Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Minden végtagját szétmarcangolta a kutya, a győri kórházban műtötték meg

A Kisalföld információi szerint kóbor kutya vagy kutyák marcangolták szét egy harminchét esztendős férfi végtagjait.
A sérültet a győri kórházban műtötték meg. Prof. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója lapunk érdeklődésére megerősítette: valóban náluk kezelik a beteget, akinek mindkét kezén, lábán, a hajlatokban, illetve a fején is szakított sebek vannak.

Mivel az egyik kezén mélyebb sérülések keletkeztek, ezért csütörtökön újabb operáció vár a férfira. Sérülései súlyosnak minősülnek, de nem veszélyeztetik az életét.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. zozo001 2012. november 10. 15:14
  „nov. 3.-án láttam ezt a két kutyát a Bébről Pápára vezető úton. Felhívtam a rendőrséget és bejelentettem. Ezután felhívtam egy állatvédő egyesületet és nekik is elmondtam, hogy itt kóborol 2 "tigriscsíkos kutya" és csináljanak valamit mielőtt elütik őket vagy ők harapnak meg valakit. Mindkét esetben azt mondták nem tudják mit tehetnének.
  Ez de. 11 óra magasságában volt. Nem hagyott nyugodni a gondolat és du. 4 körül visszamentem. A 2 "fenevad" még mindig ott mászkált az út szélén fel alá. Vettem az egyik boltban 1 kiló virslit és megpróbáltam becsalogatni őket az autómba de nem sikerült. A kan beugrott de a szuka nem és ezek után a kan is kiugrott. Elfogyott a virsli is meg a türelmem is, haza mentem.
  fontosnak tartom megjegyezni, hogy a kutyák a kezemből ették a virslit, fogheggyel vették el és egyszer sem kaptak oda a kajáért vagy morogtak. Meggyőződésem, hogy megint " AZ EMBER " a vétkes!!!!!

  Remélem gyorsan kiderül , hogy melyik ember.

  A betegnek mielőbbi felépülést kívánok!”
 • 22. pancser 2012. november 09. 08:13
  „20. frenchmaniac 2012.11.08. 21:03
  Ne keverjük a dolgokat, vannak emberek aki rendkívül szerencsétlenül viszonyulnak a kutyákhoz, erről nem a kutya tehet. Haraptak meg kutyák többször is, csak azért nem okoztam nagyobb bajt a kutyáknak mert sajnáltam őket megölni vagy súlyos bajt okozni nekik. Soha nem féltem a kutyáktól, hanem mindig igyekeztem elkerülni a konfliktust. Azt is megfigyeltem , hogy a kutyákat utálók, a kutyáktól betegesen rettegők szenvedik el a legtöbb bajt. Amit mondtam ebből vegyük ki a gyerekeket.
  Gyermekkoromban az egész faluban szabadon csatangoltak a kutyák még sem emlékszem nagyobb bajra, a lovak több embert rúgtak meg, gázoltak el vagy éppen harapták le a fülét. Mindez valószínű azért volt így mert mindenki megtanulta hogyan kell a kutyákkal viselkedni
  Ez már a múlté tudom, de a chip sokat segíthet, ha a csavargó kutyát befogják, gazdáját megbüntetik, hogy legközelebb jobban vigyázzon a kutyájára.”
 • 21. MAJ1997 2012. november 08. 22:37
  „http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/186565

