Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Mobilis: nézze meg az épülő győri `Csodák palotáját´ - videó

A tervek szerint halad a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ kivitelezése: a jelenleg szerkezetkész épületet várhatóan október végén adják át.


Az Európában egyedülálló, járműgyártásra fókuszáló központot a keddi bejáráson és bokrétaünnepen mutatták be a sajtó képviselőinek.

Az Egyetem tér utolsó szabad sarka is beépül lassan, a budapesti Csodák Palotájához hasonló intézmény már szerkezetkész állapotban van.

Nagy Iván tervező-építész elmondta: az egyedi funkció egyedi tervezési megközelítést igényelt.

Ennek eredménye egy "jelszerű" épület, amely reagál a környezetére, magába olvasztja az egyetem szabályosságát, a töltés és a holtág nehezen követhető vonalát. A tervező kiemelte: az épület a gomba alakú kiállítótér köré szerveződik.

A kivitelezés a tervek szerint halad, az október végi befejezésnek – előre láthatóan – nem lesz akadálya, hiszen a hátralévő munkák nagy része már nem függ az időjárástól – tájékoztatott a projektmenedzser.

Videó: Cseh Róbert.


Polgári István hozzátette: a központban kiállított, főként az autógyártást bemutató eszközök januárig Londonban, a gyártócég raktárában lesznek, január közepén szállítják őket Győrbe, ahol a beszerelést próbaüzem követi majd. A központ a tervek szerint március 14-én nyílik.

A tájékoztatót követően az épület legmagasabb pontján daruval helyezték el a bokrétát, majd a sajtó képviselői bejárhatták az épülő központot.


Fotó: Bertleff András.
Fotó: Bertleff András.

Olvasóink írták

 • 11. mir 2011. július 27. 18:09
  „NA legalább a turista központnak lesz valami értelme, elirányíthatják a turistákat a csodák palotájába”
 • 10. ikalav 2011. július 27. 15:36
  „Élményfürdő 50 km-enként van, kalandpark vagy állatkert 100km-enként, stb. A "sűrűség" csak egy dolog, a fenntarthatósága a színvonaltól és a kereslettől függ.

  Egyébként meg ezen kívül mi az, ami Győrben állandó attrakció (tehát nem fesztivál vagy ilyesmi), amivel igazán ide lehet vonzani a bel- és külföldi turistákat? A "történelmi belvárost" valamivel ki kell egészíteni, ami nem mindenhol van. Pl. egy Mbilis-szel. Szerintem”
 • 9. HT 2011. július 27. 09:04
  „150 km -en belül 3 db csodák palotája. Bp,Győr,Móvár. Ilyen a világon nincs. Röhej ami itt megy.”
 • 8. pancser 2011. július 26. 22:33
  „Ezeket a csodák palotáit még nem OV. hozta össze "embertelen"! Minden esetre úgy teszünk mintha piszok gazdagok lennénk. Mosonmagyaróváron 1 milliárd FT-ot költenek plusz a városi hozzájárulás erre. Majd 1milliárd az Erzsébet tér hivalkodó felújítása. Sajnálom a pénzt mind a kettőre, közben tele van a város poros utakkal, mind a két beruázás között az egykori Korona szálló ponyvával letekerva. A győri dolgot még csak megértem, mert a járműgyártás az sok embert érint és érdekel. De Mosonmagyaróvár............ ostoba ország!”
 • 7. peet2 2011. július 26. 21:48
  „Meg néztem ... nem egy nagy durranás, kész csoda ,hogy talán valamikorra el fog készülni..”
 • 6. Infamous 2011. július 26. 20:24
  „Csodák Palotája? aaaaz kell! balfék ország...”
 • 5. Hedon 2011. július 26. 18:22
  „Hajrá Mobilis ! Hajrá Mészáros Péter!

  Jogászokkal, bölcsekkel és kommunikációs alakokkal már tele a padlás.
  Mérnökökre, szakemberekre igazi szakikra van szükség.
  Ez a pénz bőven meg fog térülni ráadásul az unió erre adott pénzt.

  Sajnos a munkahely teremtő beruházások támogatása az unió régi tagjainak nem érdeke.
  Főterek térkövezésére különböző rehabilitációkra adnak pénzt.
  Munkahelyteremtésre csak a legritkább esetben.”
 • 4. Stridi 2011. július 26. 15:59
  „Azt megértem, hogy ez a sláger, és tényleg csodákra van szüksége az embernek. De azt nem, hogy miért kell belekeverni ide a politikát. Nekem is rossz a mostani helyzetben, de a Mobilis kezdeményezéshez véleményem szerint semmi köze annak. És a mai gyerekeknek nem is csak szimplán csodákra van szüksége, hanem a különféle fizikai kísérletek bemutatására, amit sem otthon, sem az iskolában nem tud nekik megmutatni senki anyagi problémák miatt. És bizony magamról tudom, hogy a fizika, matematika, logika számtalan kérdését sokkal egyszerűbb egy szemléletes példán keresztül elsajátítani, mint a száraz elméletből. Szóval szerintem ennek örülni kellene, hogy a gyerekeinknek (én annak is örülök hogy nekem is) ezeket a dolgokat elérhetővé teszik itt Győrben, és nem csak Budapesten történik minden érdekes dolog. Sok sikert kívánok a Mobilis csapatának, és remélem az érdeklődés a Győrkőc-fesztiváloshoz hasonló lesz. Nekem is nagyon tetszettek az ott bemutatott dolgok!”
 • 3. embertelen 2011. július 26. 15:31
  „Mosonmagyaróváron is lesz egy csodák palotája, mert Magyarországon most ez a sláger, erre van a nemzetnek igénye. A csodákat várjuk, ezt táplálja belénk a Kárpát-medence nagy géniusza, Orbán Viktor. Sajnos sokan be is dölnek neki! Mindettől függetlenül szükségünk is lenne egy kis csodára, hogy kikecmeregjünk a gödörből.”
 • 2. dw748a 2011. július 26. 14:46
  „Hajrá! :) Egy két képet még azért megnéztem volna :)
  Majd mindjárt jönnek és mondják miért nincs uszoda Győrbe :)”
 • 1. fifikus_fizikus 2011. július 26. 12:47
  „Hajrá Mobilis!

  Jók voltatok a Győrkőcön is, várjuk a további kísérleteket, bemutatókat!

  Mozgásban a tudomány!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a tipegőknek is játékos angol tanulás

A Tappancs Minibölcsiben családias, angol nyelvi környezetben van lehetőség a nyelv ösztönös,… Tovább olvasom