcaszerkezet (plusz tereptárgyak) és az új szabályozás ellentmondásos volta.

  Arról nem is beszélve, hogy az Erkel u. és a Kossuth u. lámpás kereszteződésénél csak úgy tud balra befordulni a busz, ha átmászik az egyenesen közelekedni vágyók sávjába.

  Jobb lett volna, ha nem újítanak fel itt semmit. Ugyanez igaz (jövő időben) a cikkben tévesen említett Újvárosra.”
 • 34. Stewe 2011. március 15. 09:52
  „A kereszteződés rettenet. Egy egyirányú utca a jól belátható kétirányú úttal szemben élvez elsőbbséget, ellentmondva egy íratlan szabálynak, persze hogy a Stop tábla megkever ott mindent,lesz is még baleset rendesen.
  Én is elgondolkoztam hogy aki ezeket a forgalomtechnikai változtatásokat jóváhagyja, képes e logikus gondolkodásra, illetve van-e jogosítványa ... ( emlékeztek a Nádor aluljáróban első időkben a szűkítőre ? Az élet felülírta Okostojás úr határozatát... )
  HA már szóba került, a Híd utca- Kossuth utcai kereszteződés. Az ott található zebra egyenesen életveszélyes. Egy zebra égetően szükséges lenne a mozgásszervi ! rehab intézet és a buszmegálló közé. Logikus : úgyis mindig mindenki ott megy át. Nem is elvárható egy mozgáskorlátozott embertől hogy elmenjen a híd lábáig, majd élete kockáztatásával, s a forgalmat feltartva döcögjön át a zebrán, s vissza a buszmegállóhoz, parkolóhoz....
  Szóval akik ott fent vannak, nyitott szemmel is járhatnának. De nem. Tehetségük csak annyira futja, hogy lezárjanak a városlakók elől egy komplett parkolót a postánál.”
 • 33. Gáz 2011. március 15. 06:53
  „Nem újváros, SZIGET!!!!!
  Gratulálok a ennek kereszteződés kitalálójának! Meg kell halnia valakinek, hogy átrendezzék a forgalmi rendet????”
 • 32. Hyppolit 2011. március 14. 20:07
  „Még csak annyit: M. Szilveszter, teljesen egyetértek Veled!! A legnagyobb gondot abban látom, hogy akik ezeket a "szakmaitlan" döntéseket hozzák, azok még holnap is ott ülnek a helyükön...”
 • 31. Hyppolit 2011. március 14. 19:55
  „Amikor ezen a szakaszon anno a forgalmi rend módosításáról szóltak a hírek, már akkor jeleztem egy-egy kommentemben, hogy még komoly balesetek lesznek várhatóak. Tény, hogy alapból komoly balesetveszélyt rejt a rutinból és megszokásból történő vezetés, de minden lehető fórumon elmondom, hogy a közlekedési szakembereknek ne az legyen a célkitűzése, hogy saját -olykor alaptalan és indokolatlan- döntéseiket egy esetleges baleset esetén "kellően levédjék" (vagyis mossák kezeiket), hanem tekintve, hogy az emberélet a legdrágább, tegyenek meg mindent a forgalomban résztvevők (beleértve a deffenzív, a rutintalan, a renitens, stb) minél biztonságosabb közlekedésére. Akik itt a módosításokat eszközölték, most mélyen hallgatnak, pedig jelenleg nem ismerek olyan forgalomszámlálási adatot, ami alátámasztotta a forgalmi rend ilyen drasztikus megváltoztatását. A becsült tervezési adatok pedig olykor köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Még mindig nem késő...”
 • 30. generális 2011. március 14. 15:30
  „Azért én még megemlíteném a rendőrség (nem)jelenlétét is! Ugyanis 10-15 olyan kamerával készített felvételem van amikor a rendőr a közvetlen balesetveszély, szabálytalanság mellett halad el, de nem történik intézkedés!!!
  Lásd minden reggel a Kossuth u.- Híd u. kereszteződés, Gárdonyi iskolánál és még sorolhatnám a végtelenségig...
  A "megállni tilos " tábla már szinte már nem jelent semmit... sajnos!”
 • 29. Zotya13 2011. március 14. 14:19
  „Most jártam arra. A táblák kidőlve. Szuper balesetveszély! Olyan szar anyagból csinálták meg a felfestéseket, hogy már most alig lehet látni! Gyors munka sose jó?”
 • 28. csakis 2011. március 14. 13:41
  „Azért az is is az igazsághoz tartozik, hogy a tér felől ( a körforgalom felől) érkezve van egy 30-as tábla, amire szintén tojnak a közlekedők”
 • 27. Mankapunka 2011. március 14. 11:20
  „Fogjátok már fel,hogy nem lehet fekvőrendőrt csak úgy kirakni bárhová!!!!!”
 • 26. Hedon 2011. március 14. 10:56
  „Forgalmi rend változás tábla 1 x 1,5m narancssárga tábla
  Stoptábla mindkét irányból
  Stop tábla előjelző mindkét irányból
  Stopvonal felfestése
  Stop felirat festése (betűkkel)

  Ezek figyelmen kívül hagyása jelenti a rutinból közlekedést?
  Nem ez a mindenbe belexarok közlekedés ismérve.