  A kutyatámadás a Pápa melletti Vaszaron történt. Senki nem volt részeg és ha pár perccel később történik, akkor éppen iskolás gyerekeket támadtak volna meg...
  Objektív tájékoztatás...”
 • 20. frenchmaniac 2012. november 08. 21:03
  „Hihetetlenek az emberek, brávó Magyarország! :(
  1. 0 információval rendelkező emberek rögtön mindent jobban tudnak, és mindenki rögtön a legrosszabbat tételezi fel a másikról...
  2. A férfi a munkáját végezte, de amúgy, még ha <moderálva>részegen támolygott volna, akkor sem szabadna, hgoy 2 kutya összemarcangolja.
  3. Pancser: nagyon szívesen beengednélek egy-két ismerősöm nem képzett kutyájához. Olyan fajtéákhoz, akiket kifejezetten személy- vagy éppen területvédelemre szelektáltak régóta. És persze ugyanilyen felállásban, hogy 2 kutya legalább legyen, hogy a falkaösztön már működjön egy kicsit. Kíváncsi lennék, hogy ki hogy kerülne ki a harcból... Nem azt kétlem, hogy egy felnőtt ember, mondjuk egy ereje teljében lévő felnőtt férfi meg tud esetleg ölni egy kutyát, mert biztosan képes lehet rá. Abban az esetben, ha komoly kutyázási tapasztalatokkal bír, és tudja, hogy mikor, hová és hogyan kell nyúlnia, ha az eslő sokk, amikor a kutyák a nyilvános wc ajtajának nyitása után ráugrottak, nem bénítja le, ha az első harapások utána van benne még annyi, hogy megpróbálja hatástalanítani az egyik őrjöngő ebet, miközben a másik mondjuk épp a lábát marcangolja, és még sorolhatnám. Kötve hiszem, hgoy te valaha voltál már ilyen helyzetben, vagy akárcsak el tudnád képzelni, hogy milyen az, amikor egy kutyának tényleg elborul az agya, és őrjöngve támad, és nem kutyaiskolai körülmények között, ahol egy ereszd mondjuk elég a leállításhoz.És sajnos tudom. Mondjuk hál istennek nem emberre, de másik kutyára támadó örjöngő állatot már láttam, olyat, aki képzett kutya volt, és a saját gazdája nem tudta leállítani...
  4. Én a keményebb fajták tartását tuti rendelethez kötném, és nem engedném meg a sok 0 IQ-val rendelkező gazdának, hogy olyan kutyák legyenek a kezükben, akiket nem tudnak kezelni. Elég elmenni egy állatorvosi rendelőbe, megnézni a várakozókat, hogy hogyan viselkednek a kutyák. Az átlag kertes házas városi meg főleg a falusi kutyatartóknak a nagy százaléka magasról tesz a szocializációra. A kutyák sosem látnak prózt, nem sétálnak, nem ismerkednek fajtatársakkal, nem találkoznak emberekkel, nem érik őket különböző ingerek, amik a stabil kutya kialakulásához kellenének.Arról már nem is beszélek, hogy a kutyák jó részének a gazdája nem a falkavezére, ami mondjuk egy 2 kilós fehér szőrmók esetén még nincs túl nagy jelentősége, de mondjuk egy 40-60 kilós, vagy akár egy kisebb súlyú, de harciasabb eb esetén már van.
  5. Remélem, a chip bevezetéséval azért csökkenni fog az azonosítatlan kutyák által okozott támadások száma - bár kiskapuk eddig is voltak, mindig lesznek, a magyar meg élelmes nép, megold mindent...”
 • 19. blaze 2012. november 08. 20:45
  „18. pancser 2012.11.08. 20:00

