Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Mobilitási hét autók nélkül

Győr - Mobilitási hét és autómentes nap lesz szeptember 16–22. között Győrött (is). A rendezvénysorozat idei központi gondolata: Legyen az utca az embereké! A tervezett programokról pénteken sajtótájékoztatón számoltak be.
A Mobilitási Hét az Európai Unió egyik kiemelt programja, e szerint „kezelik" mindenütt – így Győrött is. A szeptember 16–22. közti rendezvénysorozat koordinálását idén a Keret Kulturális és Szabadidős Egyesület vállalta magára, a programtervezetet a pénteki városházi sajtótájékoztatón Kobrizsa Ádám elnök ismertette, megjegyezve, a részletekről folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt.

A programsorozatot az önkormányzat intézményei, civil szervezetek, cégek (tizenöten) közösen szervezik. Kiemelhető, hogy szeptember 21-én, a tömegközlekedés napján Győrött menetjegy nélkül lehet utazni az autóbuszokon, sőt, kísérleti belvárosi körjárat is indul „citybusz" néven.

Az európai autómentes napon, szeptember 22-én egész nap programok várják az érdeklődőket az erre az időre lezárt Szigethy Attila úton. Lesz egyebek között játszóház, streetball, extrém sportok, vetélkedők, ügyességi játékok, továbbá koncertek este tíz óráig. Érdekesség, hogy a programokra a szervezők megkapták az önkormányzattól a Széchenyi téri mobil színpadot is. A nap eseményeinek sorában délután négy órakor indul Bringapolisz néven a kerékpáros felvonulás, amelyre idén is sok résztvevőt várnak.

A hét kísérőprogramjainak sorában szerepel a már meghirdetett rajzpályázat (Miénk az utca) óvodásoknak és iskolásoknak. Az A/4-es méretű rajzlapokat szeptember 14-ig kell beküldeni a Keret egyesület címére: 9026 Győr, Hédervári út 49. Az eseményekhez kapcsolódik a Fogadjon örökbe kerékpártárolót! nevű civil kampány is. (Összesen húsz kerékpártároló eszköz vár gazdára, tíznek már van „tulajdonosa".)

A mobilitási hét része a mozikedvezmény a Rómer-házban valamint a Kerékpárral az iskolába és a munkahelyre program... Ezenkívül, ahogy Kobrizsa Ádám elmondta, lesznek még meglepetések is. (A programokról lapunkban részletesen is hírt adunk, az érdeklődők a www.keret.hu internetes oldalon is tájékozódhatnak.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3100 gólya kezdi meg a tanulmányait a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem 2007. szeptemberében induló képzéseire 3136 fő kapott beiratkozási… Tovább olvasom