Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mórás Party Cookyval és M-Geevel

A 2010. év végén rendezett mórás party sztárvendége a két rádiós, Cooky és M-Gee volt. Kaptunk az alkalmon, hogy egy interjút készítsünk velük, melyben kifaggattuk őket szakmájukról, terveikről, vágyaikról.

- Győr a találkozások városa, nektek fűződik valamilyen élményetek hozzá?
- Győrben, a Vertigo nevű szórakozóhelyen van gyakran fellépésünk. A Bacardiból (ami már megszűnt; a szerk.) csábítottak át bennünket hogy „emeljük a hely színvonalát"(nevet). De a városban nem sok időnk volt körülnézni még, mindig sietünk vissza a fővárosba.

- Milyen korosztálynak a legjobb játszani?
- Nem is a korosztályok között van a legnagyobb különbség, hanem inkább a vidéki és a fővárosi szórakozóhelyek/fellépések között. Vidéken az emberek jobban örülnek nekünk, míg Budapesten természetesnek veszik, hogy ott vagyunk, bárhol találkozhatnak velünk. A vidékiek máshogy fogadnak minket, különös izgalommal, tőlük jobban érezni a szeretetet. A buli hangulata csakis rajtuk múlik.

- Szoktatok izgulni még a fellépéseitek előtt, ennyi tapasztalattal a hátatok mögött?
- Persze, a természetes lámpaláz még bennünk van, hogy olyan élményt tudjunk nyújtani a közönségnek, amit vár.

- A zenét, amit játszotok, ti állítjátok össze?
- Még a feltételezés is sértő (nevet). Természetesen saját zeneegyvelegről van szó.- Általában együtt zenéltek, gyakran léptek fel együtt. Hogy alakult ki köztetek barátság?
- Először kizárólag munkakapcsolat volt, a rádiónál. De egy fellépés után hajnalig beszélgettünk, sikerült egymást jobban megismerni és azóta barátok vagyunk. Mi soha nem veszekszünk. Mindent megbeszélünk egymással, jót és rosszat is egyaránt.

- Mivel foglalkoznátok, ha nem rádióznátok?
- Cooky: Sokat jelent számomra a magasság és a repülés, ha nem rádióznék, biztos pilótaként dolgoznék.
- M-Gee: Nekem a sportkarrier volt az álmom, de sajnos egy sérülés lehetetlenné tette. Ha nem rádióznék, legszívesebb vállalkozást vezetnék.

- Mit jelent számotokra a zene?
- A zene jelenti a mindent számunkra. Nincs élet zene nélkül. Ha belegondolok, hogy milyen lenne egy reggel arra ébredni, hogy nincs többé zene, teljesen elnyomnának a szürke hétköznapok.- Tényleg, ha már így szóba került, hogy telnek a zenével megtöltött szürkének egyáltalán nem mondható hétköznapjaitok?
- Cooky: A hétköznapjaimat a rádióban töltött fix adások, tv riportok és forgatások töltik ki. A hétvégék természetesen a nagy bulikról szólnak, amikor is járjuk az országot M-Gee-vel és ott teremtünk jó hangulatot, ahol csak igény van rá.
- M-gee: Az én hétköznapjaim a rádióban való reklámok, promók gyártásáról szólnak, ezenkívül dolgozom a Cooky Live Mixben, ahol mindig friss és aktuális zene várja a hallgatókat.

- Úgy tudjuk Bob Sinclair a kedvenc. Célotok, hogy hozzá hasonló karriert fussatok be?
- Cooky és M-Gee: Jó barátunk Bob Sinclair. Róla nem csak azt kell tudni, hogy remek lemezlovas, hanem azt is, hogy nagy sikerei és hírneve mellet meg tudta őrizni alaptermészetét. Általában jellemző ilyenkor az önnön túlértékelés és a jelentősen megnövekedett önbizalom… de rá ez egyáltalán nem igaz. Nagyon becsülendő ez benne és épp ezért a munkásságát is jobban elismerik. Persze, nekünk is célunk, hogy hitelesek és színvonalasak maradjunk. Szeretnénk elismertek lenni a szakmánkban és hűek maradni önmagunkhoz.

- Nagyon örültünk, hogy elfogadtátok a meghívást, ha adódna még ilyen alkalom, számíthatnánk rátok?
- Cooky: Persze, szeretjük a jó hangulatot és a jó partykat! (nevet)
Hatalmas bulit csaptak, mi is nagyot táncoltunk a zenéjükre, a végén még egy számot is ajánlottak nekünk.

Szente Zsófia, Hartmann Réka, újságíró szakképzés, Móra

Olvasóink írták

  • 1. nane 2011. január 05. 20:37
    „Olyan ember rádiózik,aki alig tud magyarul.És hallgatják!Magyarország én így szeretlek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Daniella a Móra iskola szépe - Fotók

A decemberi mórás party főműsorszáma volt, a Móra szépségkirálynőjének Tóth Daniellát választották. Tovább olvasom