Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Molnár: százmilliók győri utakra

Győr - Csaknem egymilliárd forintból – nagyrészt állami pénzből – kezdődtek közlekedési beruházások a megyeszékhelyen – jelentette be Molnár Csaba miniszter pénteken Győrben. A politikus beszélt arról is, hogy megújul a 83-as főút.


A 2006-os választási kampányban általa megígért és nemrégiben már elkezdett győri közlekedési fejlesztésekről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselő, közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. Elmondta: folyik a 14-es főút Széchenyi hídjának rekonstrukciója, tisztán minisztériumi pénzből. Megújulnak a lépcsők, a járdák, a szélső forgalmi sávok, sőt, a híd egy része mellé zajvédő fal is épül. Mindez félmilliárd forintba kerül.

Szintén elkezdődött a Fehérvári út és a Mészáros Lőrinc utca kereszteződésében, a Graboplast-gyárnál a körforgalom kivitelezése. A százmillió forintot kóstáló munkálatokba a padlógyártó cég 50 millió forinttal száll be, a többit az állam és az önkormányzat megosztva állja.

Molnár Csaba beszámolt arról is, hogy 270 millió forintból ugyancsak körforgalom épül az 1-es főúton az Audi-csomópontban. A beruházás részeként átépítik a csatlakozó utakat, járdákat, kerékpárutakat, valamint öt buszöblöt. A költségekhez a nagyvállalat 60 millió forinttal járul hozzá, míg a szükséges területeket a város vette meg.

Mindhárom beruházás a nyár elejére készül el. A miniszter hangot adott reményének, hogy a város élhetőbbé, a közlekedés biztonságosabbá válik általuk.

A politikus beszélt egy másik, rendkívül nagy horderejű fejlesztésről, a Győrt Pápával összekötő, rossz állapotban lévő 83-as főút felújításáról. Molnár Csaba kifejtette: európai uniós és állami forrásból 8 milliárd forintot költenek az útra. A pénzből felújítják, szélesítik a burkolatot, kerékpárutakat építenek, megvalósítják a Tétet keletről elkerülő szakaszt, korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint több helyütt gondoskodnak a forgalomcsillapításról. A fejlesztésre azért is szükség van, hogy megfelelő színvonalú összeköttetés legyen a kiemelt NATO-bázissá váló pápai repülőtér és az M1-es autópálya között.

A parlamenti képviselő-miniszter hozzátette: a tervezés azonnal elkezdődik. A kivitelezés 2011-től 2013-ig történik meg.

Olvasóink írták

 • 7. Goldmund 2009. március 09. 20:50
  „Ha csak újságból ismerném a győri utcákat, azt hinném, itt minden tökéletes. Aztán kimegyek gyalog, biciklivel, autóval, buszon utazva és azt látom: katasztrófa, ami itt van.”
 • 6. 13.István 2009. március 07. 22:07
  „Ma 2009 március 7.-e van hányezer köbméter víz folyik le a Dunán 2013 ig.
  És hol lesz addigra az igérgető???
  Mikor katona voltam akkor telt le a szabadság amikor visszaértem , tehát megvalósult!!”
 • 5. Nooormális? 2009. március 07. 00:40
  „Mindent elhiszünk,.......ami már megtörtént...”
 • 4. Maci32 2009. március 06. 23:31
  „Nem baj ,máshol már meg írták beindítják a nyomdát 3 műszakba és nyomják a lóvét ezerrel.
  Innen van pénze az államnak.
  A 81 es utat miért nem csinálják meg az még katasztrófább mint a 83 as.”
 • 3. nane 2009. március 06. 20:22
  „Most akkor az államnak van pénze?De ha mégse akkor miből épülnek az utak?”
 • 2. pmfc 2009. március 06. 19:46
  „Molnár. Ne pofázzatok, hanem álljatok neki. És ha elkészült, akkor állj ki szépen és meséld el. De addig kuss és dolgozzál...
  Elegem van már az állandó ígérgetéseitekből...”
 • 1. aTibi 2009. március 06. 18:33
  „hányadszor, jelenik meg ugyan az: ezért jár fizetés?

  Csiccsolina nem szerepelt ennyit értelmetlenül!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés online: költségvetés és virágcsokor

A megyei közgyűlés általában két-három havonta ülésezik, most azonban három héten belül másodszor… Tovább olvasom