  Talán egy tükör elhelyezése indokolt lenne mert
  a termál felöl valóban nem látni el jobbra, de hát a környék
  lakóit ismerve nem élné túl a 48 órát.”
 • 25. Zotya13 2011. március 14. 09:50
  „Nem Újváros, hanem Sziget!
  Ott sokszor van ütközés. Aki rutinból vezet, a régi szerint, az megszívja.Nem figyeli a táblákat, ami egyébként nagyon magasan van elhelyezve, kiesik a látótérből. Sürgősen ki kéne találni valamit a szakembereknek. Talán fekvőrendőrt?”
 • 24. M.Szilveszter 2011. március 14. 09:17
  „Az előző hozzászólásomat folytatva, most az új forgalmi rend kialakítóiról is mondanék némi véleményt. A legkevesebb, hogy egyetértek Gergő81 véleményével, az ilyen forgalmi változtatások kiagyalói tényleg nélkülöznek minden szakmaiatlanságot, pont azért, mert semmibe veszik a valódi élet, emberszerű életvitelét. Csak nem gondolja valaki, ha holnap kiraknánk a Szent István útra STOP táblákat, s az állomás felől érkező, az Aradi Vértanúk útján közlekedőket részesítenénk elsőbbségben, nem lenne már az első percben tömegbaleset?
  Dehogyisnem, mert ilyen az emberi természet, valamivel még néha a legjózanabb, legfigyelmesebb vezetők sem számolhatnak, s ha rosszul "közlekedtetik" őket, akkor nyilván rosszul is fognak közlekedni, s főleg a figyelmetlenebbek. Egyébként majdnem minden nap arra sétálunk a családommal babakocsival, így mi csak tudhatjuk, az ott sétálok is óriási veszélyben vannak, mert egy ilyen ütközés után hová is csapódik a motor vagy az autó? A járdára... Ezért sem olyan vicces az ilyen baleseteket " kevés donor van- véleménnyel " vagy csak simán a gépjárművel közlekedők színterének minősíteni. Abszolút ártatlanok is kerülhetnek ott óriási veszélybe, tisztelt illetékes "szakemberek", nem kéne már valamit tenni? Például (amit v.ki rajtam kívül már említett), a STOP táblások elé fekvőrendőrt tenni? Magyarországon úgy látszik a közlekedési tiltásokat csak fizikai eszközökkel lehet véghezvinni, lásd. anno MO sávok betontömbbel való elválasztása, vasúti átjárókba sorompó szerelése stb. Szomorú, de ez van.”
 • 23. M.Szilveszter 2011. március 14. 08:49
  „Úgy érzem, a sok hozzászólásból mindenkinek van némi igaza, pont ezért mind a kereszteződés új forgalmi rendjének kialakítói, mind a KRESZ-et be nem tartó közlekedők egyaránt hibásak. Kezdeném az utóbbival. Manapság egyre kevesebben figyelik a KRESZ táblákat, ezért sem veszik észre a "forgalmi rend változás!" táblát, s ha azt nem, akkor már az elsőbbségadásra figyelmeztetőket sem. Mint tudjuk nem csak ezeket a táblákat nem veszik észre, hanem a megállni tilos!, a rokkant parkoló, behajtani tilos! stb.-t sem. Az index sem használatos már, és nem csak az X5, A8, Q7 stb. autókat használók( legtöbben DS, KN stb. rendszámmal) körében, hanem már szinte
  bármilyen típusú autó használója "él" ezzel a "bátor" (nem)cselekedettel. A rendőrséget itt óriási felelősség terheli, még mutatóban is csak alig-alig vannak ilyen típusú ellenőrzések, és kérném az illetékeseket ne takarózzanak az ilyenkor megszokott "pénzhiány" válasszal, ez egész egyszerűen merő szakmaiatlanság és felelőtlenség. Vagy csak én látok szinte minden este (nem is egyet) kivilágítatlan autót? folyt.köv.”
 • 22. generális 2011. március 14. 06:58
  „Nos ez a kereszteződés sem sikeredett túl beláthatóra, a termál felől érkezve 1 métert ki kell dugni a kocsi orrát, hogy jobbra ellássak! A Kossuth utcára csak "szabálytalanul" lehet a buszokkal kifordulni!
  A következő hónapokban az 1-es busz a Kossuth utcáról az iskolánál jobbra fordul az Erkel utcába és halad a Petőfi híd felé.....Az utca sarok tele van oszlopokkal és 2,6 m széles a busz 2,5 m.....A következő balesetek színhelye....”
 • 21. ccc 2011. március 14. 06:08
  „Valóban nem a kereszteződés a hibás, de.........
  Naponta járok az említett kereszteződésben és az átadás óta minimum hetente 2 baleset történik ott. Nem lehet, hogy mégis fokozottan veszélyes a kereszteződés kialakítása? A termál felől érkezve jobbra nézni szinte nem is lehet az épülettől és ezen nem változtat a stoptábla sem. Indokolt lenne lámpássá alakítani a kereszteződést. Hasonlóan jól sikerült az említett út folytatása is a Kossuth lajos utcára nem tud kifordulni a busz mert egyszerűen nem fér ki......... Ehez képest baromi sok lóvét költöttek forgalomtechnikailag <...> munkára. De a Kossuth utcán legalább lett lámpa....nehogy az <...moderálva> a sok X5-tel belerongyoljanak valakibe.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baross bál Győrben

Fotógaléria a Baross-középiskola báljáról. Tovább olvasom