Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Most a megyeház előtti tér lóg ki a sorból

Győr - Furcsa módon ismétli magát a történem, hiszen míg 2005-ben olvasóink azt kérdezték, miért a megyeháza előtti teret újítják fel, s nem a Széchenyit, most fordított a helyzet...

Arra kíváncsiak, miért hagyják a megyeháza előtti teret elcsúfulni, szemben a megszépült Széchenyi térrel.

A győriek közül azok, akik manapság megfordultak Győr belvárosának egyik központi részén, a megyeháza előtti téren, olvasói SMS-ben kérdezték tőlünk, láttuk-e, mi lett a négy éve felújított térből. Furcsa összjátéka ez a sorsnak, hiszen 2005 májusában még azt kérdezték tőlünk: miért a viszonylag jó állapotban lévő megyeháza előtti teret újítja fel a város és nem a Széchenyi teret? Az akkori városvezetés megkeresésünkre azt válaszolta: mert a megyeház előtti rész felújítása 14 millió forintba kerül, a Széchenyi pedig több százba kerülne – az előbbire van pénz, az utóbbira nincs.

Az idő vasfoga: A megyeház előtti tér megrepedezett és szétporladt köveit nehéz nem észrevenni mostanság. Fotó: Bertleff András
Az idő vasfoga: A megyeház előtti tér megrepedezett és szétporladt köveit nehéz nem észrevenni mostanság. Fotó: Bertleff András

Jelenleg a Széchenyi tér és több belvárosi utca felújítása mellett kétségkívül kilóg a sorból a megyeház tér. Aki esetleg nem látta: a kövek több helyen repedezettek, számos részen a fagy már teljesen elporlasztotta a betonkockákat, a helyükön pedig csak kisebb gödör maradt. Időszerű tehát a mostani városvezetést is megkérdezni arról, mi lesz a térrel.

Németh Zoltán alpolgármester azt válaszolta: ˝A megyeháza előtti tér velünk, tehát a városházzal szemben van, így pontosan látjuk, hogy milyen. Sajnos nem az egyetlen olyan beruházás, amelyet elődeink csináltak meg, de már nekünk is feladatot jelent. A Bécsi kapu tér, illetve a Kazinczy utca mellett most nem tudunk még egy ilyen beruházást bevállalni, de természetesen tudjuk, hogy előbb-utóbb költeni kell a térre. Amint lesz rá fedezet, nekiállunk, de hogy mikor, arra időpontot jelen pillanatban nem tudok mondani.˝


A városházzal szemben van, így pontosan látjuk, milyen. Sajnos nem az egyetlen olyan beruházás, amelyet elődeink csináltak meg, de már nekünk is feladatot jelent - mondta Németh Zoltán alpolgármester.

Olvasóink írták

 • 15. bereki65 2009. október 29. 10:37
  „Adalföld !

  Az említett gödrök kapcsán a MW fröcsögte a szemünkbe, hogy bár Ők okozták azokat, de a térnek "már nem ártottak". Ezek után ültették be virágokkal....
  A butaságról, normalitásról már nyilatkoztál a hozzászólásoddal....”
 • 14. Orrbit 2009. október 28. 20:18
  „Azok a fenyők direkt ilyenek, már leírták , hogy azért ezt hozták mert nem foglal nagy helyet!
  De ez megint a paraszvakítás csak.
  magyarázat mindenre van! Ha a házban feljön a járólap akkor azért nincs garancia, mert a gyerek ugrált, vagy a magypapa botja sokat kopogott rajt?
  Egyszerüen szar munkát végeztek sok sok millióért, és sok sok mutyiért!

  Nem a kivitelező a hibás, hanem a műszaki ellenőr! Aki aláírta az egészet és jó szokás szerint 10% díjat fel is vett érte, ami a hivatalos műszaki vezetési díj!!!!!!!”
 • 13. Győri 2009. október 28. 17:20
  „Ez a cikk a tipikus ujságírói hiba miatt nem érte el célját, csak sárdobálásra jó,az van is.
  Nem is akarja tudni az igazat,csak politikai allürökkel játszik.
  Hiszen egyértelmü,hogy a nem megfelelő használat miatt ment tönkre a tér.Az ilyen gyalogos forgalomra szánt
  felületekre ,nehézgépek bizonyos technológiai segédeszközök igénybevételével mehetnek rá,ezt a szakemberek tudják.De Németh úr nem szakember,de ha megszólalhat akkor rugni próbál azonnal.
  Pedig tudhatná hogy nem szakmai ismeretei.hanem politikai beállítottsága miatt kapta beosztását.
  Becsülje meg ,és próbáljon dolgozni.
  - Nem is olyan régen a "FÉRFI KÓRUS"-hallgatásakor a városházi járólap illegett a lábam
  (nem csak nálam) alatt.(nem kellene !)
  -A DIGI-TV a kiépítés folyamán,az összes aszfalcsikot szétvagdalta a "nem szocialista munkavégzés".
  Milyen görögyös fog ez lenni?!”
 • 12. adalfold 2009. október 28. 17:18
  „ez meg mekkora butaság, hogy a széchenyi téren azért lett gödör mert ott volt a mediwawe:D
  Nooormális vagy:D:D:D:D

