Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Molnár Csaba levelére már készül a válasz

Győr - A felnőtt- és gyermek-háziorvosi praxisok egyszeri támogatásáról, illetve Molnár Csaba államtitkárnak a pártokhoz a „demokrácia minimumáról" intézett leveléről tartott sajtótájékoztatót tegnap a Kereszténydemokrata Néppárt Győri Szervezetének szóvivője, Herkely Ákos és Ottófi Rudolf alpolgármester.
A KDNP – mint elhangzott – szimpatikusnak tartja, hogy a demokrácia kérdésében az államtitkár a pártok közötti összefogásban gondolkodik, ám, mint a győri alpolgármester szóvá tette, azt már nem tartják helyénvalónak, hogy gyakorlatilag kész levelet kaptak, amit „csak" alá kellene írniuk. Hiszen minden pártnak megvan a saját szellemisége.

Igaza van Molnár Csabának abban, mondta, hogy Győrben nem kell fasiszta veszélytől tartani, a város önkormányzata elhatárolódott mindenféle szélsőségtől anélkül is, hogy valakit vagy valamely szervezetet „megcímkézett" volna. A fasiszta és kommunista szélsőségeken kívül azonban figyelni kellene a rasszizmusra és az anarchizmusra is. A KDNP a napokban egyezteti álláspontját a Fidesszel, s válaszát Molnár Csaba levelére nyilvánosságra hozza.

A sajtótájékoztató másik témája az volt, hogy a KDNP – országgyűlési képviselők útján – javasolni fogja a kormánynak, az eltörölt vizitdíj (kieső bevétel) helyett évi egyszeri támogatást kapjanak a háziorvosok. A március 9-i népszavazás ugyanis azt célozta meg, hogy a vizitdíjat csak a jövő év elejétől töröljék el, ám a kormány ezt már áprilisban megtette.

Győrött a vizitdíj eltörlése átlagosan 200 ezer forinttal csökkentette a felnőtt- és 120 ezer forinttal a gyermekháziorvosok bevételét.

Igaz, az új egészségügyi miniszter a szakvizsgaszorzók növelésével és a területi pótlék emelésével biztosított valamely kompenzációt. Ám a KDNP javaslata szerint Győrött a felnőtt-háziorvosi praxisoknak 300 ezer, a gyermekorvosoknak pedig 500 ezer forint évi egyszeri állami támogatás kellene.

Olvasóink írták

 • 2. pax-- 2008. augusztus 13. 19:23
  „És miféle beszedett adókból emelhetne a kormány?

  Mi lett volna, ha nem törölte volna el azonnal?---ez aztán a cinikus álláspont!

  De a polgármester egyre jobban felnő feladatához!
  Ahogy reméltem!”
 • 1. pont 2008. augusztus 12. 17:01
  „és mikor beszélünk a fogorvosokről?
  Tőlük is elvették az amortizációra szánt pénzt és a vizitdíjat is...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szoktuk meg a lámpás körforgalmat

Győr - Két év telt azóta, hogy átadták Győr jelzőlámpás körforgalmait, de úgy látszik, ennyi idő sem… Tovább olvasom