Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Minden rendőrt az utakra vezényelnek

Demonstratív jelenléttel kívánja szabályok betartására szorítani a közlekedőket a rendőrség, így megállítani a halálos balesetek számának drasztikus növekedését.
A Kisalföldben az Újkérnél történt halálos vasúti baleset kapcsán június 15-én megjelent írásban a megyei közlekedésrendészeti osztályvezető, Perjámosy István alezredes úgy fogalmazott: a halállal végződő balesetek döntő többségében emberi mulasztás állt a háttérben. Elgondolkodtató az is, hogy szinte mindig helyiek voltak az elkövetők és az áldozatok is.

Mindezt ismét megerősítette lapunknak Perjámosy alezredes, miután a figyelemfelhívó írás megjelenését követően újabb két halálos baleset történt, két motoros halt meg, egyikük Jobaházán, amikor bukósisak nélkül, műszakilag alkalmatlan motorral, ittasan közlekedett. A másik tragédia Rétalapon történt, ahol egy 19 éves lány a 125 köbcentis kategóriájú motorra szóló jogosítvány és vezetői tapasztalat nélkül közlekedett a terepre tervezett krosszmotorral.

– Az elemzésekből azt a következtetést vontuk le, hogy nagyobb rendőri jelenlét szükséges olyan területeken is, ahol eddig ritkábban találkoztak rendőrrel a közlekedők. Ennek megfelelően többek között Győr bevezetőútjain munkanapokra városkapu-ellenőrzéseket tervezünk, a legforgalmasabb időszakokban folyamatos rendőri jelenléttel. A menet közbeni szabályszegésekre is kiemelten figyelünk s reagálunk. Nem elsősorban intézkedésekre kerül sor, hanem hogy a forgalom biztonságosan és folyamatosan áramoljon. Mindezt a megyei rendőrség vezetője határozta meg a teljes állomány számára, így nemcsak a közlekedési, de a bűnügyi és más egyenruhás állománynak is feladata lesz az ellenőrzés – mondta el lapunknak Perjámosy István.
A tervek szerint motoros járőri szolgálat többször jelenik meg olyan településeken, ahol korábban ritkábban találkoztak rendőri ellenőrzéssel. Bevezetik, hogy a körzeti megbízottak nemcsak a saját, de idegen területeken is végeznek ellenőrzést.

– Azt várjuk mindettől, hogy az aktívabb és a közlekedőket is jobban segítő, biztonságot sugalló rendőri szolgálatnak köszönhetően biztonságosabb legyen a közlekedés rendje. Az intézkedéseket ennek megfelelően hozzuk meg. A jelenlét, a demonstratív ellenőrzés arra irányul, hogy a közlekedők számítsanak rá: találkoznak járőrrel – mondta Perjámosy István.

Az alezredes felhívta a figyelmet a biztonsági öv és a bukósisak használatára, ugyanis ennek ellenőrzését is középpontba helyezik. Az eddig történt 22 halálos baleset közül minden ötödiknél a biztonsági eszközök használatának elmulasztása is közrejátszhatott a tragédia bekövetkezésében. Az ittas járművezetők kiszűrésére is nagyobb hangsúlyt fektet a rendőrség.

Olvasóink írták

  • 1. pindla 2012. június 21. 09:12
    „Az ilyen akciószerű intézkedések semmit nem érnek. 2-3 napig kint vannak, a végére már mindenki tudja hol vannak rendőrök, egy sarokkal arrébb meg már húzza is koppanásig a motoros a gázkart, két sarokkal arrébb meg már csak dekorációnak van az indexlámpa az autókon. Rendszeresen kint kellene lenniük, figyelniük kellene, akár csak egy forgalmasabb utcán civil ruhában nézni ki mobilozik vezetés közben (minden 3-4. ember), kicsivel lejjebb meg rendőrruhában kiinteni ezeket az embereket. De így, akciószerűen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitart a megye lendülete

A beruházások értéke másfélszeresére, az ipari teljesítmény pedig tíz százalékkal nőtt az első… Tovább olvasom