Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Molnár kiáltványa a kirekesztés ellen

Győr - Kiáltványt küldött győri politikusoknak Molnár Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő, arra kérve őket, írják azt alá, azaz együtt utasítsák el a rasszista, kirekesztő politikát, s így hozzák létre a győri demokratikus minimumot.
– Mint demokrata fordultam felelős politikustársaimhoz – hangoztatta tegnapi sajtótájékoztatóján Molnár Csaba, ahol azt is elmondta, hogy kiáltványát szerdán küldte el levélben győri politikusoknak: a városvezetés tagjainak, a városi közgyűlés frakcióvezetőinek és a helyi országgyűlési képviselőknek. Így szólította fel őket, hogy együtt vállaljanak közösséget a kirekesztés, a rasszizmus ellen.

A kiáltványban szerepel többek közt, hogy hazánkban és Győrben nem kell fasiszta veszéllyel számolni, azonban „nem kívánhatja egy politikus sem, hogy az újfasizmus szalonképes ideológiává váljon". Azért van szükség a kezdeményező indoka szerint az összefogásra, mert a városban az utóbbi időben nyíltan rasszista, antiszemita és a demokratikus intézményrendszert elutasító megnyilatkozások voltak észlelhetők nyomtatott és elektronikus formában.

Ha megkapja a megszólított politikusok válaszait, Molnár ígérete szerint erről tájékoztatja a sajtót. Amennyiben a demokratikus minimum az általa indítványozott formában létrejön, azaz aláírják mindannyian a kiáltványt és így konszenzus alakul ki a különböző oldalon álló politikusok közt ebben a témában, az szerinte példa lehet az országban.

Olvasóink írták

 • 17. georgbb 2008. augusztus 06. 15:22
  „Erre a fergeteges ötletre és levelezésre hány munkaórát számol el??? Küldje el nekem is, hadd fontoljam meg, alá akarok-e írni... Végül is a mi érdekeink és elvárásaink szerint cselekdnek, vagy tévedek???”
 • 16. kutykurutty 2008. augusztus 04. 23:29
  „Helyzetkép. Győr. Vasárnap délután, Gyerkőc nap. Baross út, McDonalds előtti padok. Rengeteg járókelő, fiatalok, idősek, családok, kisgyermekes anyukák sétálgatnak békésen a Baross úton. Egy körülbelüli 12 fős fiatalokból álló cigány banda fele, fiú, fele leány ordenáré módon kiabál, és mocskolódik az út közepén. Lökdösődnek, verekednek, hőbölögnek egymással.. "Magbasztad a hugomat te szemét.. Stb." Egy idős bácsi, szintén járőkelő arra megy, és rászól a viselkedni nem tudó bandára (szegények pedig látszik rajtuk az akarat, hogy annyira bekarnak illeszkledni, és hasznos részei akarnak lenni a társadalomnak). A reakció sem marad el. A taknyos cigánykurvák, akiknek talán a legretkesebb a szájuk a világon szerencsétlen botos öreget, a sárga földig lehordják. Győr. Baross út. Gyerkőc nap. Tisztelt Molnár Úr. Ön sem külömb a cigányoknál. Hiszen őket védi. Fogadok, hogy Ön is odament volna hozzájuk, és rájuk szólt volna, hogy azért viselkedjetek drága testvéreim. Maga a példaképem, persze negatív értelemben.”
 • 15. kutykurutty 2008. augusztus 04. 23:13
  „Kedves Molnár Csaba! Ta takony! Te Gyurcsány klón. A napjaid meg vannak számolva. Csak úgy mint a komcsi barátaidé. A haldokló utolsó erőtlen próbálkozásaihoz tudom hasonlítani szánalmas próbálkozásodat. Ennél lejebb már nem hiszem hogy tudsz süllyedni. Vagy mégis.”
 • 14. raffy2 2008. augusztus 03. 21:34
  „de molnár úr!magyarországon nincs fasiszta veszély.ezt csak maguk akarják belepumpálni a lakosságba!mert addig sem kell másról beszélni,amíg maguk ezt hirdetik.ez nem szép dolog.és most még finoman fogalmaztam.”
 • 13. Pedagógus 2008. augusztus 03. 21:01
  „/Jocó 1-nek. Kérem kövesse példámat! Hosszú idő óta nem reagáltam már egyetlen hozzászólásra sem, mert nem akartam a szabadságom alatt bosszankodni a sok faragatlan műveletlenségről árulkodó firkász miatt. Miután beigérték, hogy moderálják "bunkóék" szövegét, gondoltam hátha értelmesebbek lettek az írások a nyár folyamán. De nem! Változatlanul leadják a gyűlölködő,uszító, másokat emberi mivoltukban megsértő hozzászólásokat, javaslom Önnek is,hogy hagyjunk fel ezzel a társasággal!”
 • 12. /joco1 2008. augusztus 03. 14:15
  „11-nek: ELUTASITJUK A GYÜLÖLETKELTÉST ÉS AZ USZITÁST”
 • 11. balogjoco11 2008. augusztus 03. 11:31
  „<moderálva>”
 • 10. /joco1 2008. augusztus 03. 06:29
  „"balogjocó11"tudod téged és a nyiltan fasiszta eszméket minden jobb- és baloldali párt elutasit. "horváth" :a sajtotájékoztato elözménye egy nyiltan fasiszta eszméket hirdetö györi csöcseléknek nyilt utcai (plakátok, szorolapok)megjelenését követte.Ez a "előveszi az "üldözös"kártyát" pedig fidesznyik papagájkomando szokta szajkozni, tudod ez olyan mimt az, hogy "rosszabbul élünk mint tavaly" fidesz szolam.”
 • 9. Horváth 2008. augusztus 02. 18:15
  „Nincs Magyarországon semmiféle rasszizmus és kirekesztés.
  A romák, zsidó és mindenki élnek/élünk mint hal a vízben!
  Ezt mindenki tudja, csak úgy tesz mintha nem tudná. Politika!
  Műbalhé az egész!
  A szocialista párt hónapok óta mélyponton van és ilyenkor már megszokott módon előveszi az "üldözős" kártyát.
  Ennyi.
  Azt kellene büntetni aki pártutasításra ilyen sajtótájékoztatókat tart - mint ez a semmittevő nyikhaj.”
 • 8. balogjocó11 2008. augusztus 02. 17:52
  „KommunISTA ez az afektáló MEGÉLHETÉSI molnárszemüveggyurcsi.

