Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mit mutatnak a csillagok, meddig lesz válság?

Győr – Szepesi János közgazdász-asztrológus szerint a csillagok állása szerint rövid időn belül megtisztulási folyamat kezdődik a pénzügyi szektorban. December 11-12-én előbb azonban még túl kell vészelnünk a válság második hullámát.

"Egyelőre még csak a válság elején, az első szakaszon vagyunk túl. Az első hullámot októberben az ingatlanpiaci krach jelentette, a második fordulópont idén december 11-12-én várható. Ekkor fognak ugyanis bedőlni az amerikai hitelkártyák; ez esetben közel 50 milliárd dollárról van szó" – kezdte dr. Szepesi János közgazdász-asztrológus, aki szerdán a megyeszékhelyen adott elő.Már a '99-es napfogyatkozás idején akadtak baljós jelek

"A gazdasági válságok harmadik, egyben legsúlyosabb szakaszát, a reálpiacit sajnos már most is érezni. A pénzügyi válság egyre inkább utat tör a magánszférában, elég tán megemlíteni az autóipari multik zuhanását" – folytatta Szepesi János.

Arra a kérdésünkre, hogy a mostani válság jeleit mikortól lehetett látni a csillagokban, a közgazdász-asztrológus úgy felelt: "már a '99-es napfogyatkozás idején voltak baljós jelek. Megjegyzem, a recesszió nem újdonság, 2001 óta gyakorlatilag folyamatos visszaesés figyelhető meg a gazdaságban".

Szerencsés, megtisztulási folyamat kezdődik

Az embereket leginkább természetesen az érdekli, hogy mit rejt a jövő, illetve mennyi ideig kell még érezniük a bőrükön a válság hatását?

"Hamarosan a Plutó belép a Bakba, s ez egy szerencsés, megtisztulási folyamatot indít el. A Bak csillagjegy ugyanis a törvényeket, az etikusságot erősíti, s erre most nagyon szükség van a pénzügyi szektorban. Más kérdés, hogy ez a tisztulási folyamot valószínűleg igénybe vesz 15 esztendőt., s jó eséllyel eltart 2023-ig. A válság konszolidálásához egyébként úgy érzem szerénység és visszafogottság is szükséges, vagyis az emberek józanságán is sok múlik majd" – magyarázta Szepesi János.

Magyarország megússza-e a válságot?

Arra a felvetésünkre, hogy vajon hazánkat milyen szinten rázhatja meg a gazdasági válság, szintén egészen jó híreket kaptunk. Legalábbis a magyar pesszimizmust ismerve sokak nyilván klasszisokkal súlyosabbnak könyvelik el a holnapot.

"Magyarország körülbelül olyan szinten fog sérülni, mint az átlag uniós tagállamok. Vagyis valószínűleg alig lesz GDP-növekedés az elkövetkező években. Németországban 2009-re 0,2 százalékos növekedéssel számolnak, ennél nagyobb itthon sem várható" – fejtette ki Szepesi úr 

"Az uniós intézkedések azonban bizonyos szintű védelmet jelentenek majd számunkra is. Mint ahogy a gazdasági válság miatt 2010 októberében ésszerű reformok kezdődnek el. Utóbbiakat rendkívül időszerűnek érzem" – mondta búcsúzóul a szakértő.

Tényleg elteszik láb alól Obamát? – A horoszkópja kísértetiesen hasonlít JFK csillagjegyeire

Szepesi János előadásában arról is szót ejtett, hogy az angolszász fogadóirodák többsége egyelőre zárolta a Barack Obama győzelme utáni nyereményeket.

"A fogadóirodák többsége megvárja a pénzek kifizetésével a január 20-ai elnökbeiktatást. Nem titkolják ugyanis, hogy Barack Obama horoszkópja kísértetiesen hasonlít egy másik meggyilkolt amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy csillagjegyeire" – mondta Szepesi János.

Arról, hogy Obama élete potenciális veszélyben van, nemrég a Kisalföld is közölt cikket.

Hozzátette: Angliában a biztosítótársaságok egy-egy autós esetén előszeretettel figyelik a csillagjegyeket, s ez alapján hozzák meg a döntésüket, hogy a kocsi tulajdonos milyen veszélyességi faktort jelent.

"A legrosszabb helyzetben a nyilasok vannak, a statisztikák szerint ők okozzák a legtöbb balesetet" – árulta el a közgazdász-asztrológus.Olvasóink írták

 • 6. Poltergeist 2008. november 27. 14:02
  „Ez semmi.
  Ha én a csillagokat látom akkor már nem jósolok semmit mert az azt jelenti ,hogy bank elvette a házamat és a szabad ég alá kerültem.”
 • 5. Misztertejfel 2008. november 27. 10:40
  „Jézusom, ez az ürge távcsővel jár bankba? Ha a Szaturnusz és a Jupiter együtt áll, kilenc hónapra köti le a pénzét, ha befigyel egy üstökös is, akkor csak négyre.”
 • 4. blablabla... 2008. november 27. 10:21
  „Gondolom ezt is a kormányzati jósda fizeti, akinek mint köztudott szilvássy tesókája a vezetője! Ez is csak egy Malvina!”
 • 3. DrDon 2008. november 27. 09:06
  „Közgazdász-asztrológus... Ez a szókapcsolat nekem olyan, mint az, hogy: román környezetvédelem. Vagy: közel-keleti béke :D”
 • 2. Goldmund 2008. november 27. 08:44
  „Sok dologban elég logikus dolgokat mond. Érveiben keverednek a közgazdasági és a jóslási elemek. Ha állításait kizárólag közgazdasági érvekkel támasztaná alá, számomra hitelesebb lenne.

  "Németországban 2009-re 0,2 százalékos növekedéssel számolnak, ennél nagyobb itthon sem várható."
  A magyar költségvetés 1% visszaeséssel számol (vagyis -1% növekedéssel), de valahol azt olvastam, akár 7%-os (!!!) visszaesés is lehet. 0,2%-os növekedéssel szíves örömest kiegyeznék.

  "A gazdasági válság miatt 2010 októberében ésszerű reformok kezdődnek el."
  Nocsak, nocsak! Ahogy én értelmezem: 2010 tavaszán várhatóan a Fidesz kerül kormányra, nyilván kivárja az őszi önkorm. választásokat, utána pedig meglép bizonyos népszerűtlen, de szükséges reformlépéseket. Ez tényleg logikus forgatókönyv lenne.

  "A válság konszolidálásához egyébként úgy érzem szerénység és visszafogottság is szükséges, vagyis az emberek józanságán is sok múlik majd."
  Ezeket a szavakat márványba kéne vésni!”
 • 1. SAmu 2008. november 27. 07:18
  „Bizonyára ez az úr nem hívő keresztény, mert akkor tudná, mit mond a Biblia a csillagjóslásról. Szkepticizmusomat csökkenti a dec. 11-12 re szóló jóslása, várjuk ki és ellenőrizzük, hogy bejön-e , amit jósol! Ha mégsem, akkor gondolkodni kéne, a jóslatok hitelességén...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyen akciós ukrán gázt a Teszkóban!

Győr-Moson-Sopron megye – Aki megbízik a szimátában, hamarosan már a Tescó áruházakban is… Tovább olvasom