Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Morvai Krisztina a Dunakapu téri piacon vásárolt Győrben - Fotók

Szombat délelőtt Győrbe látogatott Morvai Krisztina. A Dunakaputéren sok őstermelő és piacos mondta el problémáit több kérdésben is, de főleg a piac áthelyezése volt a központi téma.

Szombat délelőtt lévén, igazi piaci hangulat fogadta a járókelőket a győri Dunakapu téren.

Őstermelők, árusok, vállalkozók kínálják portékájukat standjaiknál. Az ember orrát hol a friss zöldségek és gyümölcsök, hol pedig a sült kolbász és a savanyúság illata csapja meg.

Aktuális téma volt az elmúlt hetekben a piac áthelyezése, melyet az Árkád közelében a Rába gyár területére akarnak költöztetni.

A piacosok zöme, mint az a szombat délelőtti sétánk alkalmával is kiderült, nem tartja ezt jó ötletnek.

A többség szerint a Dunakapu téren egy igazi piackultúra, egy közösség kovácsolódott össze a hosszú évek során, melynek csak árthat, ha kiszakíktják eredeti környezetéből.

Morvai Krisztina Győrben - Fotó: Marcali Gábor


Továbbá az új helyszínt azért is ellenzik sokan, mert az túl távol kerülne a forgalmas belvárostól. 

"Az emberek és a politikusok között hatalmas szakadék tátong. Nincs közvetlen kommunikációs lehetőség. Ezért fogadtam el a meghívást Győrbe. Meghallgatjuk az itteniek problémáit, elmondhatják észrevételeiket, véleményüket bármilyen témában" - nyilatozta a kisalfold.hu-nak Morvai Krisztina.

"Ez a hely olyan értékeket képvisel és olyan hangulata van, melyet nem szabad megsemmisíteni" -tette hozzá Morvai.

A büfékocsik mellett elhaladva egy piacos őstermelő kezét kinyújtva mutat végig az uzsonnázó és sült kolbászt sütögető embereken: "Ezt a miliőt akarják itt tönkretenni."

Krajcsics Ferenc őstermelő már 15 éve jár ki a győri piacra minden szombaton.
Krajcsics Ferenc őstermelő már 15 éve jár ki a győri piacra minden szombaton.

"15 éve járok ki a piacra, szinte minden szombatomat itt töltöm. Ez idő alatt végig kifizettük a helypénzt. Mi igaz szerdán nem tudunk kijönni, de annak a napnak a bérleti díját is mindig ki kellett fizetnünk.

Friss és saját zöldségeket árulok. Salátamagot is tudok adni, amely még évek múlva is elültethető" - mondta el portálunknak Krajcsics Ferenc őstermelő.

A piac jelenlegi helyét szinte minden piacos megtartaná. Az emellett szóló érvek is elhangzottak.

"Nekem már a szüleim is ide jártak piacolni. Ez a közösség, ez a hely az életem része" - kaptunk el zárásként egykét mondatot a sokaságból.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. gjozsi88 2011. május 24. 15:29
  „háté!
  A kérdésre Te is válaszolhatsz.....!
  Persze érdemben nem megy....!
  Sorold fel Morvai EREDMÉNYEIT, amivel képviselt téged......üres szólamok csak nálad hatásosak!”
 • 62. háté 2011. május 24. 11:25
  „58-as. hol voltál? - tovább képzésen jiszraélben? - maradtál az aki voltál.

