Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Molnár: négymilliárd városmegújításra

Nyugat-Dunántúl - Négymilliárd forint európai uniós támogatást használhatnak fel a városközpontok megújítására és kisvárosi fejlesztésekre a nyugat-dunántúli kisvárosok 2008-ig európai uniós forrásokból a Regionális Operatív Program keretében – jelentette be Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, győri országgyűlési képviselő a Zala megyei Letenyén szerdán.
A pályázatokon ötezer lelkesnél nagyobb, nem megyei jogú városok indulhatnak. A városközpontok funkcióbővítésére 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre, amit barnamezős (azaz volt ipari) területek fejlesztésére, ügyfélbarát szolgáltatások erősítésére, valamint infrastrukturális beruházásokra fordíthatnak. A fejlesztések egyötödét kell önerőből biztosítani. A települések 50 millió forinttól 540 millió forintig igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

Molnár Csaba elmondta: a kisvárosi fejlesztésekre 350 millió forint áll rendelkezésre, s a kiírás szerint a pályázóknak mindössze a költségek 10 százalékát kell önerőből finanszírozni. A projekt a közterületek kialakítását, az épített történelmi és kulturális örökség megőrzését, az élhető belváros megteremtését, a sétálóutcák kialakítását egyaránt támogatja. Pályázni lehet bűnmegelőzési programokra, szabadidős és sportlétesítmények kialakítására is vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek biztosítására. A támogatás minimumértéke 10 millió, maximuma 50 millió forint lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekvő bevétel több adózóval

Nyugat-Dunántúl - A tavalyi évre szóló adóbevétel idén október végéig mind a négy kiemelt… Tovább olvasom