Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Mojzer Mária Rákhel festménykiállítása a Molnár Vid Bertalan Művelődési Házban Győrszentivánon

- A festészet már gyermekkorom óta foglalkoztatott, de valójában csak nyugdíjas koromban került rá sor - írja magáról Mojzer Mária Rákhel.

Iskoláimat Veszprémben és Győrben végeztem,mint fogorvosi asszisztens mentem nyugdíjba. Még aktív dolgozóként az ezotéria felé fordultam, most már 21 éve. Talán ezért feledkeztem meg a festészetről, pedig fiatalon készültem,hogy majd nyugdíjas koromban, amikor lesz rá időm elkezdek festeni. Épp ezért már akkor összevásároltam a művészeti könyveket, hisz ez volt a nagy álmom: a festeni vágyás, hisz gyerekkoromban kiemelkedő voltam a festészet terén.

2003-ban kerültem a Paál László Képzőművészeti Körbe. 2007-ben a Beöthy Képzőművészeti és Irodalmi Társaság tagja is lettem. A komolyabb tanulást ettől az időtől számítom, hisz innentől kezdve folyamatosan festő-művészek tanítványa vagyok. A lányom is örökölte a művészet szeretetét, gimnázium után a Képzőművészetre jelentkezett, először nem vették fel, utána pedig az első unokám már útban volt. Ő is úgy jár, mint az anyukája, ha a gyerekek kirepültek, utána elkezd festeni. De a lánya Szabina unokám már Képzőművészetre jár, aminek szívből örülök. Alázattal próbálom közvetíteni,hogy mennyi örömet és szépséget ad a festészet számomra.

Művésztanáraim : Kovács Gábor, Barna Borbála, Beöthy Élő Hajnalka, Léna Szancova, Simon M. Veronika, Kovács Imre, Csizmadia István.

Fotók: Szük Ödön


2003–tól csoportos kiállításokon vettem részt évente 3-4-szer.

2010. június 2-án volt önálló kiállításom a Székesfehérvári Platán Hotel Galériájában egy hónapig. Budapesten 2010. szeptember 8-án két barátnőmmel hármasban ki a Kinizsi Vinotékában, itt szintén egy hónapig volt láthatóak a festményeink. 2011. január 18-tól egy barátnőmmel volt kiállításunk Győrben a Hotel Kálvária Kamillus termében.

Ha festészetemmel csak egy kis örömet tudtam szerezni embertársaimnak, már nem festettem hiába.

Novalis német költő idézetével fejezem be. „A festő tulajdonképpen a szemével fest. Művészete abban áll, hogy szabályosan és szépen lát."

Tisztelettel és szeretettel.

Mojzer Mária Rákhel képzőművész

Olvasóink írták

  • 1. meir 2011. március 05. 08:25
    „Liber Rahele!!
    Mazal Tov Gadol !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Bárány István indul a civilek képviseletében

Újra ringbe száll a képviselőségért Bárány István, akit korábban kétszer is megválasztottak Bácsa,… Tovább olvasom