  Pancser,te nem a superman vagy álnéven? Persze, van amelyik kutyát el lehet kapni Van ember aki a kígyót is el tudja. Van aki a krokodilt. De azért ne legyen ám ez alapvető képesség! Pesze szerinted aki erőszak áldozata lesz, az is gyanús, igaz?”
 • 18. pancser 2012. november 08. 20:00
  „Hogyan a fenébe tudja egy ép 37 éves férfi minden végtagját szétmarcangolni egy kutya? Nem akarok vádaskodni, de egy kutyát egy ember képes puszta kézzel is megölni, ha csak a kutya nem képzett. Itt valami nem tiszta!
  Minden kutyatámadásért a gazda felel, ezért is fontos a chip.”
 • 17. nága 2012. november 08. 19:51
  „"pamutzokni"-nak:
  Az emberek tudnak tenni magukért, az állatok, s azokon belül is az emberek által egykor háziasított állatok utódai, vagyis a háziállatok, viszont az emberektől függnek. Az emberek nagy része viszont a mai világban "elállatiasodott" a szó legrosszabb értelmében, vagyis nem ismernek sem embert, sem Istent, csak a maguk érdekét és a pénzt. Értelmes ember nem vállal háziállatot, ha tisztában van azzal, hogy nem tudja eltartani anyagilag vagy nincs ideje rá. Ha azonban vállalja az állattartást és elvégezte legalább a 8 általánost, ahol többek között tanult biológiát is, az tudja, hogy az állatok ösztönösen szaporodni fognak, azért, ha ezt nem akarja, ivartalaníttatja állatorvossal az állatait. Ha ezt nem teszi meg, akkor teljes mértékben ő a felelős a nem kívánt szaporulat további sorsáért és kínjaiért is. Innentől kezdve az állatorvossal való elaltatás még az egyetlen humánus megoldás, persze erre is pénzt kell áldozni. A primitív lelkületű átlag magyarnak erre úgymond nincs pénze, de piára, cigire, drogra mindig telik. Az állatokkal való bánásmódban is Európa utolsói között kullogunk, kb. egy szinten Romániával, ahol nemrég sajnos rengeteg kóbor kutyát láttam, meg Ukrajnával, ahol a foci EB miatt 400 ezer kóbor állatot pusztítottak el, hogy "rendezettebbnek" tűnjék az ország, mint amilyen. Aki állatkínzásra vetemedik, az legközelebb embertársát sem kíméli a sötét lelkével. Sok ember jelszava ma, pusztítsunk, tüntessünk el, öljünk meg és ki mindent magunk körül, ami szerintünk "felesleges". Pl. a világ első ökológiai katasztrófája a Húsvét-szigeteken következett be, ami az emberi ostobaság és mohóság illusztris példája. A sziget lakossága az összes fa kivágásával a saját lassú öngyilkosságát készítette elő. Ez történne akkor is, ha az összes állatot kiirtanák a Földről. Aki és ami megszületett, azért tenni kell, nem elpusztítani. A felelősség mindig az emberé!!!”
 • 16. tati 2012. november 08. 19:33
  „ha a kutya embert támad meg,kilőni,mint a <moderálva>t....
  vagy inkább a mai elmélet szerint megdícsérni,hogy ilyent is tud,batanítani,hogy egész nap ugasson, mert az a dolga.
  sok idióta szerint.....
  de mit is várunk,mikor édes választott képviselőink megszavazták az új állattartási törvényt,ami szerint mindenki azt tart,amit akar.
  tiszta anarchia!
  már látom is,hogy a honvéd kórházzal szemben a 4 emeletes melletti lefolyónál öklik a lakók a disznót. :-(
  a kőbaltát lassan vasárnap fel is csatolhatjuk....köszönet érte.
  égő”
 • 15. gonzo 2012. november 08. 19:23
  „Győr közeli településen történt:a lakók folyamatosan zaklatták a polgármestert egy agresszív kóbor eb miatt.Nem történt semmi.Aztán az eb megmarta a postást aki azonnal jelentette az esetet a feletteseinek akik megkeresték a tutyimutyi polgit és közölték vele hogy azonnal indítják Budapestről a szerződött befogókat,a számla nem lesz kicsi,amit természetesen ráterhelnek az önkormányzatra.Láss csodát az eb egy napon belül befogásra került.”
 • 14. szekelyse50 2012. november 08. 19:03
  „Egyre több a kóbor kutya ,nagyon kevés településen szedik össze.Talán nincs pénz.”
 • 13. Cloeon_dipterum 2012. november 08. 16:33
  „Meg kell győzni a vadászokat és sintéreket, hogy a jövőben lőjjék ki az ilyen ebeket, ahogyan régen is tették. Ez a legbarátságosabb megoldás a támadások és a kutyák kínhalála ellen.”
 • 12. vera2012 2012. november 08. 15:50
  „5.
  Honnan tudod, hogy hajléktalan? Minket is megtámadott egy kóbor kutya egy szántóföld melletti uton, de férjem a Nordic Walking botjával elzavarta, jó párszor ráütve. Ennek a férfinak nem volt ilyen szerencséje, a cikkböl az se derült ki, hol történt, milyen kutya vagy kutyák támadták meg. Ilyen rövid cikk után nem kell mindjárt elindulni a fantáziának.”
 • 11. piros60 2012. november 08. 15:49
  „10.T." pamutzokni"! Ezek szerint nyugodtan tegyék csak ki a felelőtlen, gazdának nem nevezhető egyének a kutyát az utcára? Büntetlenül? Aztán csodálkoznak ha valakit megharap, miközben nem tudni az előzményeket, miért támadott.”
 • 10. pamutzokni 2012. november 08. 13:49
  „9: na nehogy már az ember legyen a hibás, még ha s.gg részeg is volt, hogy nekiugrottak a kutyák!