  Morvai Krisztina többet ér, mint a fityesz-kdnp-maszop-elempé együtt!”
 • 61. pancser 2011. május 23. 18:49
  „Morvai Krisztina annyit sem ért a mg-hoz mint a tyúk az ÁBC-hez. Anyukájától legfeljebb azt tanulhatta, hogyan kell a kifutón mozogni a divatkreációkban. A kofák lennének a nép, meg az ott vásárlók? A Tescóban egy délelőtt többen megfordulnak mint azon a piacon egész hónapban. Valaki itt nagyon el van tévedve, Krisztina bizonyára.”
 • 60. audiquattro 2011. május 23. 18:44
  „Pancser! Söprögess magad körül,szerintem van mit!!!! Neked miért fáj a magyar néppel való törődés? Te bizonyára nem vagy magyar!”
 • 59. pancser 2011. május 23. 18:12
  „55.! Cigányútra ment, nem tudtad lenyelni a tényeket. Persze hogy nem, a ti világotok végtelenül egyszerű, lám mégis vannak kivételek? Krisztina echte, és mégis szeretitek, hogyan van ez? Igaz Vona vonásai is erősen emlékeztetnek egy népre, akikkel semmi bajom, Vonának annál inkább!”
 • 58. gjozsi88 2011. május 23. 18:04
  „igazszó!
  Szomorúan látom, hogy a betanult propaganda van feltéve a lemezre.....azt szajkózza folyamatosan!
  Ellenben a felvetéseim érdemi választ nem kaptak, azaz nem tudhattuk meg, mitől jobb a jobbikos gondolkodás, mitől működik a gyakorlatban!
  Továbbra is fenntartom, hogy Morvai képviselő, akinek az eredmények a mércéi, egy lesajnált senki ott, ahol érdeket kellene képviselnie!
  Azzal, hogy kimegy egy olyan közösségbe, mely az ő közege, az nem jelenti azt, hogy azok érdekeit képviselni is tudja!
  Az, hogy meghallgatja, de érdemi megoldási javaslata nincs, ami hasznos.....az parasztvakítás!
  Semmivel sem több!”
 • 57. gjozsi88 2011. május 23. 17:58
  „kolumbela!
  Sajnálattal értesítelek, hogy a multi vállalatok biztosítják a magyar KKV szektornak a beszállítói munkát, melyet tartalmaz az a bizonyos 80%!
  Arról nem beszélve, hogy az a 80% GDP tartalmazza a magyar államnak járó közterheket, valamint az ebből származó bérjövedelmeket!
  Tehát eleve 100%-ot nem tud kivinni!
  Amit kivinnének az a profitjuk, mely eleve nem lehet a GDP 100%-a, ugyanis abból a bizonyos 80% termelésnek közel 51% a állami elvonás, melyet a multi ,mivel általában -ellentétben a magyar vállalatokkal -teljes mértékig hivatalosan csinál, van egy jelentős rész alapanyag költség, és munkabér költség!

