Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Mit hozott a csatlakozás?

Tíz, illetve hét év telt el azóta, hogy több mint fél tucat veszprémi kistelepülés úgy döntött: Győr-Moson-Sopron megyéhez csatlakozik.

Mit sikerült ez idő alatt elérni, s milyen tervek megvalósítására kell még várni? – erről kérdeztük elsőként Bakonypéterd és Románd polgármesterét.

Müller Gábor romándi polgármester: – Amikor a csatlakozásról döntöttünk, az egyik fő célunk az volt, hogy szervesen beépüljünk Győr-Moson-Sopron megye életébe. Úgy érzem, ezt sikerült is elérnünk, elég csak a jövőre tizedik évfordulóját ünneplő fesztiválunkra gondolni, amely megyeszerte ismert már. Az épületfelújítások is fontos céljaink voltak, ezek egy részét pipálhatjuk ki: a megújult községház a mozgókönyvtárral fontos része a község kulturális életének. A legfontosabbat a végére hagytam: a helyközi közlekedés területén hozta a legnagyobb változást a csatlakozás; itt csak pozitívumokat tudok mondani. Ami viszont sajnos negatívum, hogy ez idő alatt elvesztettük önálló iskolánkat és óvodánkat – de ez országos tendencia, s nincs köze a csatlakozáshoz.

Mázi László, Bakonypéterd polgármestere: – A mi településünk tíz éve csatlakozott a megyéhez, és szerencsére ez idő alatt számos fejlesztést tudtunk megvalósítani. Az összes vízelvezető árkot felújítottuk, a Petőfi utcában lévő vízcsendesítő pedig nagyon jól funkcionál.

Buszvárót, orvosi rendelőt, könyvtárat sikerült felújítanunk, uniós pénzből pedig játszóteret építettünk. A ravatalozót kétmillió forintból építettük, és sikerült lecserélni a falugondnoki buszunkat is. Ami számunkra is nagyon fontos fegyvertény, hogy 58 buszjárat áll meg Bakonypéterden. Maradtak persze nálunk is még feladatok: a szennyvízhálózat kiépítése 200 millió forintba kerül, a pályázatunkat már befogadták, s várhatóan jövő év elején derül ki, hogy sikerül-e pénzt nyerni. Az utóbbi évek legnagyobb beruházása lehet ez, s jó lenne még a Bakonypéterd–Románd közötti aszfaltburkolatra is pénzt nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyfélkapu-regisztráció

Már az APEH központi ügyfélszolgálatain is regisztrálhatnak az adózók az Ügyfélkapu rendszerébe. Tovább olvasom