  Rendet kellene tenni végre itt a fejekben.

  Embereket, gyerekes családokat tesznek ki az utcára ami mellett mindenki elmegy sőt elfordítja a fejét, miközben ha valaki kitesz az utcára egy ebet, már börtönnel fenyegetik.”
 • 9. HarconaMarcos 2012. november 08. 13:23
  „Bumburnyák, a (győri) menhely alapítványi formában működik, nulla (0) forint közpénzből. Ha érdekel, hogy pontosan mi történik ott, akkor látogass ki akár a hétvégén, mindig örülnek a segítő önkénteseknek! Ha szeretnéd hogy több csipet tegyenek több kutyába, akkor nyugodtan vihetsz/utalhatsz egyszerűen pénzt is.
  Nem feltétlenül a leghumánusabb megoldás agyonütni az állatokat, ha egyszer létezik az ivartalanítás. (Nem is megfizethetetlen, az átlag agyoncsapós bácsi egy hónap alatt többet költ kocsmára.)
  Nem ismerem a konkrét esetet, de lehet, hogy az ereje teljében levő 37 éves férfi éppen nem teljesen józanon keveredett össze a kutyákkal - és igen, a szétmarcangolás itt valószínűleg kicsit bulvárjelleg.”
 • 8. Mabda 2012. november 08. 12:52
  „Tulajdonképpen a cikk címében minden megvan,a cikkből sem tudunk meg többet :)”
 • 7. Hadvezér 2012. november 08. 12:40
  „Hol, baszki?”
 • 6. bumburnyák 2012. november 08. 11:42
  „Ami riasztó, hogy !!37 éves - ereje teljében lévő - férfi!! az áldozat. Mit tettek volna gyerekkel, nővel vagy egy idősebbel?
  Lehet hogy megszóltok, de én azzal értek egyet mikor anno após már eleve korcs tacskóféle szukájának utcagyőztes kölykei lettek -ha csak nem kellett eleve vkinek kiskutya- még szemük kinyílása előtt "elintézte" őket.
  Bár most az a trend hogy megtartják és mikor pár hónaposan túl sok az a 6-7-8 kiskutya amit még elajándékozni se tudnak,akkor már késő mert "szegényke, milyen szomorú szemei vannak, de aranyosan tud nézni, meg hogy bújik, stb.., "
  -vagy menhelyre adják(ez a jobbik eset) azok meg kötelesek beoltani, chipelni, ivartalanítani, 20-30ezer forint közpénzből.. ,de azok is tele vannak és ha nem tudják fogadni akkor:
  -elengedik az erdőben és ez történik mint a cikkben...”
 • 5. Mankapunka 2012. november 08. 11:29
  „Ez is valami hajléktalan,akit még a kóbor macskák is megkarmolnak?”
 • 4. ATX 2012. november 08. 10:13
  „"Mivel az egyik kezén mélyebb sérülések keletkeztek..." Idéztem a prof szavait a cikkből. Ezek szerint a "minden végtagját szétmarcangolta", erős túlzás. Amolyan figyelemfelkeltés.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri egyetemista Sandyről és Obamáról: `még mindig városrészek állnak víz alatt´

Egy győri egyetemista testközelből élte át az Egyesült Államok történetének egyik legpusztítóbb hurrikánját. Lidi Adriennt Sandyről és az Obama-Romney versenyfutásról is kérdeztük. Tovább olvasom