Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Mobilitási hét: Az igazi változás a fejekben dől el

Győr - A mobilitási hét legfontosabb akciója az autómentes nap, melynek sikere mindannyiunkon múlik. Egyénenként, családonként, településenként, városonként.
Egy napra „letenni" az autót csak és kizárólag rajtunk, a racionális gondolkodásunkon, a felelős döntésünkön múlik – hívja fel a figyelmet a Keret Egyesület.

Szembe menni a kényelmünkkel, a megszokással mindig energiákat igényel, de megéri, hisz nem csak a saját életfeltételeinket javítja, hanem a jövő generáció egészségesebb jövője felé vezető úton egy fontos lépés. Ezen a napon kiszállni az autóból és lassabb tempóra kapcsolva kerékpárral suhanni, vagy gyalog útnak indulni, számos pozitív élménnyel gazdagít. Egészségesebb, racionálisabb és nem utolsó szempontként, olcsóbb.

Ma kiszállni az autóból és részt venni a programokon, majd a kerékpáros-felvonuláson olyan érzésekkel gazdagít, melyeket nem is lehet leírni. A közös tenni akarás, a fiatalok és gyerekek boldogsága minden résztvevőre kihat. Pár órára tényleg a kerékpárosoké a főszerep.
Tudjuk, hogy a változások bennünk, a saját felelős döntéseinkben születnek. Tudjuk, hogy a szemléletformálás lehet csak az igazi megoldás az egészséges életfeltételeink biztosítása érdekében. Azért vagyunk optimisták, mert az autómentes nap egy nagy lehetőség a jövőnk formálására.

Egész napos programok és koncertek lesznek az erre a napra lezárt Szigethy Attila úton a gyerekeknek, az ügyességüket és erejüket kipróbálni vágyóknak, fiatalok koncertjei a kikapcsolódni vágyóknak. Délután 4 órától pedig az elmaradhatatlan Bringapolisz kerékpáros-felvonulás. Gyere és tedd meg a saját lépésedet! (Részletek: www.keret.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom