Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Minden háztartásba eljut a Szociális iránytű

Győr – Aki jogosult a szociális háló igénybevételére, annak a város biztosan segít – hangoztatta Somogyi Tivadar tegnap a Szociális iránytű bemutatásán.
Az alpolgármester, fideszes frakcióvezető, önkormányzati képviselő Páternoszter Piroskával, a városháza népjóléti osztályának vezetőjével együtt méltatta a 2000 óta másodszor kiadott Szociális iránytű jelentőségét.

– Az emberek többsége jogait, lehetőségeit illetően nem rendelkezik átfogó ismeretekkel, ezért tartottuk szükségesnek a kiadvány ismételt megjelentetését – tette hozzá, méltatva a népjóléti osztály munkatársainak teljesítményét. Példaként említette, hogy a napjainkban zajló válság során sokan elveszíthetik munkájukat, vagy a család egy kereső tagját, és nem tudják, hova fordulhatnak segítségért. Az 53 ezer példányban készült Szociális iránytűt ezért a város minden háztartásába ingyen eljuttatják.

Páternoszter Piroska kiegészítésként felhívta a figyelmet, hogy minden élethelyzet más és más, ezért kéri a segítségre szorulókat, forduljanak bizalommal személyesen a népjóléti osztályhoz. Megjegyezte, sokszor felvetődik munkájuk során, hogy pénz helyett miért nem természetbeni juttatásokat nyújtanak. Elmondta, ügyelnek, hogy minél pontosabban betartsák a helyes arányokat a készpénz-, utalvány-, illetve taneszközjuttatások során.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. december 12. 17:39
    „Miféle szociális iránytű iránya az, ahol egy csonka családtól alantas hazug állítás miatt megvonják a lakbértámogatást "visszamenőleg" és azonnal követeli a közel 100 ezer forint, így keletkezett lakbér hátralékot! Természetesen tudva azt, hogy a bérlő 50% munkaképességű és a családban van egy munkanélküli fiatal és a szerződéses katona, aki képtelen segíteni a családban. Ez év végére fenyegetik a kilakoltatási perrel! A polgármester meg rajta ül az ügyön lassan már egy hónapja még válaszra sem képes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert és kiállítás

Felpéc - Az Európa Koncert Szalonzenekar lép fel – Farkas Árpád zenetanár vezetésével –… Tovább olvasom