Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mitől ment tönkre négy év alatt a tér?

Győr - A megyeház előtti tér jelenleg nem a város gyöngyszeme – ebben nincs vita a két politikai oldal között.


Abban azonban igen, hogy mitől ment látványosan tönkre számos járólap: alig több mint négy év alatt.

Hétfői cikkünk megjelenése után vita bontakozott ki a két meghatározó politikai oldal között. A tér (és a néhány sorral lejjebb olvasható közlemények) történetéhez tudni kell, hogy Eredics Imre szocialista politikus alpolgármesterként felügyelte 2005-ben a tér felújítását; Németh Zoltán fideszes alpolgármesterhez pedig most tartoznak a köztéri felújítások. Lássuk, a két oldal szerint miért lóg ki a sorból a megyeház előtti tér:

Az okokon lehet vitatkozni, de azon nem nagyon, hogy a tér nagyon rosszul néz ki most. Fotó: B. A.
Az okokon lehet vitatkozni, de azon nem nagyon, hogy a tér nagyon rosszul néz ki most. Fotó: B. A.

Eredics Imre azt írja közleményében: ˝A megyeház előtti tér burkolata nem a fagy, hanem a fegyelmezetlen használat miatt szorul alig öt év után ismételt javításra. 2005-ben a hibás felületek javítása, a sérült, törött lapok cseréje történt meg a tér általános állapotának feljavításával. Központi fekvése miatt a tér ideális helyszíne számos rendezvénynek, ezért annak idején korlátozva lett a térre gépjárművel történő behajtás.

A tér gyalogosforgalomra van méretezve, ezért a gépjárműveknek a burkolatra felhajtani nem lenne szabad (ne feledjük, alatta mélygarázs is van, aminek a födémszerkezete másként viselkedik, mint a tömör talaj). Sajnos ezt az elmúlt három évben nem vették elég szigorúan, számos esetben lehettünk szemtanúi annak, hogy a rendezvényt előkészítő gépjárművek – ha csak rövid időre is – behajtottak. Ennyi elég ahhoz, hogy a kőlapok repedjenek, először még szemmel nem is látható módon sérüljenek, ami később látványos romlássá alakul.˝

Németh Zoltán alpolgármester másképp látja: ˝Tipikus szocialista szokás, hogy a hiba beismerése helyett nevetséges kifogások keresésével és oktalan vagdalkozással próbálják leplezni korábbi bűneiket. A megyeháza előtti térre tilos gépjárművel felhajtani, a jelenlegi városvezetés pedig nem engedett olyan rendezvényeket a térre, amely a burkolat rongálódásához vezethetne, ellentétben az elődeinkkel, akik barbár módon a tér alatti mélygarázs szigetelését is átfúrták a rendezvénysátor felállításakor. Bölcsebb ilyenkor hallgatni, hiszen számos példa van olyan szocialista típusú munkavégzésre, amelyről hamar kiderült, hogy olcsó húsnak híg a leve. Nincs mentség arra, hogy egy közterület néhány évvel a felújítás után szétfagy és tönkremegy. Persze így kell szocialista módra építkezni: silány anyagokkal, olcsón és szakértelem nélkül. Valószínűleg így nézne ki a Városház tér, ha a szocialisták 70 milliós felújítási elképzelése valósul meg, és a Széchenyi térre is hasonló sors várna, ha nem minőségi gránittal lenne leburkolva.˝

Olvasóink írták

 • 15. bonita2 2009. november 02. 01:29
  „Nem Michael Flatley gyakorlatozott ott, hanem Stavros Flatly es fia:)”
 • 14. fióka 2009. október 30. 14:09
  „Én már rájöttem mitől ment tönkre tuti azért mert Michael Flatley éjszakánként ott gyakorlatozott turné előtt.”
 • 13. juhit 2009. október 30. 14:01
  „Tehetségtelen politikus. Ez nem egy jelző, amit néhány politikusra lehet alkalmazni, hanem ez egy szókapcsolat. Csak tehetségtelen politikus van. Mert az megy politikusnak, aki semmi másnak nem jó.”
 • 12. janika 2009. október 30. 11:18
  „Valószínű, hogy pontosan, azért vannak tehetségtelen politikusok hatalmon, mert túl sokan követik a "10" hozzászóló példáját! Nem mennek el szavazni mert "úgy is az lesz amit Ők akarnak"! Becsületen embermár nem bízik az eddigi politikában!”
 • 11. mikvannak 2009. október 29. 19:48
  „juhit !! Ezért nem mész el szavazni?! Na aztán jóll kiszursz velük meg magunkal is.Ez a cél hogy ne menjél!!
  Gongold át ,ha erre nem, erre biztos nem stb..csak marad 1 párt akire szavazol az talán még nem csinált kárt nekünk.”
 • 10. juhit 2009. október 29. 11:02
  „Ez aztán a MELLÉBESZÉLÉS!
  Egy technikai problémát csakis műszaki szemlélettel lehet megoldani. Mit is képzel 2 buta politikus, amikor egyikük sem ért semmihez a mellébeszélésen kívül?
  Meg kellene nézni, ki volt a kivitelező, beszélni kellene mérnökökkel, meg a burkoló szakikkal, aztán megoldást kellene keresni.
  Ezek a gyökér politikusok azt hiszik, hogy ha a másikra mutogatnak, akkor megjavul a hiba?
  EZÉRT NEM MEGYEK EL SZAVAZNI, MERT EBBŐL IS LÁTSZIK, HOGY TÖKMINDEGY MELYIKRE TETTEM VOLNA A VOKSOM.

