Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Mit ígérnek kedvenc színészeink az idei évadra?

A Győri Nemzeti Színház művészei évről évre remek darabokkal és kiváló alakításokkal ajándékozzák meg a közönséget. Közkedvelt színészeket kérdeztünk arról, hogyan látják az idei repertoárt.


A Győri Nemzeti Színház 2010/2011-es évadjában nagy klasszikusok elevenednek meg a színpadon. Drámától a komédiáig kiváló zenés darabokon át…  A katarzis biztosan nem marad el!

A győri színház 2010/2011-es évadjának műsora >>


Szina Kinga Kisfaludy-díjas színésznő szerint fontos, hogy minden évadban műsorra kerüljenek közismert darabok és kevésbé ismert, ám értékes művek is.

˝Az emberek szívesen látják viszont színpadon az általuk kedvelt történeteket. Rengetegen mennek színházba azért, hogy megnézzék a nagy klasszikusokat. Közben feltámad érdeklődésük a többi darab iránt, új élményeket, érzelmi tapasztalatokat szereznek. Ez persze estünkben is igaz,
Szina Kinga
Szina Kinga
nemcsak a műsor, az alkotómunka is változatos.

Nyáron néhány hetet csak a pihenésnek szentelek, de ilyenkor lélekben már készülök. Hamarosan próbáljuk Bulgakov Moliere, avagy álszentek összeesküvése című művét. Nemrég elővettem a darabot, megtanultam a szöveget, hozzáolvastam a regényt. Megismerve a kort és a viszonyokat igazán sikerül ráhangolódnom a játékra. Sok izgalmas feladat vár ránk, az egész társulat szívvel-lélekkel készül. Alig várjuk, hogy mindezt megosszuk a közönséggel.˝Ungvári István roppant színesnek tartja az idei repertoárt. Több olyan kiváló előadás is műsoron marad, melyben találkozhatunk a Kisfaludy- és Szent
Ungvári István
Ungvári István
István-díjas színésszel.

˝A puding próbája az evés, bár kétségtelenül remek darabok kerülnek idén műsorra. Moliere, Hamlet, A tizedes meg a többiek és még sorolhatnám. A napokban még igyekszem kihasználni a nyári szünet utolsó felhőtlen pillanatait, ám hamarosan belevágunk Bulgakov Moliere-jébe és a Portugál felújító próbájába, melyet már negyedik éve játszunk. Műsoron marad a Rinocérosz is. Mindegyik nagy és izgalmas feladat számomra, s mint minden előadásra, ezekre is igaz: nincs kettő egyforma. Bár mindegyik határozott, szilárd alapokra épített, nincs két ugyanolyan nap, s mi is emberek vagyunk, mindez érződik az előadásokon. Olyan ez, mint egy társasjáték, melyben a nézők is részt vesznek, s minden alkalommal más-más a közönség is. Hamarosan találkozunk.˝


Nagy Balázs bevallotta: már nagyon hiányzik neki a győri közönség. Az idei évad újdonságokat tartogat a többnyire zenés darabokban szereplő színész számára.

˝A 2010/2011-es műsor rengeteg izgalmat ígér a közönségnek és a művészeknek egyaránt. Számomra azért nagyon szimpatikus a felhozatal, mert minden korosztály megtalálja, ami számára érdekes. Minden igényt kielégítve színpadra kerülnek prózai művek, operettek, operák és musical-ek is. A Győri Bornapok alkalmával a belvárosban léptem fel. Örültem, hogy
Nagy Balázs
Nagy Balázs
sokan eljöttek, rádöbbentem, hogy a szünet alatt hiányzott a győri közönség. Idén prózai darabban is feltűnök, ez kihívás számomra és talán újdonság a nézőknek. Fel kell kötnöm a gatyámat. Ígérem, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy kiemelkedőt nyújtsak. Nemcsak a próbákat és az előadásokat várom nagyon, izgatott vagyok Musical-ek éjszakája miatt is. A szeptember 16-ai nyílt nap alkalmával ugyanis úgy találkozhatunk a közönséggel, mint eddig még soha.˝

