Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Miniszteri dicséretben részesült a körzeti földhivatal vezet

Győr - Liziczainé dr. Galavics Krisztina, a Győri Körzeti Földhivatal vezetője állami ünnepünk alkalmából miniszteri dicséretben részesült.
A fiatal jogász érdeklődésünkre elmondta, 10 éve került a földhivatalhoz, 8 év megyei gyakorlat után helyezték át a városi hivatal vezetői posztjára. A kitüntetésre a megyei hivatalvezető, dr. Sipos Gertrúd terjesztette fel. Az elismerést a hivatal működésével kapcsolatos visszajelzésnek tekinti. Munkakörének ellátása során az „emberi" jelző sokat jelent számára.

Pályára kerülését ma is örömmel idézi fel, hiszen az államigazgatási főiskola elvégzése után jelentkezett földhivatali munkára, ahol akkor éppen szükségét látták a közigazgatás jogi hátterét ismerő munkatársnak. Időközben, munka mellett elvégezte a jogi egyetemet is, majd a hivatal jogi képviseletét látta el.

Liziczainé dr. Galavics Krisztina
Liziczainé dr. Galavics Krisztina

– Tíz éve a nagy kampányfeladatokon, mint a kárpótlás, részaránykiadás, nagyrészt már túl voltak a földhivatalok – emlékezik a kezdetekre –, sőt, az adatok digitalizálásán is. A „munka dandárjában" 1999-ben vettem részt, amikor be kellett segítenünk a fővárosi földhivatalok hátralékfeldolgozásába. Egyébként kampánytól függetlenül azóta is olyan nagyszámú ügyirat érkezik hozzánk, hogy a feldolgozása folyamatosan sok munkával jár.

A Kisalföld kérdésére nem tartja kizártnak, hogy kinevezésében, kitüntetésében esetleg szerepet játszhatott a gyors és jó alkalmazkodás a hivatali ügyekre egyre terjedelmesebb súllyal nehezedő jogi háttérhez. Felhívja a figyelmet, hogy bár a földhivatali nyilvántartás, az úgynevezett Takarnet digitális, nem érhető el bárki számára. Az e-mailes vagy telefonüzenetes változásfigyelési szolgáltatás azonban megfizethető áron igényelhető. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varázslatos szekrényt nyitnak a gyerekekre

Győr - A Vaskakas Bábszínházban, akárcsak az iskolákban, szeptember elsején kezdődött az új évad. A… Tovább olvasom