Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mosolycseppek a bánat tengerében

A győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonának dolgozói bearanyozták a nehéz körülmények között élő szülő és gyermek délutánját az elmúlt hétvégén.

Arcfestés, népi játékok, kötélhúzás, gyöngyfűzés, tombola adományokból, harapnivalónak pedig zsíros kenyér – csaknem száz, nehéz körülmények között élő szülő és gyermek délutánját aranyozták be a győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonának dolgozói azzal a családi nappal, amelyet többéves hagyományt folytatva az elmúlt hétvégén rendeztek.

A Széchenyi-egyetem Szent Imre úti épületét kölcsönözte a jó szándékú szervezőknek, segítőknek, akik között nemcsak szociális téren dolgozó szakember, főiskolai hallgató, de színész, tanár, jogász és vállalkozó is akadt.

Baczoni-Oláh Dóra, a Szt. Cirill és Method Alapítvány által működtetett otthon vezetője portálunknak elmondta: öröm volt látni a gyakran nélkülözést, bántalmazást tűrt gyerekek, megromlott kapcsolatokból menekülő felnőttek derült arcát, mosolyát. A bánatot, szeretethiányt feledtető huszonegy különböző program egyébként abból a szempontból nem volt különleges, hogy a városban több hasonlót is szerveznek, ám többnyire nem ingyenesek, vagyis vannak, s mindig lesznek, akik számára elérhetetlenek maradnak.

A bánatot feledtető programok egyike sem volt különleges, a városban több hasonlót is szerveznek, ám többnyire nem ingyenesek, így sokak számára elérhetetlenek.
A bánatot feledtető programok egyike sem volt különleges, a városban több hasonlót is szerveznek, ám többnyire nem ingyenesek, így sokak számára elérhetetlenek.

Az otthon a családi napot jövőre is megszervezi, az idei kezdeményezéshez hasonlóan a szociális háló további intézményeire is kiterjesztve a meghívást.

Az alapítvány portálunkon keresztül is köszöni azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a segítségét, akik pénzbeli és tárgyi adományaikkal (például játék, könyv, tartós élelmiszer, ruhanemű, tisztító- és tisztálkodószer, bútor) támogatták a rászorulókat. Karácsony közeledtével különösen értékes minden figyelmesség. Az anyagi segítséget a Szt. Cirill és Method Alapítvány 11737007-20536691-es OTP-számlaszámára, az egyéb adományokat pedig az otthonban (Kossuth Lajos u. 75.) várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GPS-t kaptak az önkéntes tűzoltók

Ingyen jutottak GPS-hez a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók, hogy könnyebben megtalálják a… Tovább olvasom