Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Molnár Bence álma a tanítás

Sikeresen befejezte tanulmányait, átvette diplomáját a szombathelyi főiskolán Molnár Benedek. A hét éve kerekes székhez kötött fiatalember gerince – győri bencés diákként – egy szerencsétlen kimenetelű játékban sérült meg.

Életének, egészségi állapotának alakulását nyomon követve portálunkon többször – legutóbb tavaly április végén – írtunk Molnár Benedekről. A kőszegi fiatalember 2003 nyarán a győri bencés gimnázium diákjaként egy ifjúsági zarándoklaton súlyosan, majdnem végzetesen megsérült. Egy szerencsétlen kimenetelű játékban gerince ˝megroppant˝, végtagjai hónapokig egyáltalán nem engedelmeskedtek, a fiú mozgásképtelenné vált. Szülei, testvérei, barátai és a bencés atyák szeretetének, állhatatos melléállásának, a gyógyulásáért szervezett imaláncnak köszönhetően Bence fizikai és lelkiállapota az évek során lassan, kis lépésekkel, de javul. Ezt segítette valamelyest az is, hogy időközben – sok más mellett – egy pekingi klinikán őssejtbeültetésen esett át, és rendszeresen vesz részt a hévízi rehabilitációs kezeléseken.

A kerekes székhez kötött fiatalember, hogy háláját sajátos módon bizonyítsa, napjait hasznos tartalommal töltse, tanulni kezdett a szombathelyi főiskola történelem– német szakán. Tanulmányai idén sikerrel finisbe értek: állapota miatti mentessége ellenére speciális körülmények között Győrött nyelvvizsgázott, elkészült diplomadolgozataival, illetve sikerrel szerepelt a január végi államvizsgán is.

Molnár Benedek a napokban vette át történelem–német szakos tanári diplomáját a szombathelyi sportházban rendezett ünnepségen. Fotó: Kiss Teodóra (Vas Népe)
Molnár Benedek a napokban vette át történelem–német szakos tanári diplomáját a szombathelyi sportházban rendezett ünnepségen. Fotó: Kiss Teodóra (Vas Népe)

– Diplomamunkáimat a világszerte nagy érdeklődéssel kísért Adolf Eichmann SS-alezredes hatvanegyes jeruzsálemi perének német nyelvű sajtóvisszhangjáról, illetve annak nyelvészeti elemzéséből írtam. Hálával gondolok győri barátaimra, akik nagyon sokat segítettek az anyaggyűjtésben – említette Molnár Benedek, aki tanári diplomáját a napokban vette át Szombathelyen. – Hogy mit tervezek a jövőre? Az első pedagógiai gyakorlat óta a tanítás az álmom, de állapotom, fizikai korlátaim miatt egyelőre erre iskolában biztosan nincs lehetőség. A magántanítványokat, az otthoni korrepetálást fontolgatom, illetve azt, hogy az angol és a német mellé a spanyolt is megtanulom. További tanulmányok felé is kacsingatok, de ahhoz még fizikálisan erősödnöm kell, amit – többek között – a hévízi rehabilitáció is szolgál, ahová legközelebb áprilisban megyek. Saját példám alapján mondhatom: az akadályok leküzdése, a sikeres próbatételek sok erőt adnak az embernek. Remélem, én még sokat erősödhetek!

Olvasóink írták

 • 4. deadcode 2010. április 21. 19:38
  „ez mióta tolókocsis?”
 • 3. Tabornok 2010. március 31. 05:50
  „Jobbulást, további sikereket kívánok!”
 • 2. mikoka 2010. március 30. 17:09
  „Gratulálni tudok és további kitartást a vágyai beteljesüléséhez.”
 • 1. Zotius 2010. március 30. 16:06
  „Kedves Benedek!

  Gratulálok a sikeres vizsgádhoz, további életutadhoz erőt, egészséget, kitartást kívánok!
  Ugyanakkor engedd meg, hogy Gülch Csaba helyett elnézésedet kérjem, hogy hanyagság miatt a cikk címében elírták nevedet... :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer forintot ad egy mázsa könyvért

˝Inkább megmentem a köteteket, mint hogy eltüzeljék azokat˝ – mondja Horváth Zoltán, aki… Tovább olvasom