Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Most kiderül, Olvasóink szerint ki a megye legtökösebb politikusa!

Sok-sok szavazatot kaptunk Olvasóinktól, így büszkén hirdetjük ki a megye legjobb politikusát és sportolóját, illetve azt sem hagyjuk szó nélkül, hogy Önök szerint mi volt a legnagyobb botrány 2011-ben.

A kisalfold.hu december végén jópofa évértékelésre invitálta Olvasóit: mindenki szavazhatott a megye legtökösebb politikusára, a legjobb helyi fesztiválra, a legeredményesebb sportolóra, a legnépszerűbb étteremre, s mindennapi hősökre is.

Lássuk, hogyan voksoltak Önök 2011 főszereplőire, legfontosabb (köz)ügyeiről!

Az év legörömtelibb eseményének Olvasóink egyértelműen az Audi győri óriásberuházását tartják, ami jó választás: ennek köszönhetően legalább szűk pátriánk gazdasági fejlődése biztosítottnak tűnik.


Audi-alapkőletétel Orbán Viktorral. Fotók: Bertleff András

A legszomorúbb sztori szintén Győrhöz kötődik: a Dunakapu téri ásatás/feltárás/mélygarázs, valamint a rakparti új út építése a voksok szerint bizony kiverte a biztosítékot sok embernél.


Július elején kezdődött el a régészeti ásatás a Dunakapu téren Győrben

Az óesztendő legboldogabb megyei politikai eseményének a decemberi Sopronba kihelyezett kormányülést választották látogatóink, bár ide közel nem kaptunk annyit voksot, mint az Audi-beruházásra vagy a Dunakapu-térre.

Sopronba érkezett Orbán Viktor és a kormánytagok. Fotó: Magasi.

Több száz szavazat érkezett ugyanakkor 2011 legszomorúbb megyei politikai eseményére, ami a megyei vagyon állami kézbe vándorlása lett.

Az év megyei gazdasági eseményénél ismét a legfényesebben a négykarika csillogott, bár azt tegyük hozzá, hogy az Európa 10 legjobb vállalkozása között jegyzett Lipóti Pékség majdnem meglepetést okozott, s kishíján letaszította a trónról a magyar autógyártás ékkövét.

Az év kiemelkedő megyei sporteredményének Csay Renáta két világbajnoki címét tartják Olvasóink - ha valaki, ő tényleg megérdemli az elismerést -, miközben az Audi-ETO női kézilabda csapata, míg a Győri ETO FC focicsapata a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára léphet fel.

Csay Renáta
Csay Renáta


Az év legszomorúbb sporteseménye pár szavazaton múlt, de látogatóink szívét valamelyest jobban facsarja a megyei focibajnokságot mételyező botránysorozat, mint Konkoly Csaba menesztése.


Konkoly Csaba
Konkoly Csaba


Az év megyei sportolója kitüntető címet szintén Csay Renáta szerezte meg, a másodikként Görbicz Anita, míg a harmadikként Poór Brigitta (tereptriatlon) végzett.

Poór Brigitta
Poór Brigitta


Az év megyei sportvezetője Konkoly Csaba, akinek szorosan a nyomában járt Csertői Aurél és Székely Norbert.

Az év megyei politikusának meggyőző fölénnyel Borkai Zsoltot gondolják Olvasóink, míg Molnár Csaba a másodikként, a 2014-ben a közélettől visszavonuló Szakács Imre pedig harmadikként zárta a múlt évet.

Borkai Zsolt
Borkai Zsolt


Az év legjobb megyei étterme a tényői Dombi és fiai - a különleges vadételekről híres éttermet a Nagy Zabálók is sokra taksálták idén -, míg a legjobb megyei fesztivál első helyét a hagyományoknak megfelelően ismét a soproni Volt söpörte be.

A Quimby idén is lezúzta Sopront a Volton.

Utóbbi kategóriában a Győrkőcé az ezüstérem, míg a bronz szintén Győrbe kerül az Extrém Motorsport Fesztivál révén.

Az év legjobb megyei szórakozóhelye a győri Mamma Mia.

Buli a Mamma Miában

A hétköznapi hősök nagy tetteinél Olvasóink annak a gönyűi kisfiú a történetéből tudnak a legjobban meríteni, aki alig 12 évesen legyőzte a csontdaganatot.


Rajmund édesanyjával és testvérével - fotó: Bertleff András.
Rajmund édesanyjával és testvérével - fotó: Bertleff András.A megyei bringások 24 órás tekerése az Isztriára szintén sok kattintást kapott: 600 km lenyomása egyetlen nap alatt valóban különleges teljesítmény.

