Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mindenkihez szól az Európa-nap

Európa-nap lesz jövő kedden Győrött, s a rendezvénysorozat keretében az egyetemi csarnokban beszédet mond Medgyessy Péter miniszterelnök.
A hétfői győri városházi sajtótájékoztatón szó volt egyebek között arról, hogy jövő héten kedden délután a város vendége lesz Medgyessy Péter miniszterelnök. Ismerkedő programja során több helyre ellátogat, például közlekedési létesítménybe, az ipari parkba, találkozik kisvállalkozókkal, a város lakosságával. Részese lesz a győri Európa-napnak is: az egyetemi csarnokban beszédet mond.

Vetélkedők, koncertek

Az április 8-i Európa-nap programjairól előzetesen Pintér Imre, az egyetemi csarnokot üzemeltető kft. ügyvezetője beszélt.
Délelőtt a felállítandó rendezvénysátor lesz a helyszíne a szituációs játékoknak, szórakoztató műsoroknak, az Európai Unióval kapcsolatos ismereteken alapuló műveltségi vetélkedőnek.
Délután az egyetem VIP-termében ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket. Az egyetemi csarnokban a miniszterelnök beszéde előtt Princess-, utána pedig Transfolk-koncert lesz. A belépés ingyenes.
Elhangzott a sajtótájékoztatón: a csütörtöki közgyűlésen (amelyen csaknem negyven napirendi pont szerepel) felhívással fordulnak Győr választópolgáraihoz, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a népszavazáson.

„ Tényszerűen nem igaz"

Lapunk hétfői számában rövid tudósítás jelent meg egy fideszes sajtótájékoztatóról, amelyet Németh Zoltán képviselő tartott a szabadhegyi hulladékégető kapcsán. A tegnapi városházi tájékoztatón Balogh József polgármester és Eredics Imre alpolgármester is (utóbbi név szerinti érintettsége okán) reagált Németh Zoltán megállapításaira, amelyek „tényszerűen nem igazak". Eredics Imre és a szintén név szerint említett Wernerné Csordás Éva az állítással ellentétben nem szavaztak igennel a hulladékégetőről szóló előterjesztésre, pontosan azért, mert korábban úgy nyilatkoztak, lehetőség szerint más helyet találnának a tervezett krematóriumnak. Ezért a közgyűlésen tartózkodtak a szavazástól (csakúgy, mint a polgármester és még két képviselő). Egyébként a környezetvédelmi bizottság, amelynek Németh Zoltán az elnöke, egyhangúlag hozta február 13-án az alábbi határozatot: „A tervezett halotthamvasztó megfelel az EU- és a magyar előírásoknak. A lakossági tiltakozások miatt a bizottság kéri a közgyűlést, hogy a hamvasztó kijelölésével kapcsolatban foglaljon újra állást."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozás a vásárlóval

A fogyasztóvédelem hete egyik rendezvényeként az országos civil szervezet győri tagjai új módját… Tovább olvasom