Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mit veszíthet el munkahelyével együtt?

Akire már nincs szükség a munkahelyén, az elveszíti rendszeres bevételét, ezért nem mindegy, hogy emellett elesik-e azoktól az összegektől is, amelyek járnának neki. Sajnos ez gyakran előfordul.
– A leépítés, a felmondás miatt munkajogi tanácsot kérők száma idén megnőtt. Sajnos több esetben a dolgozók nem ismerték a rájuk vonatkozó jogszabályokat, ezért többhavi bérüktől elestek – mondta el lapunknak Potyondi Antal, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) megyei titkára. A legtöbben azt kérdezik, mit veszítenek a közös megegyezéssel. A rövid válasz szerint sokat.

A munkaviszony megszüntetésének e formája alapján ugyanis – hacsak külön nem írják bele a megállapodásba – nem jár végkielégítés és felmondási idő a dolgozónak. A munkaadóknak ez a lehetőség azért is előnyös, mert már másnap kikerül létszámukból a dolgozó, akit azzal igyekeznek rábeszélni a közös megegyezésre, hogy másnaptól már kérheti a munkanélküli-ellátást. De a munkavállalónak jobb, ha a munkaadó mond fel és akkor a cégnél töltött munkaviszonya hosszától függő felmondási idő alatt még kapja a bérét. Ennyi idővel is nő a nyugdíjnál számító szolgálati ideje.

Ráér utána igényelni az álláskeresési járadékot.

Ha a dolgozó mond fel, nem jár neki végkielégítés és a felmondási időt le kell dolgoznia. Mégis sokszor erre veszik rá a munkavállalót. Elkerülheti, ha tudja, a munkaszerződésében szereplő munkarend megváltoztatásához, a szerződésmódosításhoz – például a napi tizenkét óra helyett a nyolc előírásához – az ő hozzájárulása is kell. Ha nem fogadja el a változtatást, akkor felmondhatnak neki, de jár a végkielégítés, a felmondási idő. Ha előbb elfogadja a munkarendváltozást, erről szóló papírt ír alá, de aztán nem tudja vállalni, hogy az új rend szerint dolgozzon, akkor neki kell felmondania.

– Ne mondjon le senki önként olyan előnyről, ami a munkaszerződésében szerepel és nincs olyan, hogy bármit is muszáj rögtön aláírniuk a munkásoknak, akkor se, ha ezt mondják nekik. Előbb nézessék meg szakértővel – hangoztatja Potyondi, és azt tanácsolja, ha felmondását kapja meg írásban a dolgozó, akkor szignója elé írja oda az „átvettem" szót. Egy meggondolatlan aláírás miatt több tíz-, százezer forinttól eshet el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss fotók: Médiabál Győrben Kordával és Klárikával - Galéria

Szombaton Győrött az egyetemi csarnokban tartották meg a kilencedik médiabált. Tovább olvasom