Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Most már tényleg odaér a mentő

Biztosra mondhatjuk, hogy lesz mentőállomása Veszprémvarsánynak: kormányzati döntés született erről, amelyet jövő héten jelentenek be.
Információink szerint ezen a héten tesz bejelentést Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár arról, hogy a TIOP 2.2.1 pályázathoz kapcsolódóan 22 új mentőállomás épül, 60-at pedig felújítanak a közeljövőben. Az újak között szerepel a bakonyaljai térség szempontjából kulcsfontosságú Veszprémvarsány állomása is, a felújítandók között pedig
megyénkből ott a csornai és a pannonhalmi.

Képünk a pannonhalmi mentőállomáson készült, amely egyike lehet azoknak, amelyek felújításáról pozitív döntés született a minisztériumban.
Képünk a pannonhalmi mentőállomáson készült, amely egyike lehet azoknak, amelyek felújításáról pozitív döntés született a minisztériumban.


Megkerestük Kara Ákos országgyűlési képviselőt, aki megerősítette a hírt: pozitív döntés született minderről a minisztériumban. Hozzátette azonban: részleteket a jövő heti bejelentésről még ő sem tud, így egyelőre az sem derült ki, hogy mekkora a felújításra szánt keret és pontosan mit érint.
A képviselő általánosságban elmondta: nagyon örül annak, hogy ezzel lezárulhat egy tíz éve húzódó folyamat, reményei szerint még ebben a kormányzati ciklusban lesz mentőállomása Veszprémvarsánynak.

– Bizonyosan régóta várja mindenki a megoldást, s a két másik érintett mentőállomás felújítását is. Még javában az elődöm, Medgyasszay László mellett dolgoztam, akinek a pannonhalmi mentőállomás a szívügye volt, és sok lépést tettünk együtt a veszprémvarsányi beruházásért is, mivel az állomás hiánya a térségben élőknek komoly problémát jelent – mondta Kara Ákos.

Németh Csaba, Veszprémvarsány polgármestere kérdésünkre közölte: még nem értesült az előrelépésről, de ennyi év várakozás után mondania sem kell, hogy örül a megnyugtató megoldásnak.

– Nagyon bízom abban, hogy mielőbb megoldódik a térség nyolc-tíz településének problémája, mivel uniós követelmény is, hogy az átlagos tizenöt percen belüli kiérkezés megvalósuljon – mondja a polgármester. Németh Csaba szerint az elmúlt csaknem három évben, amióta átadták a pannonhalmi esetkocsit, javult a helyzet a korábbihoz képest, de még most is 20–25 percbe telik, mire a segítség megérkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasói kérdés: egy napon mennyi munka várható el?

Most pedig úgy akarják módosítani a munkaszerződésemet, hogy ha egy nap nem látogatok meg tizenöt… Tovább olvasom