Győrből az Isztriára két keréken, egyetlen nap alatt.
Győrből az Isztriára két keréken, egyetlen nap alatt.


Olvasóink írták

 • 12. knifemaster 2012. január 05. 20:33
  „Mennyi töketlen politikus..”
 • 11. kavezsu 2012. január 05. 18:50
  „Csak még egy rövidke hozzászólás a "legszomorúbb sztori "-hoz : Nem kellene-e a városvezetésnek egy lakóssági fórumot tartani , mondjuk az Egyetem csarnokban a Dunakapu téri mélygarázzsal kapcsolatban ???? Állítólag a mi érdekünkben , nekünk döntenek, csak az a szomorú , hogy a lakosság véleményének figyelembe vétele nélkül!!!!”
 • 10. RégiGyőr 2012. január 05. 11:35
  „A legszomorúbb sztori, más nem is lehetne! Ez a mélygarázs kérdés olyan egyszerű dolgokat vet fel, mint például az, hogy Nem oda járunk (......) wc-zni, ahol eszünk! Alapvető emberi normának kéne hogy legyen az, hogy egy mélygarázsnak olyan helyen keresünk helyet, ahol nem veszélyeztet történelmi értékeket az építése.”
 • 9. kavezsu 2012. január 04. 19:05
  „Már pár nappal ezelőtti "Városvédők kérdései "-hez irt hozzászólásokból is kiderült , de most a: közvélemény kutatás legszomorúbb sztoriára adott jelölések mely szerint : " a Dunakapu téri ásatás/feltárás/mélygarázs, valamint a rakparti új út építése a voksok szerint bizony kiverte a biztosítékot sok embernél " .is jelzi , hogy bizony a városvezetésnek komolyan el kell gondolkodni,hogy a mélygarázsért lobbizok zsebét tartják szem előtt,vagy gyönyörű városunk történelmi értékeit ??????????????? Nem oly régen az volt a szlogen, hogy parkolj és gyalogolj !!!
  Akkor mit is keresne egy mélygarázs a feltárt várbástya, várfal szomszédságában , a város szívében???????”
 • 8. onem 2012. január 04. 18:21
  „Magyarországon pártoktól függetlenül 20 éve csak töketlen politikusok léteznek, miért a megye lenne kivétel?”
 • 7. Dwatson 2012. január 04. 16:43
  „Akkor ismerném el ezeket az eredményeket,ha nem a megadott egy-két lehetőség közül kellet volna választani,de legalább tartózkodni lehetett volna egyik-másik kérdésben.Ha betették volna a kérdések közé azt hogy a pofont vagy a seggbe rúgást szeretem-e jobban,biztosan nyert volna valamelyik,és közzé lehetett volna tenni hogy az emberek döntő többsége szereti hogy pl. seggbe rúgják!”
 • 6. szabo1936 2012. január 04. 16:12
  „Az ilyesmirol csak a noket kelet volna megkerdezni!”
 • 5. Loich 2012. január 04. 11:28
  „legtökösebb politikus ? lássuk az aktokat! más téren nincs ilyen”
 • 4. blaze 2012. január 04. 11:18
  „A legtökösebbet nem tudom, de töketlen az van elég!”
 • 3. pozdorja 2012. január 04. 08:50
  „A Szijjártót ugye csak viccnek raktátok be a szavazáshoz? Azt a fazont még utcaseprőnek sem alkalmaznám. Ha ő lenne a postás a környékemen, bizisten elköltöznék...”
 • 2. Tabornok 2012. január 04. 06:41
  „"A legszomorúbb sztori szintén Győrhöz kötődik: a Dunakapu téri ásatás/feltárás/mélygarázs, valamint a rakparti új út építése a voksok szerint bizony kiverte a biztosítékot sok embernél."
  A politikusokat leszámítva, mindenkinek gratulálok, akik jó eredményt produkáltak! Tisztelet neki!”
 • 1. irrelevant 2012. január 04. 01:22
  „Őszintén szólva egy kissé kényelmetlenül érzem magam emiatt a "jópofa kis évértékelés" miatt. Olyan, mintha mindenki elé odatoltak volna egy szavazócetlit: "Na, ki a kedvenc politikusod?" -> Fideszes, Fideszes, Fideszes vagy Fideszes? Nahát, a válasz egyértelmű, a nép döntött. Éljenek hős vezéreink... De persze ez a dolog nem áll meg a politikánál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki a megye hőse? Szavazz a megye 2011-es legjeire!

Szavazz a legjobb megyei fesztiválra, vagy a legtökösebb megyei politikusra. Szerinted mi volt 2011… Tovább olvasom