Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mobilis évadnyitó a győri Plázában

A Mobilis évada kétnapos rendezvénysorozattal indul a Győr Plazában: a látogatók a repülés, közegellenállás, felhajtóerő témaköréhez kapcsolódó eszközöket próbálhatják ki.

"A tudomány nem elvont dolog, amihez nekünk semmi közünk. A tudomány mindennapi, körülvesz bennünket. Szeretnénk megmutatni, hogy közel van az emberekhez, ezért döntöttünk úgy, hogy kihozzuk a Mobilisból a játékok és a kísérletek egy részét" - mondta Szilasi Péter Tamás, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ igazgatója délután a Győr Plazában, a Mobilis 2012/13-as tudományos évadnyitóján.

A Mobilis évada kétnapos rendezvénysorozattal indul a Győr Plazában, a programok péntek délután kezdődtek és szombat estig tartanak.

A rendezvény keretében a repülés, közegellenállás, felhajtóerő témaköréhez kapcsolódó eszközöket próbálhatják ki a látogatók.

Így a játékok, a kísérletek és a fizika-showk jól kapcsolódnak a Győr Plaza Premiair Szimulátor központjának nyílt napjához, amelynek keretében az érdeklődők ingyenesen próbálhatják ki a Boeing 737-es utasszállító repülőgép tökéletes mását.

A Mobilisnek és a Győr Plazának ez az első, de nem az utolsó közös rendezvénye. A két intézmény képviselői együttműködési megállapodást írtak alá a délutáni sajtótájékoztatón, amelynek értelmében a következő egy évben számos közös projektet szerveznek még.

Az együttműködés célja kettős: a bevásárlás mellé a szórakoztatás élményét is nyújtja a bevásárlóközpont, valamint a Mobilis falain kívül is népszerűsítik, megkedveltetik a természettudományokat.

A mai évadnyitóval elkezdődött a Mobilis tanév végéig, azaz júniusig tartó, tematikus hónapokra osztott programsorozata is. Erről Mészáros Péter, a központ vezetője így szólt: "Az autót vizsgáljuk különböző aspektusokból, minden hónapban másra fókuszálva. A tanév végére felépül lelki szemeink előtt az autó".

A Mobilis iskolák számára is nyújt speciális programokat, így a fizika és a kémia tanulás élménnyé válhat. (Részletek a mobilis.gyor.hu weboldalon).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borfesztiváloktól a kisállatvásárig: szemezgess a hétvégi programokból!

Gyűjts ötletet hétvégi szabadidőd eltöltésére, szemezgess megyei programjaink közül:… Tovább olvasom