Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Módosíthatják a lakásrendeletet

Győr - A Pro Urbe Egyesület közgyűlési frakciója indítványozta a lakásvásárlás és -építés támogatásáról is szóló rendelet módosítását – áll Bárány István frakcióvezető szerdai közleményében.
Ennek célja, hogy „a győriek akkor is kaphassanak lakásmegoldásukhoz önkormányzati támogatást, ha a megvásárolandó használt lakást jelzálog is terheli. A jelenlegi szabályozás ilyen esetre a kérelem elfogadását sem teszi lehetővé, holott egyre gyakoribb, hogy az eladásra szánt lakásokat az eladó korábbi hitele miatt jelzálog is terheli. Indítványunkat most már a lakásügyi bizottság is támogatja, így várható, hogy a közgyűlés nagy többséggel elfogadja" – olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 2. mtt 2008. május 08. 09:56
  „Igaza van Pisti, vmikor mi is önk.i bérlakásban éltünk, de mivel szolgálati jellegű volt, és Győr peremkerületén, akkor azt nem adták el. Míg mások fillérekért(!!) vettek lakást, nekünk építkezni kellett, amit 20 évig fizetek, majd 90e Ft/hó. Nekem az autóm, amit használtan, 8 évesen vettem is többe került, mint amennyiért a győri bérlakásokat meg lehetett venni. Azóta sem volt ilyen lehetőség, sokan abból hatalmas biznizt csináltak, 5-7szeres áron eladták a paneljukat, megjegyzem a legokosabb volt, amit tehettek, és telket vettek, építkeztek, vagy falura költöztek. Nekünk a nyúli takszöv adott úgy is hitelt, hogy nem ő van az első helyen. Próbálja meg ott, ügyfélbarát bank, Schweidel út, szinház mellett.”
 • 1. Pisti1977 2008. május 08. 07:06
  „A győri támogatás a lakásvásárláshoz úgy szar, ahogy van. Kértünk igénylőlapot a fiatalok első lakásvásárlásához adandó kamatmentes hitelhez. Kérem szépen a hibák vele:
  1: nem tudod előre, hogy mekkora összeget kapsz meg, így a többi hiteled sem tudod nagyon betervezni
  2: cirka 2 hónap az átfutás, miután a neveden van a lakás (ugye ha éppen megvásárolni készülök egy lakást, akkor a nevemre iratás után nem nagyon szoktak két hónapot várni a fizetéssel)
  3: az önkormányzat jelzálogjogot jegyez be, de elsőnek. Ha ők adnak mondjuk 700000 Ft-ot, míg egy bank mondjuk 10 milliót, akkor hogyan támaszthatnak iylen feltételt? A bank tuti nem megy bele...
  Ez jelen formában annak jó, akinek megvan a pénze, és ha kap valamit az jó, ha nem akkor meg ne baj. Ha kap valamit, vesz belőle valami kiegézitőt a lakáshoz.
  Arról nem is beszélek, hogy mekkora megkülönböztetés, hogy akik önkormányzati bérlakásban élnek, azoknak egy része kedvezményesen megveheti a lakást, amiért eddig is nagyon nagyon kedvezményes díjjat fizetett, míg azok a fiatal családok, akik nem így tettek, hanem albérletből szabadulnának, semmi hasonlóra nem számithatnak. De ez persze nem érdekli őket, illetve aki nem hasonló cipőben jár, az meg fel van háborodva, hogy miért ne járna neki a támogatás. Azért, mert másnak sem jár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó eséllyel indul Győr a pályázatokon

Győr - Tovább olvasom