Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Mindenszentek - Erre figyelmeztet a rendőrség

Fokozott rendőri jelenlét várható Mindenszentek ünnepén a temetők környékén.

A rendőrség a polgárőrök és közterület felügyelők bevonásával kiemelt figyelmet fordít a gépjárműlopások és feltörések, a zseblopások és alkalmi lopások megelőzésére. Rendőrök és polgárőrök visszatérően ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák.

A jelentős forgalomnövekedéssel járó kellemetlenségek enyhítésére 2013. október 31-én, csütörtökön 14 órától november 3-án, vasárnap 20 óráig rendőri forgalomellenőrzés - szükség esetén forgalomirányítás - segíti a közlekedőket:

• Győrben a nádorvárosi köztemető régi ravatalozójánál található körforgalmánál,
• a 83-as főúton a Szent Lélek templom csomópontjánál.

A 83-as számú főúton a sírkertet látogató autósok parkolhatnak úgy az úttest mindkét oldalán, hogy a többi közlekedőt ne akadályozzák. A szabálytalanul parkoló gépjárműveket a rendőrség elszállíttatja.
Az A1-es autószalon ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az autósoknak október 31-től november 03-ig naponta 07– 20 óra közötti időben.

A mozgásukban korlátozott közlekedők részére járművükkel engedélyezett a behajtás a nádorvárosi köztemetőbe 07.00-10.00 óra között mind a régi, mind az új ravatalozónál. A sírkertet járművükkel 12.00 óráig kell elhagyniuk.

A rendőrség kéri az autósokat, hogy ne a temetők közvetlen környezetében álljanak meg, inkább a távolabbi parkolást válasszák, a sírkerteket gyalogosan, vagy tömegközlekedési eszközökkel közelítsék meg! Használják ki a hosszú hétvége adta lehetőséget kegyeletük lerovására!

Legyenek türelmesek, figyelmesek a megnövekedett közúti forgalomban, vigyázva saját és a velük együtt utazók biztonságára, testi épségére!

Várhatóan sokan igyekeznek a temetőkbe, hogy az emlékezés mécseseit meggyújtsák és leróják kegyeletüket. Nem minden ember érkezik hasonló céllal, a tolvajok és a gépkocsi feltörők ilyenkor sem tétlenkednek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy ezek a bűnözők ne zavarják meg az ünnep nyugalmát.

A temetők környékén, illetve a temető parkolójában leparkolt gépjárműben soha ne hagyjanak értéket látható helyen, és törekedni kell arra, hogy az autóban – könnyen mozdítható – értékek ne maradjanak. A táskákat a látogatóknak célszerű magukkal vinni, vagy úgy elindulni otthonról, hogy csak a legszükségesebb irataikat, dolgaikat viszik magukkal.

A temetők látogatásakor lehetőség szerint ne maradjanak sötétedés után. (Különösen az időskorú emberek veszélyeztetettek.)

A hozzátartozók a táskáikat még arra a rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál, amíg elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe. Az sem tanácsos, hogy az áhítat perceiben a táskát a földre, vagy a sír szélére helyezik, mert egy fürge tolvaj azt felkapja és elszalad vele.

A mécseseket, virágokat, koszorúkat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására „szakosodtak".
Kérjük, hogy kerékpárjukat minden esetben a kijelölt tárolóban, megfelelően zárják le.

Autóbuszon közlekedők legyenek óvatosak, mivel a zsebtolvajok elvegyülnek az utasok között, ezért ilyenkor különösen figyeljenek az értékeikre és csak a legfontosabb irataikat tartsák maguknál.
Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es hívószámon!

Fogadják meg tanácsainkat!
Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!


Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így működik a parkolás, hulladékszállítás, piac Győrben az ünnep alatt

Jó tudni - A Győr-Szol Zrt. tájékoztatója az ünnepi szolgáltatásokról és nyitva tartásokról. Tovább olvasom