Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Modern táncok bajnoksága

Nagy várakozás előzi meg a minden tekintetben sikeresnek ígérkező 2007. évi Modern Táncsportok Győri Európa-bajnokságát.

Az új nemzetközi szövetség, az IFMD (Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetsége) közel tíz, még nem tag országból is kapott érdeklődéseket, ami előrevetíti, hogy a jövőben nagyszabású fejlődés várható a modern táncsport területén. A helyi feltételek adottak a fantasztikus rendezvényre – az EB és a hozzá kapcsolódó Nemzetközi Amatőr Modern Táncfesztivál pedig annak ígérkezik.

A máris több százas, előzetes érdeklődésre tekintettel a szervezők jegyelőrendelést is lehetővé tettek (ez az EB www.dancewch.com honlapjáról letölthető űrlappal egy hétig lesz lehetséges).

A négy korosztályban, 14 táncfajtában versengő modern táncosok ismét számos magyar sikerre készülnek. A hazai szövetség, az MTMSZ mintegy 40 kategóriában vár hazai sikereket, bár a 130 kategóriából sokban az orosz és a szlovák, míg másokban az olasz, moldáviai és a szerbiai versenyzők ugyanúgy kemény ellenfeleknek ígérkeznek, mint a július 9-i nemzetközi amatőrfesztiválon például az osztrák és lengyel indulók.
A szervezők (Győr MJV Sportigazgatósága, a Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetsége, a hazai szövetség és a győri Marina TSE) valamennyi, a funky, free show, fantasy, break, disco freestyle, dance show, hiphop, karibi/latin show, electric iránt érdeklődő nézőt szeretettel várja az EB háromnapos monstre rendezvényére, amely július 5-én 18.30-kor a győri Magvassy-sportcsarnokban egy csillogó, látványos gálával veszi majd kezdetét. A gálában a néptánctól a baletten keresztül a modern táncsportig a táncterületek széles keresztmetszetét spe-
ciális produkciókkal híres művészek és élvonalbeli versenyzők mutatják be.

Az EB versenynapjain, július 6–7–8-án a versenyek reggel 9-kor kezdődnek. További információk a www.dancewch.com honlapon.
A Győri Nemzeti Színházban július 9-én este 19 órakor a Nemzetközi Amatőr Modern Tánc Fesztivál két felvonásban állít színpadra fantasztikus produkciókat, köztük a versenyrendezésben is oszlopos tagként jeleskedő Marina Training SE is meglepetéssel készül. A győri modern táncsport legrégebbi, 18 esztendeje tevékeny csoportja, a Marina egyébként egy jubileumot is ünnepel: az idén tízéves sportegyesületi formában a Marina Training SE (www.marina.gyor.hu).

A verseny fővédnöke Borkai Zsolt, Győr polgármestere, védnökei dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss János, a Táncművészek Szövetségének elnöke.

Werner Krisztina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felső Tápon folytatja

A most lezárult tanévben nagyrészt a tantestület tagjai „ingáztak" Pázmándfalu és Győrság… Tovább olvasom