Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Mit művel egy kerekesszékes csaj a diszkó táncparkettjén? Táncol - videó, fotók

Hozleiter Fanny másfél éves kora óta szenved izomsorvadásban. A Mosolyka blog szerzője töretlen életszeretetéről beszélgetett győrújbaráti kisiskolásokkal.


A győrújbaráti általános iskola pedagógiai szakszolgálatának meghívására látogatott a település művelődési házába a kerekesszékkel közlekedő, genetikai eredetű betegségben szenvedő 24 éves nő.

A beszélgetés apropóját természetesen a fogyatékosok elfogadása szolgáltatta. A győrújbaráti kisgyerekek felnőtteket megszégyenítő őszinteséggel faggatták Fannyt betegségéről, mindennapjairól.


Videó: Cseh Róbert.


"Ha jó pasiról van szó, akkor kimondottan örülök neki"

"Az utcán sokan guruló ufóként tekintenek rám, amit a barátaim közül többen rosszul viselnek. Érdekes, hogy őket mindez sokkal jobban bántja, mint engem.

Talán ebből az élethelyzetből is látszik, mennyire sokat köszönhetek közeli ismerőseimnek, akik elvisznek szórakozóhelyekre, sőt, még a táncparkettre is velük tarthatok" - mondta Fanny, aki egy kilónál többet nem bír el betegsége miatt.


Fotók: Cseh Róbert.

Arra a kérdésre, hogy mit érez, amikor az utcán megbámulják, a széparcú nő mosolyogva csak annyit válaszolt: "ha jó pasiról van szó, akkor kimondottan örülök neki.

Azt vettem észre, hogy az emberek szemtől szembe nem mernek megbámulni, csak amikor háttal fordulok nekik.

Éppen ezért azt találtam ki, hogy a kerekesszékek háttámlájára reklámokat lehetne elhelyezni, s nagy örömömre az ötletemben lát is fantáziát egy cég".

"Úgy kell rám ráncigálni a ruhákat, mint a kisbabákra, csak én nem toporzékolok közben"

"Arra is akadt már példa, hogy szállodai WC-be beszorultam, mert az ajtó erős kilincsét nem tudtam lenyomni.

Amióta ez megtörtént, mindig felhívom a portások figyelmét, hogy készüljenek, mert elképzelhető, hogy nekik kell majd kiszabadítaniuk a mosdóból.

Az öltözködésben gyakorlatilag teljesen édesapám segítségére szorulok. Szoktunk is azon mókázni, hogy úgy kell rám ráncigálni a ruhákat, mint a kisbabákra, csak én nem toporzékolok közben" - említett pár életképet Fanny.


Galéria kép

"Nem tettem le arról, hogy egyszer családot alapítsak, vagy jó munkát találjak"

A gimnáziumban érettségiző, felsőfokú kommunikációs tanulmányokat folytató nőnek elmondása szerint azt jósolták az orvosok, hogy csoda lesz, ha megéri 18. születésnapját.

"Miután nagykorúvá váltam, ajándékként éltem meg minden napot. Tekintettel, hogy bizonyos szempontból javult valamelyest az állapotom, kicsit próbálok tervezni a jövőre, hisz ahogy a mondás tartja, evés közben jön meg az étvágy.

Nem tettem le arról, hogy egyszer családot alapítsak, vagy jó munkát találjak.

Galéria kép


Úgy vagyok vele, hogy minden nehézség ellenére ki kell tartanom - ezért vágtam bele pár éve kínai őssejtkezelésbe is -, hisz ki tudja, hogy az orvostudomány mikor találja meg azt a szert, melynek segítségével 180 fokos fordulatot vehet az életem" - közölte Fanny búcsúzóul, aki szabadidejében bögréket dekorál.

A kedves ajándékoknak nincs pontos ára, mindenki annyit fizet értük, amennyi pénzt Fanny gyógyulására szánni tud.

Fanny blogját ide kattintva olvashatják el, míg a Facebook-oldalát itt találják meg

Olvasóink írták

  • 1. SiLa 2012. december 06. 14:39
    „Ezt optimizmust tanítani kéne.
    Kívánom, teljesüljenek vágyai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri születésú városfejlesztő kapott becsületrendet Budapesten

December harmadikán ünnepélyes körülmények között adták át Budapesten Bajnai Lászónak, a… Tovább olvasom