Olvasóink írták

 • 20. jörg 2010. szeptember 12. 09:55
  „Mankapunka

  Ez színtiszta demagógia.
  Még vitatkozni sincs értelme.”
 • 19. sziszifusz 2010. szeptember 10. 18:22
  „Az előző évadban nem volt KAMARA-lehet a bírálat jogos-mert lesz! -amit köszönök.
  Győri bérletesként Veszprémet kaptam- nem kértem.Ízlésről valóban nem sokat-Hunyadi,félházas Hoffmann a maga helyén és közönségének biztosan érték-nekem a korábbi darabválasztás és előadások jobban tetszettek.
  Operát valószínű nem Mozarttal kel kezdenem,a diákbérleteseknek Hoffmann is sok volt.A színházat a kritika élteti,én sem tudok Calmről azért még létezhet-ahogy a főbejáratok tárva-nyitva és szünetben nem volt csillár-világítás az előcsarnokban.A Csárdáskirálynő /plakátja az ötvenes évekre hajazott nálam/-kár hogy volt első része az előadásnak.Az állami és a tizedes a csárdáskirálynővel jelez valami irályt-nekem.És ez nem Kaposvár.A műsorpolitika - tömény politika -kép a világról=színház,ahogy döbbenet vagy nem, Sütő is azért állíttatott színre ott és akkor.Természetesen csak nálam.A Direktornál semmi politika,Calm is neutrális.Én rontott vagyok.Nincs más- az idén is veszek bérletet”
 • 18. Calm 2010. szeptember 10. 17:48
  „A háromféle diákbérletben 4 nagyszínházi, 1 balett és 1 KAMARA, azaz Kisfaludy-termes előadás van, egyedül az egyetemi bérletben van a kamaratermi ea helyett BBMMK-s.

  Veszprémben is bérletben játszott a győri nemzeti Csárdáskirálynőt óriási sikerrel. A Bakterház pedig ízlés dolga, volt, aki a térdét csapkodta, volt, aki otthagyta az előadást. Dörner György és darabja is inkább sikeres volt, mint kudarc, ezért hívhatták meg fesztiválra is szerepelni a művet. Az operák pedig végre megmozdulnak! A szereplők élnek, a történések lendületesebbek, a tavalyi Hoffmann fergeteges volt, nagyon élveztem, s aki látta, mindenki elismerését fejezte ki (kár, hogy csak annyian vtak rá kíváncsiak - fél házzal ment). Idén végre Mozart, sőt, női rendezővel, kíváncsian várom az eredményt!

  A fűtés nélküli Hunyadiról nem hallottam. Nem lehet, h karbantartási hiba okozta? Rögtön a politika..., döbbenet.”
 • 17. sziszifusz 2010. szeptember 10. 08:04
  „A Kisfaludy -terem - derága - volt az indoklás-közben a választások előtt -reggel,délben és este -jelölt értelmiségiek közbeszélgettek indirekt politikai marketingben!Politikai fórum hely lett-Korcsmáros idején- élmény előadások sorozata volt -színész és néző örömére.Helyette kapom-a BBMVK-ás pénzügyi ortopéd baráti szimpátia előadásokat.”
 • 16. sziszifusz 2010. szeptember 10. 06:59
  „Nem volt nagy választás -81 óta bérletes vagyok -nem igazán róluk ismerszik meg a színház Győrött.Más.Rendkívül értékes hozzászólásokat olvasok feleség és marketing ügyben.
  Színház- a Kisfaludy-termet ellopták a diákbérletből-mondjuk egy Lila ákác,vagy Nóra-ott:igazi marketing és élmény!Belopták - tavaly a fingós Szamócát - a bérletbe - a vett vagy cserélt Veszprémi színházat.Kinek,miért?
  Legutóbb Dörner Györgyöt hozták nekem a BB-be ,hát abba sem volt köszönetem.Az Opera program -hát- annyit és azt amit elviszünk -társult és közönség.Bor úgy tűnik jobban értett hozzánk és az operához.Imádott műsorpolitika- Csárdáskirálynő,Állami áruház,Tizedes meg a többiek nem jelez ez valamit ?Ha elődünk kissé frivol vagy vaskosabb volt néha - akkor most olyan bornírtak vagyunk,hogy jobban már nem lehetne.
  Undokabb lett a színház.Nyithat kaput-huzatot/igaz, a Bajnai alatt volt,hogy szándékosan nem fűtött és nem világított szünetben/nem kívánkozom oda ahol a Hunyadi Lászlót úgy adták színre!Köznevetséges jelmez és gyenge rendezés.Stb.”
 • 15. sivatag66 2010. szeptember 10. 02:22
  „Mit ígérnek kedvenc színészeink az idei évadra?
  T.Sulyok Natália !
  Kérem ne beszéljen királyi többes számba,mert nekem pl.egyik sem kedvencem !!!!”
 • 14. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 09. 19:13
  „Hát akkor tévedtem, már a feleség mivoltot illetően.....”
 • 13. TripperÖcsi 2010. szeptember 09. 10:59
  „Révfalusi-szúnyog: Nem, Szina Kinga nem Molnár CSaba felesége, összekevered Szűcs Kingával.

