Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Morális rendet mindenütt

Győr - Az uniós választáson a szociálisabb Európáról döntenek az emberek – vélekedett Gurmai Zita, az Európai Parlament szocialista képviselőjelöltje, aki a napokban a megyeszékhelyen járt.

Szomorú jelenségként említette győri látogatásakor Gurmai Zita, az Európai Parlament képviselőjelöltje, az Európai Szocialisták Pártja nőtagozatának elnöke, a nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság alelnöke, hogy az európai parlamenti választások kampányában belpolitikai problémák kerültek középpontba. Szerinte a sokat emlegetett válságban a munkahelyek megőrzése az elsődleges feladat. A szocialisták ezzel kapcsolatban megoldáscsomagot készítettek, amelynek egyik sarkalatos pontja, hogy míg az európai nők egyenlő munkáért egyenlő bért követelnek, addig a magyar nők a munkahelyük megtartását vélik a legfontosabbnak.

Gurmai Zita szerint Magyarországon a jogok és a kötelességek aránya felborult. Úgy tűnik, hogy hazánkban ma mindenkinek mindenre joga van, de kötelességeiről a nagy többség elfeledkezik.

– Teljes nyugalommal áll meg például egy parkolóban a fogyatékkal élő helyén egy olyan autós, akinek erre semmi jogosultsága nincsen. Említhetném azokat is, akik száztízzel hajtanak át a gyalogos-átkelőhelyen, és akik miatt ártatlan, szabályosan közlekedő nagymamák és unokák halnak meg – hangsúlyozta a politikus. – Meggyőződésem, hogy hazánkban is túl fiatalon kapnak jogosítványt a gyerekek. Ezen sürgősen változtatni kellene. Számos olyan fiatalról tudok, akik apuka szuperautójában a féktelen és felelőtlen száguldás áldozatai lettek. El kellene gondolkodnunk, hogy az Egyesült Államokban miért csak 21 évesen kapnak járművezetői engedélyt a fiatalok, illetve azon is, hogy ott az agresszív vezetőktől azonnal bevonják a jogosítványt. Mindenütt, így az utakon is mielőbb morális rendet kellene teremteni.

Gurmai Zita hangsúlyozta: minden rájuk adott szavazat sokat jelent a szociálisabb, emberközpontúbb Európa érdekében, ahol a kockázatos egyéni érdek helyett a közösség ismét érték lehet. A szocialista politikus szerint fontos lenne, ha az emberek azt hinnék el, amit látnak és nem azt, amit láttatnak velük.

Olvasóink írták

 • 4. Domestic 2009. május 30. 14:07
  „Végig olvastam! Döbbenet!
  Ez hol volt eddig?
  Kiküldetésben a holdon?”
 • 3. Goldmund 2009. május 29. 22:10
  „Mindaz szép és jó, amit Gurmai Zita ír, de hát kérdem én: ki volt az elmúlt 7 évben kormányon?
  Itthon nem tudtak rendet teremteni a közlekedésben, ugyanakkor egy éve az elsősegélycsomag, meg az elakadásjelző ürügyén szívatták az autósokat. De jó poén az útépítések után kint hagyott 30-as sebességkorlátozó tábláknál is büntetni, igaz?
  "El kellene gondolkodnunk" "morális rendet kellene teremteni" "a jogok és kötelességek aránya felborult". Ha mindezt egy ellenzéki mondja, az hiteles. Egy MSZP-stől, 7 év MSZP-kormányzás után nevetséges.”
 • 2. girzelda 2009. május 28. 20:45
  „Ennek a nőnek fogalma sincs a honfitársai kiszolgáltatottságáról. Vajon mit szólna ahhoz,ha venné a fáradságot és belenézne abba az iratba amit a párttársa "Igazgató" küldött egy kismamának amikor vissza, akart menni a munkahelyére a szülés, gyermeknevelési három éve után! Nos ez az igazgató azt is megteheti, mint írja nemáll módjában úgy beosztani a dolgozót,hogy a gyermekeit reggel és délután vinni és hozni tudja az óvodába, iskolába! Inkább alkalmaz nyugdíjasokat mer azoknak nincs efféle gondja! Noha, csupán takarító a dolgozója!”
 • 1. Reális 2009. május 28. 16:22
  „Morális rendet!Legfőképp az mszp nevű bűnszervezetben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dráma az érettségin

Győr - Drámából első alkalommal érettségiznek Győrben a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola… Tovább olvasom