Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mossák az esők, de vízállóak a határidők - útfelújítások Győrben

Bár a tartós eső hátráltatta a győri útfelújításokat, a határidőket egyelőre sikerült tartani. Az idei évre tervezett összesen 755 millió forint értékű munkák sora folytatódik.

Április óta rendületlenül bontják a régi, s építik az új, korszerűbb burkolatokat, csomópontokat a győri útkezelő szervezet kivitelezői.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a május-júniusi hónapokban tizenkét munkanapot mosott el az eső. A kivitelezések a tervezett ütemben folynak. Máthé-Tóth Péter, az útkezelők tájékoztatásért felelős mérnöke portálunknak először a viszontagságok ellenére sikeresen lezárt munkákat összegezte.

– Véget ért a munka a Kazinczy utcában, pontot tehettünk a Rákóczi Ferenc úti pálya megerősítésének második ütemére, s befejeztük a Nagy Imre úti szervizút csapadékvíz-elvezetésének kiépítését is. Ezek még tavalyról húzódtak át, ahogy a Hegymester utca felújítása is. Speciális vízelvezetési megoldást alkalmaztunk, mert a szűk utcában a meglévő közművek mellett nem fért volna el az új csapadékcső. Úgynevezett réselt szivárgócsöveket alkalmaztunk az út menti padkában, amelyek révén kiegyensúlyozottabbá vált a vízelvezetés, emellett a technológia megfelelő mozgást enged a talajvíznek is. A kivitelezés a befejező szakaszánál tart. Az idei programból befejeztük az útfelújítást a Bükk és Cser utcákban, az Aradi vértanúk útján a járda szépült meg, dolgoztunk a Kövecses utca egy szakaszán, a Summás utcában, a Dankó Pista téren, a Kis utcában, a Balassi és Egyenlőség utcákban, a Vezér utcában, az Egysori utcában és a Tiborc utca egy részén.

Az útfelújítási program, amelyre a közgyűlés 755 millió forintot szavazott meg, folytatódik, hétfőn már aszfaltoztak a Kultúrház utcában a Szitásdomb utca felől, az Új utca pedig szinte készen van, már csak kisebb utómunkálatok vannak hátra. Rövidesen befejeződik a Szövő utca felújítása is. A Mécs László utcában építik az új autóbuszöböl-párt, eközben új aszfaltréteg készül az Ifjúság körúton a Tihanyi Árpád úti csomópontnál.

Rövidesen folytatódik a Selmeczi utca felújítása, a Pápai úton a volt szeméttelepi bejáratnál új gyalogos- és kerékpáros-átkelőt alakítanak ki.

Hamarosan munkához látnak a szakemberek a Marcal utcában, a Bajcsy-Zsilinszky út Batthyány tér és Tarcsay Vilmos utca közötti szakaszán, továbbá a Tarcsay Vilmos utcában az Árpád út és a Schwarzenberg utca között. A megérkezett engedélyek birtokában megkezdődhet a felújítás a Szent István út 12–14–16. sz. épületek mögötti területen is.


Újra járnak a buszok

Vége az elterelésnek, mától újra a megszokott útvonalon közlekednek a 6-os és a 11-es helyi autóbuszjáratok. Múlt szerdán beszakadt a győr-révfalui Rónay Jácint utca a Damjanich és Szövetség utca közötti szakaszon. A csatornavezeték javítása miatt volt szükség az elterelésre.


Olvasóink írták

 • 3. k.zult 2010. június 27. 21:44
  „Vajon itt ki lesznek fizetve az alvállalkozók?
  Tapasztalatom, hogy vannak cégek akik előszeretettel dolgoznak a lánctartozás kialakításán.
  Alvállakozók figyeljetek. Előre kérjétek el előlegszámlára alvállalkozói díjatokat, mert , ha olyan céggel találkoztok, mint én akkor bizony nehéz pénzbehajtás elött álltok. Én hosszú ideje várom díjamat a Polar-Húsz kft- től, de valahogy nem sietnek kifizetni.”
 • 2. peet12 2010. június 24. 06:58
  „Tényleg minden csodás! Eközben a Kultúrház utcában esős napokon postára menni csak gumicsizmában lehet. Lassan le kell vizsgáztatni autóinkat viziközlekedésre is, Csemete, Kultúrház utca egyes szakaszain és emlékezetből hajtani, mert a víz alatt csodálatos arasznyi mélységű árkok rejtőznek. Eközben a Sövény utcában gyönyörűen virágzik a hajnalka a közút szélén, és különböző kőtörő füvek dolgoznak azon legyen mire pénzt költeni. Szégyen!”
 • 1. tber 2010. június 23. 21:29
  „Csodás csomópont épült Révfaluban a Szövetség utcánál. Az el sem készült jelzésértékű körforgalom -vagy mi - burkolata már több négyzetméteren törött. A csuklós buszok keresztben szelik át mert nem fudnak egyébként másképpen bekanyarodni. Jel felfestve pár nyilacska és kész. Ennek ellenére az alporgármester úr a minap már nagyon verte a mellét mekkor idea volt tőlük a dolog. Ami lehet is hogy jó volt de a tervezé és/vagy a kivitelezés az komoly hiányosságokat mutat. Érdemes lenne komolyabban foglalkozni vele. De biztosan csak én vagyok túlzóan kukacos vagy csak érdekel mit tesznek az adóforintjainkal”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bíznak a lakók szövetkezetükben

˝Hogyan válthatják le a lakók vagy a lakásszövetkezet tagjai a szövetkezet vezetését, ha… Tovább olvasom