  (jocó1 pedig az ügyeletes szocinyali, a minigyurcsány)

  Hogy rohadnátok meg!”
 • 7. /joco1 2008. augusztus 02. 15:45
  „6-os maga meg igazi ... na jo nem irom le ..Tudaj:én is elutasitom" "a gyülöletkeltést és az usztást"vagyis magát és eszméit.Miért nem tudnak maguk(aljanép) érvelni?”
 • 6. mónárcsabi 2008. augusztus 02. 15:35
  „Gyönge gyerek ez a mónárcsabi.

  Igazi <moderálva>”
 • 5. /joco1 2008. augusztus 02. 15:22
  „Szélsőjobbos.:ha valaki a maga fasiszta eszméit hirdetö brancsa ellen tiltakozik, miért kirekesztő? Szélsö jobbosok.:hát nem értik a "nyiltan rasszista,antiszemita és a dermokratikus intézményrendszer elutasito" csöcselék ellen volt a tiltakozás.Tudják: "ELUTASITJUK A GYÜLÖLETKELTÉST ÉS AZ USZITÁST" HÁT A MAGUK HELYI(GYÖRI) FASISZTA CSOPROTULÁSA KIMERITI ILL.KIMERITTE A FENTIEKET. (lehet komcsizni, na ja meg fenyegetni, a maguk szokása szerint)”
 • 4. dwqefg 2008. augusztus 02. 14:26
  „Molnárt be kéne zárni az orkok közé majd megváltozna a véleménye... Molnár jobb ha csenben összehúzza magát a mocskos maszoppal együtt... sok idejük már nincs vissza, ahogy az orkoknak sem!!! A magyar nép ébredezik!!!”
 • 3. Molnár a demokrata? 2008. augusztus 02. 13:15
  „A hét vicce!
  Köszönjük a Molnár Csaba és a sziszifusz félék által képviselt demokráciát.
  Ezerszer inkább bármilyen rasszizmus...”
 • 2. Szélsőjobbos 2008. augusztus 02. 12:28
  „Aki kirekeszt az az önök oldala Molnár-elvtárs!Akitől meg félni kell az az egyre erősödő napbarnított réteg,amit önök előszeretettel támogatnak!”
 • 1. sziszifusz 2008. augusztus 02. 11:34
  „Kis naiv.
  Szíveskedjék olvasni az erdélyi voktoriádából:
  -megcsinálják a fiók fidesz MPP Erdélyben-
  -vesztenek ,- meg az összmagyarság is miattuk,
  -RMDSZ ajánlatot tesz - belső koalícióra,
  -az elszabadult viktorbábú azt mondja Markóra -nem demokrata!
  Nem részletezem - aki nem akarja érteni és nincs információja,úgy sem érti:
  Amint a felhívást sem fogja akceptálni senki sem Győrött.
  Mellesleg szadeszesként hadd nevettesem ki magam - a városi elnök vendéglőjében a Magyar Gárda masíroz!
  Ennyit a magyar állapotokról - melyből már komosódott a komenizmus
  specifikus értéke,tudása:ma már Lo.,v.Románia és a szocilista Szlovákia a szint!
  A fiúk a vörös diploma rosszabb oldalait lapozták az elmult lo évben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn is lesz vásár

Győr - Országos kirakodóvásárral bővül a győr-kiskúti piac szervezőinek kínálata: minden hónap első… Tovább olvasom