  Szina Kinga Sárközi József felesége, s nem mellesleg a színház egyik legtehetségesebb, legkedvesebb, legemberibb művésze.

  Mankapunka hozzászólásával kapcsolatban: Mindig van valami ostoba kifogás, amivel magyarázni lehet a bizonyítványt, hogy miért nem művelődik az ember...:)))”
 • 12. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 09. 09:55
  „Ez a Szina Kinga az emeszpés undormány, molnár csaba felesége?
  Ha igen, érthető, mert hebron rózsája.”
 • 11. Calm 2010. szeptember 08. 20:13
  „Mankapunka, nagyon eltévedtél. Amiről Te beszélsz az még a barokk korában történhetett. Akkor volt olyan arisztokrácia, kiknek kiváltsága volt színházba járni..., habár akkor is megvolt a vásári színjátszás szokása. Szóval... Vannak sznobok, vannak jómódúbbak, (nemesi családból valókat mi alapján különböztetsz meg? kik azok?), de nem a színház az elválasztó vonal. A színházba járó is megfordul az utcán. Meg a piacon. Meg a turkálóban.”
 • 10. marianna1211 2010. szeptember 08. 18:26
  „Mankapunka neked az utca embereivel is problémáid vannak. Jól emlékszem a hajléktalanokról alkotott véleményedre.”
 • 9. Muaddib 2010. szeptember 08. 15:06
  „Mankapunka
  A színházban még nem láttam igazán sznobokat, de gondolom, azért akad.
  Menj el nívósabb bálokra, ott találhatsz pökhendi embereket.
  De a kifinomult légkört azt hagyjuk a legnagyobb böszméket eddig felsőbb vezetők, és tanárok között láttam.
  Egyébként színházban sem viselkedik az ember másképp, mint bárhol máshol kivétel az öltözködés.
  Öltözködésnél ugyan van egy-két vicces összeállítás, de ilyet látsz máshol is.
  Munkám során sokat járok állófogadásokra, tudnák mesélni, hogy a sznobok hogy viselkednek.
  Úgy hogy nem érdemes feszélyezetni magad ha ,,uri" légkörben vagy!
  Ha színházba a darabért megy a ember nem azért hogy ki mit szól!
  Ha valaki meg lekezelően beszól megfontoltan udvariasan még is lekezelően vissza, kell szólni.”
 • 8. Mezike 2010. szeptember 08. 15:01
  „Mankapunka, én is azt javaslom Neked, hogy ne kívülről, látatlanban szövegelj, hanem gyere el egy előadásra, és nézz körül, hányan vannak az úgynevezett gazdagok közül. Akikre Te gondolsz, nem a győri színházba járnak, mert az nem trendi...”
 • 7. marianna1211 2010. szeptember 08. 12:40
  „Hát igen, kedves értelem, az értelem bizony ott/is/ kezdődik, hogy tudunk helyesen írni, magyarul fogalmazni, és igényesek vagyunk a véleményünkre. Ha bérletes voltál, akkor minden előadást láttál/bizonyára/. Vegyük sorra a darabokat, szívesen reagálok a véleményedre 16 órától. Beszéljük meg mi és miért nem tetszett.”
 • 6. Mankapunka 2010. szeptember 08. 12:33
  „CAlm

  Te is ezt onnan tudod,hogy régebb óta jársz oda.

  nem bírom ezt a kifinomult légkört,ahol mindig arra kell figyelni,nehogy elsüssek valami poént,mert akkor egyből aztm ondják,hogy nem tudja az etikettet.

