Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Miseta Roland és Miseta-Nick Emese munkái

Miseta Roland és Miseta-Nick Emese közös hobbijuk, a festészet által ismerték meg egymást. Immár egy családot alkotnak. Mindketten az akvarell megszállottjai.

Emese fő témái a csendéletek, és természeti képek, melyeket elsősorban pasztellszínekkel fejez ki.

Roland kedvelt témája az utcák, terek, és városképek. Szereti a természet és az épített környezet egymás melletti kontrasztját ábrázolni.
Magyarországon az akvarell kevésbé kedvelt és elterjedt technika, ellentétben a pasztellel és az olajjal. Az akvarell a festészet legszabadabb technikáinak egyike, melynél a különböző színű festészetanyagot vízzel hígitva használják. Átlátszó, áttetsző foltokban rakják fel a festéket, így a színek és árnyalatok az egymásra rétegezés során módosulnak.

Sajátos és lebilincselő ragyogásának magyarázata, hogy a papírról a festéken keresztül is visszaverődik a fény, és ettől kapja a festmény az áttetsző jellegét.

Az alkotók remélik, hogy a látogatók számára is sikerül átadni azt az élményt, amit a színes foltok összefolyása és egymásba száradása nyújt, ezáltal létrehozva egy finom, lebegő képet.

A Miseta házaspár bízik abban, hogy ezzel a kiállítással sikerül népszerűsíteni az oly méltatlanul mellőzött vízfestészetet.

Miseta Roland és Miseta-Nick Emese munkái - Fotó: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontális ütközés a 81-esen

Elsődleges vizsgálatok szerint egy teherautó miatt ütközött össze két autó a 81-es főút győri… Tovább olvasom