Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Minősített erdei iskolai szolgáltatást igazoló tanúsítványokat adnak át (videó)

A ravazdi erdei iskolai oktatóközpontban szerdán adják át a 2010 decemberében elnyert címeket.

Az Erdei Iskolai Oktatóközpontot Ravazdon 1996-ban a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a NYME Apáczai Csere János Kar közösen hozta létre, és azóta is közösen működteti.


Az idén 15 éves együttműködés egyedülállónak számít Magyarországon, mivel egy erdőgazdaság és egy pedagógusképző felsőoktatási intézmény működik együtt. Az együttműködés során a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. helyszínt és gyakorlóteret biztosít a NYME-AK Neveléstudományi Intézet Erdőpedagógia projektjének megvalósításához. A programokat a Neveléstudományi Intézet oktatói és a képzésük során felkészített hallgatók vezetik, a projekt vezetője Kovátsné dr. habil Németh Mária intézetigazgató.

Az együttműködés sikerességét bizonyítja, hogy évente több mint 3000 diák vesz részt az erdei iskolai programokon. Az Erdőpedagógia projekt eredményeit több hazai és nemzetközi konferencián bemutattuk.

Napjainkban Magyarországon rengeteg erdei iskola működik különböző felszereltséggel és jelentősen eltérő minőségű programokkal, ezért 2003-ban elindult az erdei iskolák részéről, valamint az akkori Oktatási minisztériumból egy kezdeményezés az erdei iskolák minőségbiztosításának elősegítése érdekében. A kidolgozott minősítési eljárásban olyan kritériumokat fogalmaztak meg a programért felelős szakemberek, melyeket teljesülése garantálja, hogy a „Minősített Erdei Iskolai Szolgáltatás"-sal rendelkező erdei iskolába érkező csoportok kiváló körülmények között, pedagógiailag jól felépített programokon vehet részt 3-5 napos programokon.

Az Erdei Iskolai oktatóközpont Ravazd is vállalta, hogy minősíteti magát, amely eljárás zárásaként 2010 decemberében több erdei iskolával együtt elnyerte a Minősített Erdei Iskolai Szolgáltatás címet.

Valamennyi decemberben minősített erdei iskola 2011. január 12-én a veheti át a címet igazoló tanúsítványt Ravazdon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogost gázolt és elhajtott a helyszínről

Egy 50-60 év körüli férfit keres a rendőrség, aki Audijával csütörtök reggel elütött egy gyalogost… Tovább olvasom