  Szomorúan látom, hogy úgy próbálsz érvelni ,hogy fogalmad sincs, hogy mi valójában a GDP és milyen annak a szerkezete!!!!!
  Kösz, hogy a hozzászólásoddal magad muttattad be a jobbikos gondolkodás butaságait!!!!”
 • 56. .viki27. 2011. május 23. 16:38
  „13.
  Lehet ott a kormányfő!”
 • 55. vonLichthofen 2011. május 23. 14:08
  „52puncher, ez is mutatja, hogy mennyire zavaros a gondolkodásod - az ötlettől kezdve a fogalomalkotáson át a szavakba öntésig - ezért persze nem hibáztatlak - tudom hogy nem volt egy könnyű gyerekkorod - csak mint tényt emlitem.
  Még ha igaz volna is amit a Morvai Krisztina Asszony származásáról mondasz - állitásod alattomos, jellemtelen vitatkozóra mutat. Te föltételezed - aljas módon - hogy a mi fajtánk azért nem szeret egyszerűen valakit mert cigány, tót vagy zsidó s nem azért amit ők tesznek, ahogy viselkednek vagy mekkora kárt okoznak az országnak.
  Miért nem kelt ellenérzést bennünk a még itt élő németek viselkedése vagy éppen a horvátoké?
  Ha valaki a fentiek közül büszke a származására, DE felismeri, hogy Magyarországon él, a magyar törvények szerint és nem akar a saját vajdarendszer, vagy a Talmudic törvények szerint élni akkor az ellen senkinek nem lehet kifogása.
  Ha valaki azonban semmibe veszi a magyar törvényeket és szokásokat és ezzel élesen eltér a többséget alkotó magyaroktól akkor az ellen joggal emelünk szót vagy védjük megszokásainkat és törvényeinket. Kivált, ha privilégiumokat követelnek a magyarok kárára.
  puncher, csak hogy értsd, mégegzszer leirom - nem a származás ténye, hanem az illető viselkedése az ami visszatetszést kelt az emberekben. Morvai Krisztina lehet akármilyen származású, a férje szintén, NEM ez az a tényező ami alapján egy normális ember itél. Egy normális ember a tények alapján dönt - próbáld meg puncher, még talán nem késő - olyan tények alapján pl, hogy egy jól behatárolható csoport egyedei hány öregembert rabolnak ki és erőszakolnak meg mielőtt megölnék őket, azok alapján, hogy az adott törzs mennyire illik bele az adott kultúrába /hangpskodás, szitkozódás, nyilvános köpködés, egymás közti veszekedés, verekedés az utcán stb/.
  Szintén azon az alapon itlünk meg egy csoportot, nepet hogy mennyire illik bele a nemzetközi normák által meghatározott vonalba - mennyire militáns, mennyire tarja be a nemzetközi törvényeket /pl International Court of Justice, Geneva Convention, UN rendelkezések a hadviselésről stb/.
  Ha Morvai Krisztina Romániában, román állampolgárként tenné azt Magyarországért amit itt tesy akkor a románok joggal nevezhetnék hazaárulónak származásától függetlenü.
  puncher, ha nem értesz valamit kérlek, ne habozz kérdezni!”
 • 54. jóhatudod 2011. május 23. 13:20
  „Nem kell ezen sokat vitatkozni gyerekek! Beütni a google-be" zsidók a magyar közéletbe" és csak csodálkozni,csak csodálkozni,és megdöbbenni !!!”
 • 53. kolombela 2011. május 23. 12:10
  „52. pancser 2011.05.23. 09:17
  Csak hogy tudd. Én nem azt írtam, hogy a narancs Izraelből származik, hanem azt, hogy a Jaffa típusú, mint amilyet a fideszes címer is ábrázol, ami persze nem véletlen, ha azt vesszük alapul, hogy a fidesz kőkemény liberális pártként indult.
  Az utolsó mondat helyesen így hangzik: Ha nem érted az összefüggést, az nem engem, hanem téged minősít.....”
 • 52. pancser 2011. május 23. 09:17
  „49! Csak azért, hogy lásd a világ bonyolult, narancs nem Izraelből származik, hanem Kisázsiából. Morvai összes őse az általatok emlegetett néphez tartozott, a legutóbbi férje is. Mennyit nőtt a fejbőséged?”
 • 51. kolombela 2011. május 23. 09:05
  „42. gjozsi88 2011.05.22. 17:13
  Ne kábítsd már megint a jó népet hülyeségeiddel.
