Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Mórás újságíró tanulók Brüsszelben

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája minden évben több alkalommal szervez újságíró szemináriumokat, melyek célja, hogy az újságírók betekintést nyerhessenek az Európai Parlament és az európai parlamenti képviselők munkájába, így közelebbről is megismerik az EP sajtó számára nyújtott szolgáltatásait is.

Egy ilyen háromnapos szeminárium részese lehetett a Móra Ferenc Középiskola és a Széchenyi Egyetem szervezésében sajtótechnikus képzés két hallgatója is. Júliusban utaztak Brüsszelbe, hogy a tanult szakmájukhoz kapcsolódóan betekintsenek az EP sajtószolgálatának működésébe.

"Július 9-én délelőtt érkeztünk a Brüsszeli reptérre – számol be élményeiről az egyik sajtótechnikus. "Első programpontként látogatást tettünk a Residence Palace nemzetközi sajtóközpontban, ahol Gyévai Zoltántól, a BruxInfo főszerkesztőjétől kaptunk felvilágosítást a brüsszeli sajtómunkások mindennapjairól és feladatairól.

A délutánt Hajdú Mártonnal, Magyarország Brüsszeli Állandó Képviseletének szóvivőjének társaságában töltöttük, aki beszélt az aktuális politikai viszonyokról, és az EP üléseinek aktuális főbb témáiról. A találkozók befejeztével pedig meglátogattuk a város főbb látványosságait."

"A következő napon látogatást tettünk az Európai Parlament brüsszeli székházában, ahol Ioannis Darmis, a Médiaszolgáltatások és Monitoring osztályvezetője az Európai Parlament ajtószolgálatának működését mutatta be –folytatódik a tudósítás az eseménydús három napról.

"Továbbá találkoztunk Laurinyecz Istvánnal, a Webcomm Osztály munkatársával, valamint Janja Gabersek asszonnyal, az Audiovizuális Részleg munkatársával, aki körbevezetett minket az Európai Parlament épületegyüttesében.

A délután folyamán pedig beszélgettünk Tabajdi Csaba európai parlamenti képviselővel (S&D), a magyar szocialista delegáció vezetőjével és Gúr Rolanddal, a magyar szocialista delegáció titkárával."

"A harmadik nap délelőttjén pedig találkoztunk Pethő Zoltánnal, a Nők Jogai és Esélyegyenlőség Bizottság titkárságának munkatársával, Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselővel és Bauer Edit európai parlamenti szlovákiai magyar képviselőnővel, aki az emberi jogok kérdésében adott nekünk érdekes és hasznos tájékoztatást."

A programokat úgy alakították ki, hogy a Brüsszelben töltött idő tartalmasan teljen el, ezért interjúkészítési lehetőséget is kaptak az újságíró gyakornokok.

Az tanulmányutat az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája finanszírozta, a megyei Europe Direct Iroda közreműködésével, segítségével valósult meg.

Balaskó József
sajtótechnikus, I. évfolyam
Móra - SZE

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fénös fegyverök villagnak, csattagnak -Válogatás a Xántus János Múzeum fegyvergyűjteményéből - képgaléria

A Fénös fegyverök villagnak, csattagnak című kiállítást a múzeumi világnapon, május 18-án nyitották… Tovább olvasom