  a mediawawe-vel egy gond volt: a vibrátorkiállítás ,meg a cionpropaganda ami az elmúlt években felerősödött.”
 • 11. adalfold 2009. október 28. 17:16
  „ti teljesen hülyék vagytok?:D
  az elmúlt 20 évben nem nyúltak hozzá!
  ez vmi butítás, de elég durván.”
 • 10. Truder 2009. október 28. 16:23
  „Szar munka...eddig tartott!”
 • 9. Zotya13 2009. október 28. 11:18
  „4 év alatt ha így tönkre megy valami, akkor vagy nem úgy használták ahogy kellett volna, vagy ócska munkát csináltak.Ha az utóbbi akkor meg kell keresni a kivitelezőt és kijavíttatni vele a hibákat! Mindenre van jótállás.”
 • 8. bereki65 2009. október 28. 08:41
  „A Mutyiwave korábban a Széchenyi teret is sikeresen tönkretette, majd a Kisalföld c. napilap címlapján értesülhettünk arról, hogy a hatalmas - MW által okozott - gödrökbe milyen szép virágokat ültettek a MutyiWave önkéntesei. Hát nem megható ?”
 • 7. adalfold 2009. október 27. 20:46
  „JA JA MEDIAWAVE HELYETT MAJD LESZ MÉSZÁROSNÉS MEG JULCSINÉNIS POSZTSZOCI ,,5ÉVSZAK" FESZT.
  :dDd:D:D:D
  MEGÉRDEMLITEK..GYŐRIEK:D”
 • 6. adalfold 2009. október 27. 20:45
  „NEM MONDOD SZERKESZTŐ!
  2005-BEN FELÚJÍTOTTÁK A MEGYEHÁZA TERET?:D”
 • 5. VVclaudia 2009. október 27. 19:42
  „Egyetértek Lacussal. De 2005 nem volt olyan régen, szép munkát végeztek, ha ennyit nem bírt ki. Remélem, a Széchenyi térre nem ez a sors vár...”
 • 4. Lacus 2009. október 27. 15:48
  „Bocsi, de mi a probléma!? A megrepedt csorba köveket egyenként is ki lehet cserélni, hiszen nem egyedi készítésű lapokról van szó, hanem széria termékről. Erről a kivitelező és a követ szállító cég tud felvilá-gosítást adni. Anyaghibára nem is , de a kivitelezésre biztos adtak garanciát és biztos nem 1 évet. Senki nem szedi fel az otthonában lerakott és 1-2 hónap múlva-anyaghiba miatt-elrepedt járólap miatt az egész felületet. Meg van mindennek a technológiája csak gondolkodni kell és nem a problémát tologatni ide-oda.
  Én is láttam a teretés szerintem nem nagy ügy.
  Ami viszont az, hogy abból a két koszorúalapnak való girhességből hogyan lesz szemet gyönyörködtető fenyőfa. Ezek hegyvidéki fenyőfélék amik egymás mellett sűrűn állva az ég felé törnek. Ezek soha nem fognak terebélyesedni. Kérdezzenek már meg 1-2 hozzáértő szakembert.”
 • 3. Hozzászóló 2009. október 27. 11:23
  „Többet már nem lesz ott (sőt Győrben sehol) a Mediawave, amit nem az elődök kényszerítettek erre a térre (és most el a városból), úgyhogy nem kell aggódni a burkolat további rongálódása miatt.”
 • 2. Anonim_99 2009. október 27. 00:22
  „Tisztelt Cikkíró,
  akkor ismétli magát a történelem, ha ugyanaz történik. A fordított helyzet nem ismétlés!

  Bár hangzatosnak szánta, de csak buta mondat lett belőle, jellemezve az íróját.

  üdv.”
 • 1. kisem 2009. október 26. 21:53
  „Emlékszik még valaki arra, hogy hány nagytömegű teherautó állt a burkolaton, ilyen-olyan rendezvény előkészületekor/befejezésekor vagy mennyi pányvakötél rögzítő elemét helyezték el a fugákban, csak az utóbbi 3 évben?
  A többi csak olyan némethzolis.

  De ha már itt tartunk. Azt is bizonyára látják a tornyos ház fő- és kevésbé fő illetékesei, hogy az idén felújított szökőkút -immár egy jó hónapja- habzik, mint csúcsszennyezéskor a Rába. Egy kicsit undorító a látvány, de hát ez az ő kölkük. Valaki biztosan álnok módon beleszórja a nem fékezett habzású mosóport. A tettes nyilván az elődök között van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a fűtésszabályozókon a panellakók szeme

Győr - A következő évek egyik kulcsszava a takarékosság. Tovább olvasom