  Tisztelt politikus "urak"! Kijárna maguknak egy szájonvágás már. Tessék leülni egy asztalhoz, kinyitni a szolgálati laptopot, és felemelni a szolgálati telefont (amit én is fizetek maguknak), és tessék felhívni a fent említett szakembereket! Dolgozni kéne, nem mutogatni!”
 • 9. urbaniastapista 2009. október 28. 22:06
  „Németh Illetékes Mérnök Zoltán Alpolgármester nagyon tudja a tutit.:)
  Az ilyen műszaki galibáknak sosem egy okuk van. Sajnos mindkettőnek van némi igazsága, mindegyiken van több-kevesebb sár, amit jobb lenne ha nem egymásra dobálnák, hanem ki-ki levakarná a magáét és közösen helyrehoznák amit együtt el...tak.”
 • 8. tibi58 2009. október 28. 20:35
  „Elképesztő!!!

  Ennyire hulyének néznek bennunket. Még egy sima műszaki problémáol is képesek lennének politikai tőkét kovácsolni.A borzaszt az, hogy vannak akik beveszik.”
 • 7. janika 2009. október 28. 18:01
  „Még szerencse, hogy nemkéményeket építtettek ezekkel a "szakemberekkel"! De lehet,hogy a megrendelők és a kivitelezők mutyiztak a közpénzen és kisorolták az anyagot?”
 • 6. fióka 2009. október 28. 15:04
  „˝A megyeház előtti tér burkolata nem a fagy, hanem a fegyelmezetlen használat miatt szorul alig öt év után ismételt javításra---->ja kérem szépen nem kellene már hülyének nézni az embereket.
  Zotya13 2009.10.28. 11:27--->ott a pont,de gyanítom megnt csak terlgetés mutogatás lessz felelősségre vonás nuku mint ahogy ezt az ország képe is mutatja .Ébredj Magyarország!!!”
 • 5. Truder 2009. október 28. 14:43
  „Azért ment tönkre,mert szarul lett megcsinálva...”
 • 4. Goldmund 2009. október 28. 12:16
  „Valóban nem a Széchenyi térről van szó. Kár is volt Németh Zoltánnak előhozakodnia vele.”
 • 3. Zotya13 2009. október 28. 11:27
  „Igen tisztelt Eredics Imre szocialista, Németh Zoltán fideszes képviselő urak!
  Elég volt már a széthúzásból! Szépen közösen előveszik a 2005-ös aktákat, megnézik kik csinálták a munkát, és kijavíttatják a hibákat!Vegyenek végre példát! Németország! Nagykoalíció! Ja? Az adófizető pénzével ideje lenne nem szórakozni! Tényleg! Nincs kedvük segíteni az újságban megjelent cikkben szereplő győrszentiváni asszonynak? Nincs mi?”
 • 2. AHA 2009. október 28. 10:54
  „Egyelőre azonban nem a Széchenyi térről van szó,ugyebár.Kezdődik a mellébeszélés,ferdítés.”
 • 1. Goldmund 2009. október 28. 10:43
  „Na, azért Németh Zoltán is fogja kicsit vissza magát!
  A Széchenyi téren levő kőlapok ugyan (még) nem törtek össze, de mozognak - legalábbis a patikamúzeum előtti szakaszon. A régészeti leletek barbár eltüntetése sem vall a jó gazda gondosságára. Az egész felújítás csak arra volt jó, hogy a haverok a Gardéniától hozott betontörmeléket tudják hová önteni.
  Az viszont teljesen igaz, hogy a Megyeháza előtti tér az akkori építtetők (szocialisták) sara.

  Egykutya mindkettő. Mindent eltolnak, ellopnak, aztán egymásra mutogatnak.

  Ha az építés idején regnáló polgármesterek utólag évtizedeken át saját pénzükkel felelnének azért, amit megépítettek az ő hivatali idejükben, más minőségben készülnének a beruházások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent tudott Kínáról

A kínai nemzetközi rádió vetélkedőjének nyerteseként Pekingben köszöntötték kedden a dunaszigeti… Tovább olvasom