Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Mintaként adják tovább a jó gyakorlatot

Referenciaintézményi címre pályázott az általános művelődési központ óvodai és iskolai tagozata. A saját integrációs oktatási-nevelési feladataik mellett a jövőben – többek között – mintaadó szolgáltatóként műhelyfoglalkozásokat, továbbképzést is tartanak más települések pedagógusainak.
A többéves, jól bevált, hatékonyan működő gyakorlat volt az alapja annak az elhatározásnak, hogy a sokorópátkai általános művelődési központ a referenciaintézményi címre pályázott. Ahogy Inotayné Pécsi Mária igazgatótól megtudtuk: sikeresen túljutottak az előminősítő eljáráson, a felkészülésre az iskolai és az óvodai tagozat – hat településről járnak oda gyerekek – együtt csaknem 6 millió forint támogatást nyert.

A sokorópátkai iskolában hét éve dolgoznak a befogadó pedagógiai gyakorlat és integrációs program szerint, amit a jövőben mintaként adhatnak tovább. Fotó: Bertleff András
A sokorópátkai iskolában hét éve dolgoznak a befogadó pedagógiai gyakorlat és integrációs program szerint, amit a jövőben mintaként adhatnak tovább. Fotó: Bertleff András

– Iskolánkban hét éve dolgozunk a befogadó pedagógiai gyakorlat és integrációs program szerint. Ez elsősorban a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozást, valamint a tehetséggondozást jelenti. Iskolánk és óvodánk is elnyerte az ökocímet, így a másik terület, ahol mintaadók lehetünk, az a környezetpedagógiai program, ami szerint szintén régóta dolgozunk – említette az intézményvezető. – Mindazt, amit eddig mint „jó gyakorlat", részleteiben már közzétettünk a kosar.educatio.hu szolgáltató honlapon, azt a továbbiakban mintaadó referenciaintézményként például műhelyfoglalkozásokon, hospitálásokon adhatjuk át a más településekről érdeklődő pedagógusoknak.

Inotayné Pécsi Mária igazgató elmondta: a pályázat keretében a két érintett tagozat nevelői továbbképzéseken készülhet fel az új feladatokra. Ennek része még a mentorpedagógus-képzés is, amelynek eredményeként a sokorópátkai intézmény felsőoktatási gyakorlóhely is lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj fúvószene ápolásáért

A Magyar Fúvószenekarok Szövetsége „A kortárs magyar fúvószene ápolásáért és magas szintű… Tovább olvasom