  Azt miért nem propagálod, hogy a 80% export 100%-ban külföldi tulajdonban levő multi cégektől származik, akik majdnem teljes egészében kimenekítik összbevételük jelentős részét.
  Erről beszélj és ne a hülye mantráidat hangoztasd.”
 • 50. oPTiKa 2011. május 23. 09:01
  „Nem azért, de az emberek többsége szerdán és szombaton pont a piac miatt megy a belvárosba.
  Ha elköltözik a piac, ki fog ürülni a belváros, mert nem lesz miért odamenni...”
 • 49. kolombela 2011. május 23. 08:56
  „31. pancser 2011.05.22. 07:47
  Jót nevettem agymenéseden, mert annyira szánalmas volt, hogy csak nevetni lehet rajta.
  Egyébként az tudod-e, hogy a fidesznek miért narancs a jelképe, méghozzá a Jaffa narancs?
  Azért, mert ez a típus az ami IZRAELBŐLl származik.
  Na kapisgálod már?”
 • 48. kolombela 2011. május 23. 08:48
  „24. nasi12 2011.05.21. 22:47
  Drága arany bogaram (Hofi után szabadon) először nézz végig a Fidesz és a KDNP soraiban aztán utána okoskodj Morvain is.”
 • 47. kolombela 2011. május 23. 08:46
  „23. Phobos 2011.05.21. 22:32
  Nem akarok okoskodni, de a gádzsó elsősorban idegent jelent.
  Orbáni olvasatban ez azt jelenti, hogy a cigányok a "bennszülöttek", a magyarok pedig holmi jött-mentek.”
 • 46. igazszó 2011. május 23. 08:28
  „37. igazszó 2011.05.22. 10:31
  Nem ártana végiggondolni, és gyökerétől nézni a dolgokat, kedves 34. gjozsi88 2011.05.22. 08:37 !
  "Morvai rohadt jól él, mint eu képviselő-..." ?????? Ezzel mit akart mondani? Érdekes módon időt, energiát, pénzt, nem sajnálva EMBERI módon teszi a dolgát,megtapasztalva az igazi problémákat, saját fülével is! ÉS NEM ÍRÓASZTAL MÖGÜL! amit köszönünk neki, és a Jobbikosoknak is. Ők a győri polgárok problémája mellé álltak, áés állnak!
  Városunk polgármesterének mégtöbb van, és látta már valaki borkait tenni akár a piacra menni? Elmerne ő menni egyedül bárhová is, vagy csak védőpajzzsal? Azért folyik most is a piactér végett a harc, mert mutyira kell! Fejétől bűzlik a hal, és a hivatalokba költözött a maffia, lakásmaffia is! Hol nézik város vezetői a város történelmi értékeit, a polgárok érdekeit, megélhetési gondjait, és kik kérik ki a véleményüket ? Ebben a városban a fideszes gőg, és mindenkire minden ráerőltetése folyik, lenyomni a torkukon, még akkor is ha megfullad! "Csakazértis úgy lesz jelszóval", hát nem!
  Ha a piaci érdekeket, és piaci részesedsést nézzük, akkor figyelni kell arra minden állampolgárnak, hogy ne a multi cégek szemetét vegyék meg, etessék meg, hanem menjenek a piacra, és ott vásároljanak, támogatva a MI ORSZÁGUNK POLGÁRAINKAT!
  A tisztán látáshoz még meg kell jegyezni, amire lehet, hogy nem sokan gondolnak, hogy a piacosokkal együtt a vevőkört is elvinnék, és az új tulajdonos vinné el ennek a hasznát is, tehát mindent! Az új piacot működtető pedig ismét a ftyesz csokosok közül , a mutyi bandából kerülne ki!!!!!”
 • 45. elisabet 2011. május 22. 23:35
  „háté!
  Lehet mondani véleményt a 8 évig romboló vörös vezérekről is!!!”
 • 44. pamutzokni 2011. május 22. 23:02
  „Most komolyan, piacra kell járni rendezkedni ahelyett, hogy az egész magyar társadalmat képviselné???
  Menj el Móvárra, menj el Hegyesbe, menj el akárhová, a piacosok panaszkodni fognak.
  Ja és te vagy ugye az a Krisztina, aki ep meg minden, s az óvodákban be akartad tiltani hogy a lányok "barbííízzanak" a fiúk meg dömperezzzzzenek, csak mert egyenjogóság meg döntse el maga a gyerek?
  Hülye vagy Kriszti, MENJ A FRANCBA
  Egy jobbikos, akinek elege van a magamutogató és szerepelni akaró média..<moderálva>”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred: díszmagyar ruhák kiállítása

Díszmagyar ruhák kiállítására került sor a 12.Arrabona Légvédelmi Rakétaezred csapat múzeumában. Tovább olvasom