Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Mínusz 30 fok az USA-ban: `annyira hideg van, hogy a szeszes italokat jégpohárba töltik´ - fotók

A kisalfold.hu újra beszélgetett a Minnesotában élő, győri származású Rudi bácsival. A tél továbbra is tombol az USA-ban: az elmúlt két hétben állandóan mínusz 29-30 fokot mutatott a hőmérő Rochesterben.
Mint ismert, soha nem tapasztalt zord tél tombol az Egyesült Államok egyes részein. Mindent elmond az ígéret földjének időjárási viszonyairól, hogy miközben a Déli-sarkon év elején -34 Celsius-fok volt, Montana államban -53, Észak-Dakota és Wisconsin egyes területein -51 fokot mértek.

"Több mint, tíz napon keresztül nappal mínusz 29-30 fokot mértem"

A kisalfold.hu január mutatta be Olvasóinak 77 éves Hofmann Rudolfot, aki az 1956-os forradalom leverését követően emigrált az USA-ba, s azóta is ott él. Természetesen pár hete az adta beszélgetésünk apropóját, hogy Tél tábornok rendkívül zord frontot nyitott Minnesota államban (is) - helyzet pedig azóta is változatlan.

"Az idei évből eltelt már több mint, negyven nap, de eddig plusz fokok közelében sem jártunk. Az elmúlt két hétben keményebb hideget kaptunk, mint januárban. Több mint, tíz napon keresztül nappal mínusz 29-30 fokot mértem, míg éjszaka mínusz 35 fok alá is csökkent a hőmérő higanyszála.

Most valamelyest enyhült az idő, mínusz 10 fok körül járunk épp, a meteorológusok szerint még pár húzós nap vár ránk, de a nehezén túl vagyunk" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Rudi bácsi.


Rudi bácsiék utcája Rochesterben

Téli fesztivál Rochesterben: a bárokat jégből faragják ki 

Arra a kérdésünkre, hogyan sikerül átvészelni a fagyokat, az egykori győri diák úgy válaszolt: "bár lassan két hónapja nagyon fázunk a szabadban, Amerikában alapvetően optimisták az emberek, a feleségemmel mi is igyekszünk mindennap mosolyogva intézni a dolgainkat, feladatainkat.

A párom szintén nyugdíjas már, de a helyi kórházban önkéntesként még mindig segíti a betegeket. Ezen a farkasordító hideg sem változtatott: ugyanúgy hetente kétszer-háromszor elviszem autóval a kórházba, s természetesen meg is várom, ameddig nem végez a feladataival".

"Ezenkívül remek téli fesztiválokat rendeznek Rochester belvárosában: ilyenkor a bárokat jégből faragják ki, sőt, a szeszes italokat jégpohárba töltik. Hétvégenként szívesen elnézelődünk a kavalkádban, de őszintén szólva várom már a tavaszt, nagyon szeretek kirándulni.

Ilyenkor mindig útra kelünk, s a Nagy tavak - más néven Öt-tó - körül kalandozunk" - zárta szavait Rudi bácsi.


Téli fesztivál amerikai módra: olimpiai jégbár Rochesterben

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letiltották a győri író könyveinek reklámjait a buszokról

Az érvényes szerződés ellenére eltávolították a győri Kisalföld Volán buszokról az író… Tovább olvasom