Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Mire kíváncsiak az idősek?

A Nyugdíjasegyetem előadásainak tematikáját olvasóink kérdései, véleménye alapján állították össze két egyetem munkatársai.


Az idősek szinte mindenre kíváncsiak. Széles tudásétlapot tár majd eléjük a jövő héten szerdán délután fél ötkor kezdődő előadás-sorozat.

A Nyugdíjasegyetem előadásait a Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnokában tartjuk. A csarnok gyalog a Kálóczy tér felől a töltés mellett közelíthető meg. Gépkocsival az egyetemi csarnok előtti parkoló ajánlott. Érkezés és regisztráció délután 4 órától.

Az első előadáson  a  résztvevőket a Széchenyi István Egyetem rektora, az Apáczai-kar dékánja és a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke köszönti. Ezután kezdődik Horváth András előadása Az univerzum keletkezéséről – Amit tudunk a kezdetekről és amit nem címmel.
 
Dr. Dőry Tibor, a Széchenyi István Egyetem Tudásmenedzsment Központjának igazgatója, egyetemi docens szerint a Kisalföld által összegyűjtött témajavaslatok alapján elmondható, a nyugdíjasok érdeklődő, kíváncsi korosztály. Sikerült olyan oktatókat találni, akik közérthetően tudnak a célközönségnek előadni. A tanárok  szívesen vállalták ezt, hiszen az egyetem egyre nyitottabb lesz a város, a régió számára. ˝Az egyetemünk számára fontos, hogy kilépjünk az elzártságból, erre törekszünk. Talán a most épülő híd is segít ebben, még jobban összeköt minket a várossal˝  – mondta. De ilyen összekötő kapocs lesz a Nyugdíjasegyetem vagy a Széchenyi István Egyetem által a Kisalföld kezdeményezését szinte folytató Junior Egyetem és a Széchenyi-estek sorozat is. ˝Ahogy azt Szekeres Tamás rektor megfogalmazta, célunk, hogy mindennap tegyünk valamit a városért˝ – tette hozzá. Majd elmondta, a nagyszámú jelentkező miatt a helyszínt is meg kellett változtatni. Az egyetem kis sportcsarnokát rendezik be előadónak. A Nyugdíjasegyetemre érkezők kényelmes székeket, jól látható kivetítőket találnak majd ezen a helyszínen.

Helyszín: A képen látható épületet (pirossal jelöltük a térképen) gyalog a zölddel, autóval a kékkel jelölt útvonalon célszerű majd megközelíteni.
Helyszín: A képen látható épületet (pirossal jelöltük a térképen) gyalog a zölddel, autóval a kékkel jelölt útvonalon célszerű majd megközelíteni.

A Nyugdíjasegyetem a Pannon Nyugdíjas Szövetség, a Kisalföld, a Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara által létrehozott kezdeményezés.

Az Apáczai-karon dr. Edelényi Adél egyetemi docens régóta foglalkozik felnőttképzéssel. ˝Az idősek az EU-ban és a világ más pontjain is egyre aktívabbak. Az egész életen át tartó tanulás segít abban, hogy az idősebbek még a munkaerőpiacon is helyet találjanak maguknak. Karunkon számos olyan területtel foglalkozunk, amelyek egybevágnak a nyugdíjasok írásban megfogalmazott kérdéseivel.˝

Olvasóink írták

 • 8. kataszive 2010. február 09. 17:32
  „Ismételten nem a fiatalokat kell segíteni, hanem a nyugdíjasokat.”
 • 7. knifemaster 2010. február 08. 11:29
  „Lehet ,hogy kíváncsiak,de mennyi marad meg bennük,mennyit tudnak hasznosítani a ....miből is?
  Mi van azon a tudás étlapon feltüntetve?”
 • 6. miracle 2010. február 07. 21:15
  „Azért autóval ne vágjuk le ennyire az utolsó kanyart...:)”
 • 5. gyugyu1 2010. február 07. 11:15
  „Legalább a nyugdijas egyetemet idézőjelbe tették volna ! Milyen képesitést ad ? Önköltséges vagy támogatott ? igénybevehető-e a diákhitel ! Kaphatnak-e kollégiumi férőhelyet vagy albérleti támogatást ? Mennyi lessz az ösztöndij ? Mikor lessz a vizsgaidőszak ! Ki hivatott aláirni az Indexet ?? Kik menjek szülői értekezletre ? Hányig tartozkodhatnak a lapos tanszéken? Milyen ingyenes juttatásokat kaphatnak?

  Nem lett volna jó ha igy nevezik ?? INGYENES ELŐADÁSOK NYUGDIJASOK RÉSZÉRE AZ EGYETEMEN ????? !!!!!!”
 • 4. NÉTT 2010. február 06. 23:40
  „Sajnálom, hogy nem jelentkeztem ! Lesz még folytatás?”
 • 3. kataszive 2010. február 06. 23:10
  „Ezért mennyit kell fizetni?”
 • 2. janika 2010. február 06. 17:08
  „Ha lenne értelme én is mennék! De akármekkora fejtágítást is adnak a nyugdíjasok sorsát a politikai elit, irányítja, mint mindig! Az Ősközösség óta ülnek az emberek nyakán, és onnan dirigálnak, mondják meg nekik, merre s hová és, hogy mi a jó! Persze nekik! Igaz vannak kivételek, mint például a szekértolóiknak, akik az 50% béremelés után megkapták az 50%-os nyugdíjemelést is! Mert ugyebár nekik nekik nem lehet megalázóan kevés a nyugdíjuk a mai nyugdíjba vonulókkal szemben ugyan azon a posztokon!”
 • 1. Babill 2010. február 06. 09:58
  „Szívesen mennék, de messze vagyok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kissé gyarapodtak a győri képviselők

A győri közgyűlés mind a harminchat tagja leadta a 2009-es évről szóló vagyonnyilatkozatát. A… Tovább olvasom