  Maradok inkább az utcánál,ott jobb arcokat találok,akik emberléptékűebbek,mint a színházfanok.”
 • 5. Calm 2010. szeptember 08. 12:18
  „Mankapunka, mikor jártál színházban utoljára?
  Ma már számtalan lehetőség közül választhat bárki, származásától és anyagi helyzetétől függetlenül, hogy színházba járhasson. Ott vannak beavató estek. Hallottál róluk? A premierhét szerdáján benézhetünk a kulisszák mögé, kérdezhetünk a szereplőktől, SŐT, az aznapi főpróbát is megtekinthetjük. INGYEN! Estélyi nélkül.
  Vagy itt van például a 16-i nyitott nap, amikor mindenhová benézhetünk, megleshetjük a titkokat, hogy aztán este héttől 500 forintért cserébe egy nagyszabású musical gálán ámulhassunk. Több teltházas előadáson ámultunk ezer forintos lépcsőjegyért, de a Kisfaludy-termes darabokért sem sajnálom azt a kétezret. A négy előadásos sikerbérlet pedig 9600,-, előadásonként tehát 2400-, egész évben érvényes, és azt nézel, amit akarsz. 2-3 óra szórakozás, tudatébresztés, gondolkodás, érzelmi mélység megér ennyit. Lehetőség van.
  Nem tudom manapság ki Neked a gazdag, jómagam a középréteget is alulról kapargatom csak, mégis igényem a magas szintű művelődés, kultúrálódás, szórakozás. S ha körbenézek, a közönség nagy része inkább hozzám hasonló, mint peckes úrifiú.
  Gyere el egyszer, nézz körül! Egy premier heti szerdán ingyen, például.”
 • 4. Mankapunka 2010. szeptember 08. 11:48
  „A mai világban a színház a képmutató gazdagok telephelye lett.

  Ha én bemennék kinéznének onnan,mert nem nemesi családból származó. Fizessétek csak a drága bérletet,és álmodozzanak csak,hogy milyen műveltek,de a másikat meg leköpik az utcán,mert a piszkos munkát végzi.”
 • 3. turelem 2010. szeptember 08. 11:13
  „Még szerencse, hogy a számok nem titeket igazolnak. Az általatok ajnározott vezetővel szemben jogerős bírósági ítélet született.
  értelem: a munkája szót nem "ly"-nal írják. Mellesleg ma is a leglátogatottabb vidéki színház a győri. Szóval fanyalogjatok csak. Nem kötelező színházba járni.”
 • 2. immoprim 2010. szeptember 08. 09:32
  „egyet értek az elöttem szólóval”
 • 1. értelem 2010. szeptember 08. 06:32
  „A szinészeinket tisztelem és becsülöm. Ők a mieinkés nekünk, értünk játszanak. A színház igaszgatójáról azonban már nincs ilyen jó véleményem.Amióta Nagy Viktort ideküldték és a városvezetők a saját pártjuk utasítására kinevezték igazgatónak csökkent a szinvonal a nézők másod, harmadlagossá váltak, csakis és kizárólag a saját pesti baráti köreiket hívták vendégszerepelni, emiatt a bérletesek még csak megközelítően sem tudták követni az előadások várható időpontjait, hiszen ha a pesti művész nem ért rá nem volt előadás hónapokig, hogy aztán egy hónap altt legyen kettő, három. Sőt még azt a pofátlanságot is elkövette az igazgató, hogy a szombati előadást áttette Szerdára, alternatíva felkínálása nélkül. A szereposztásokban elkövetett, hm. hülyeségekről már ne is beszéljünk.Ilyen rossz évadot még egyetlen igazgató sem produkált városunkban! Rendezéseit ha elődeivel öszehasonlítjuk a bányászbéka feneke a szintjük. Akiket engedett rendezni, tisztelet a kivételnek!rajtunk gyakoroltak. Ennek lett következménye az előadások szünetében egyre üresedő széksorok látványa. Így én, akinek a szinház építésétől kezdve amiben résztvettem mindíg volt bérletem,idén nem újítottam meg. Engem ne akarjon Nagy Viktor nevelni. Nevelje gyermekeit. Én kikapcsolódni és szórakozni szeretnék szinházban. Ha Ő a kettőt nem tudja öszhangba hozni, adja visza a megbizatását és menjen visza oda ahonnan ideküldték és boldogítsa azokat. Bár az évad után kezdtem érteni miért küldték hozzánk. A Győri Nemzeti Színház Művészei és személyi állomány addigi munkálya alapján a leglátogatottabb magyar szinházak között is az első volt. Ezt kellett,( sajnos sikerrel!) megszüntetnie.
  Ezért a város vezetőit is nagy felelősség terheli! Ők vajon gondolkodtak már ezen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Év pincészete lett az apátsági

Pannonhalma - A bencés apátság borháza az ˝Év pincészete˝ kitüntető címet kedden vette át. Tovább olvasom