Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Móra-iskolások a sixtusi kápolna hazájában

Győr–Olaszország - Olaszországot látni nagy ajándék, de ezért meg is kell dolgozni. Ezt tették a Móra-középiskola angol nyelvi előkészítő osztályos diákjai és tanárai, akik májusban 11 napig projekttalálkozón vettek részt Dél-Európában.
A győri Móra Ferenc Általános és Középiskolának ez már a sokadik „Comenius iskolai együttműködések” projektje, amelyben a diákok azt kutatják, hogy a helyi hagyományok és az európai értékek hogyan élnek egymással összhangban.

– Olaszországban csodák sora várta a diákokat: Cosenza, Velence, Róma, Padova, Pompeji, Tropea, Reggio di Calabria és Monte Cassino mind olyan városok, amelyek kulturálisan s lelkileg is megérintették a tanulókat – mondta el a program-
koordinátor Csendes Tünde és Csiszárné Kocsis Gizella, akik német szakos tanárnők; a második projekttalálkozóra 15 mórás diákkal utaztak a házigazda Cosenza gimnáziumba.

A pályázat másik részét az igazgatói tanulmányút képezte. Horváth Miklós, az iskola vezetője és számtalan sikeres nemzetközi pályázat támogatója most azért látogatott el Kollárné Fekete Ágnes angol szakos tanárnővel Olaszországba, hogy ismereteket, tapasztalatokat szerezzenek az ország oktatási rendszeréről és az iskolák működéséről.

– Egy dolog biztos, a diákok angolnyelv-tudása rengeteget gyarapodott a felkészülés során. Hosszú távon pedig ahhoz járult hozzá, hogy látókörük bővüljön és kialakuljon bennük egy olyan világkép, amely Európát egységben és összefüggésben látja – hangsúlyozta a programkoordinátor.

Olvasóink írták

  • 2. Dalma 2008. július 28. 21:49
    „hát nem minden igaz ami itt le van írva.... Csendes Tünde tanárnő angol szakos!”
  • 1. szadesz 2008. július 28. 09:25
    „Sixtus; nem sixtusi!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a magyar érdeklődés Horvátország iránt?

Horvátország - Az utazási irodák szerint csökkent a magyar érdeklődés Horvátország iránt, de lehet,… Tovább olvasom