Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Most már tényleg új az Új utca

Három ütemben újult meg Győrszabadhegy egyik leghosszabb lakóutcája, a 900 méteres Új utca. A szegélyekkel, gyephézagos várakozó felülettel és öt méter széles új aszfaltburkolattal kiépített vonalat szerda délelőtt ünnepélyes keretek között adták át.

Az Új utca átépítés előtti szerkezetét, műszaki paramétereit az 1980-as évek közműfejlesztései, házépítései után nyerte el, az akkori igénybevételnek meg is felelt a felületi bevonattal ellátott burkolat. Aztán telt az idő, sokasodtak a hibák, a folyamatosan újraképződő kátyúk pedig valósággal nyelték a pénzt.

A halaszthatatlanná vált felújítás 2006-ban kezdődött a József Attila úttól a Rózsahegy utcáig tartó 450 méteres szakasszal. Három év elteltével, 2009-ben folytatta a munkát az építtető útkezelő szervezet, a Rózsahegy utcai csomóponttól délre fekvő 130 méteren, illetve a Rózsahegy és a Pattantyús utcák egy-egy szakaszán végzett átalakítás költsége 110 millió forint volt.

A harmadik, befejező szakasz most ért a végére - az utolsó 320 méterre is aszfaltréteg került. Ez 61,6 millió forintjába került a városnak, a Magyar Aszfalt Kft. 1748 méter szegélykő elemet és 511 tonna aszfaltot épített be. A tervezéssel a Komfort Kft.-t bízták meg.

A szerda délelőtti ünnepélyes átadást a lakók is megtisztelték jelenlétükkel. A hivatalos percek után kötetlen beszélgetés alakult ki, a helyiek főleg a környező utcák felújítási tervei felől érdeklődtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak alkalmazkodni lehet a talajvízhez

Huszonöt napig állt a talajvíz a Szérűskert utcai házak kertjeiben, így tönkrementek a veteményesek,… Tovább olvasom